Napast
Aktivan član
- Poruka
- 1.640
hvala punoThe Look:Evo za ubuduce Napasnice, nisam uspela uce da postavim objasnjenje jer mi je komp zakocio i nikako nije hteo da se ponovo pokrene...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
hvala punoThe Look:Evo za ubuduce Napasnice, nisam uspela uce da postavim objasnjenje jer mi je komp zakocio i nikako nije hteo da se ponovo pokrene...
ne moraju snovi da budu lucidnio da bi se setila da pogledas u sake..san (barem meni) postane lucidan onog trenutka kada se u obicnom snu setim da ih pogledam.e sad..kako se setim nemam pojma, to se jednostavno desi u jednom trenutku, ali nije se desavalo dok nisam procitao da trebam da pogledam u sake ako zelim da sanjam lucidno..znaci prvo sam saznao da trebam nekako da se setim da ih pogledam i posle desetak dana sam jednostavno pogledaoThe Look:Znaci da kod ovakvih snova moras da budes svestan da sanjas. Ne znam kako vam to uspeva, ali sake zaista nikada nisam gledala... za to moras biti svestan da sanjas pa da se setis da ih pogledas. Moji snovi su isuvise stvarni da bi se tu umesalo nesto lucidno. Desavalo mi se u trenutku kad se budim da mislim da sam na potpuno drugom mestu nego sto u stvari jesam i potrebno mi je dosta vremena da shvatim sta se desava. To mi se desilo sa jednim-jedinim snom gde sam sanjala kako sam se posle uzasnog kosmara-a dozivela sam ga kao stvarnost- probudila, ustala i otisla do prozora da pogledam parkic koji sam sanjala. Kad sam razmakla zavesu videla sam scenu iz sna. Tada sam se probudila u stanu i sekundu posle ponovo ali ovoga puta konacno. Pola sata mi je trebalo da se opasuljim da sam u selu a ne u stanu.
Sta ovim zelim da kazem... Da li sve osobe mogu da imaju lucidne snove, ili osobe kojima su snovi i vise nego stvarni, pa se nekad toliko izblamiram jer se nesto u opste nije desilo, ne mogu da ih imaju?
jeste ovo je definitivno potencijalni pocetak lucidnog, mozda cak i lucidan izuzetno niskog intenziteta kako Bogart to lepo izustiPreksinoc sam recimo sanjala nesto sto u realnosti nikako ne moze da se desi(mislim fizicki je nemoguce) i dok sam sanjala kao da sam u snu razmisljala o tome kako je to zapravo nemoguce ali posto je to san onda kao nema veze, sve je moguce Al nista nisam mogla da kontrolisem. Jel to jedan korak blize lucidnom snu?
Jutros sam sanjala nesto ali nisam sigurna da li je bio lucidni san ili sam sanjala da imam lucidni san(ako je to uopste moguce)
Definitivno je lucidan jer si znala da si u snu.
I ja sam imala slicnu situaciju u kojoj nisam znala da li sanjam da imam lucidan san ili ga stvarno imam. U jednom snu sam shvatila da sanjam i pokusala da letim i da ubedim moje ukucane da je ovo samo san i to mi je na kraju dosadilo (nemam pojma zasto) i ja sam resila da legnem u krevet i mislila sam da cu biti u realnosti kad se probudim, i tako se ja probudila i krenula da se sredjujem, umivam, doruckujem...itd. ne shvatajuci da sam jos uvek u snu...i posle nekog vremena se stvarno probudim
Ali me buni to sto nisam uopste pisala snove a svi su ovde rekli da je to obavezno, a ipak sam ga dozivela.
Isto tako me buni to sto nisam uspela da pustim vodu i jos neke stvari... Vi koji imate lucidne, jel vam se desi da nesto sto u njima hocete da uradite, ne uspete?![]()
![]()
Ali me buni to sto nisam uopste pisala snove a svi su ovde rekli da je to obavezno, a ipak sam ga dozivela. Isto tako me buni to sto nisam uspela da pustim vodu i jos neke stvari... Vi koji imate lucidne, jel vam se desi da nesto sto u njima hocete da uradite, ne uspete?
Ludo![]()
Е, је ли ово био тај луцидни сан:
Сањам да возим бицикл улицом свог града, али одједном бицикл се некако нагне и возим га под углом од 45 степени. Јасно ми је да је то немогуће и постане ми у сну јасно да сањам. Сетим се тог тренутка ове теме (све у сну) и покушам да погледам у шаке. Скинем руке са кормана и принесем их лицу...али одједном слика сна и мојих руку почне да трепће, као под оним рефлектором који онако ''сецка покрете''. Вратим руке на корман - и престане. И даље возим тако ''укриво'' и поново подигнем руке да би их погледала - и опет исто. У том тренутку осетим да постајем све свеснија, да се будим - и брзо вратим руке на корман и наставим да сањам.
Е, али сам у сну свесна да сањам и да је то тај ''луцидни'' и одлучим да пробам да га искористим, то јест да га управим како хоћу, Сетим се прича о летењу (мада често летим у сновима, али не овако да ја то одлучим) и нађем се одједном испред главне поште у НС и почнем полако, пред светом, да се одижем на метар-два висине... У почетку је тешко...после супер...и летим изнад Петроварадина, изнад Дунава, изнад улица...чак у једном тренутку одем јааако високо и уздигнем толико да видим читаву планету као малу куглу...
После се вратим, и кажем себи у сну:''Ок, то је било то, то је значи то управљање сновима, а сад могу да се препустим обичном сну''...и наставим да сањам спонтано, без свог ''уплитања''...
Ели то било то?
A jel neko zna kako moze da se unapredi ta sposobnost letenja? Ne znam kako je vama ali meni je to mnogo tesko. U svako lucidnom snu koji sam imala do sada sam pokusala da letim ali to vise izgleda kao da plivam u vazduhu i uvek imam osecaj da ponirem i da me nesto povlaci na dole
ja kad sam leteo po sobi imao sam isto više osećaj plivanja..ustvari letenja u bestežinskom stanju .leteo sam na dole kao da zaranjam u vodu .sanjao sam te noći tri lucidna za redom , u svakom sam leteo u svojoj sobi u prvom mi letenje nije išlo baš najbolje , u trećem je išlo mnogo bolje, leteo sam bez napora.znači pretpostavljam da se letenje u snu uči.
HvalaProbacu u sledecim lucidnim snovima da malo vise vezbam letenje..valjda cu nauciti. Brine me jos nesto, proslog mesesca sam imala 4 lucidna sna i od tad nista. Vezbala sam sve metode: i autosugestiju i ono kad navijes sat u sred noci i budes budan 10 - 15 minuta i onda ponovo spavas...ali nista. Mislila sam da je to zbog toga sto sam jako umorna i puno se nerviram u zadnje vreme. E sad, da li lucidne snove imamo samo kad smo odmorni i imamo visak energije ili uopste ne zavisi od toga?
![]()
eto probaj ovo sto sam rekao pa napisi svoja iskustva..sto vise paznje na javi to je veca mogucnost da ces biti svesna i u snu. aenergija je tu da bi san potrajao..
Hvala tiProbacu to...pa ako bude neceg napisacu ovde
Napokon sam imala lucidni san! Malo sam vezbala to sto si mi rekao Napasniče ali sam se sad preko vikenda malo i odmorila (spavala sam do 11:30h i u subotu i u nedelju) Mislim da je meni samo trebao odmor. Ali zanimljivo je to sto sam napokon uspela tehniku WILD (Wake Induced Lucid Dream). To je tehnika pri kojoj trebas da pokusas da budan udjes u svet snova. U mom slucaju je bilo vrlo lako, probudila sam se negde oko 06:00h ujutro jer je jedna sveska pala sa mog stola (moguce je da ju je moj mačak srušio), naglo sam se trgla, uplasila i razbudila. Otisla sam do WC-a i skroz se razbudila i legla u krevet. Kada sam sklopila oci pocela sam da ponavljam u sebi "shvatices da sanjas"...i tako jedno 20-tak puta (mozda malo vise) i odjednom mi dodje da otvorim oci i tad sam znala da sanjam ali, naravno, morala sam to i proveriti. Pokusala sam da ukljucim svetlo a ono je pocelo da trepce nekom plavom svetlosti. Ovaj san je bio kao neka vrsta vezbanja letenja..ali jos uvek mi to bas i ne ide od ruke
...i sad da ne prepricavam ceo san jer je bio dosta dugacak..cak sam imala i lazno budjenje....
I hvala ti puno na savetima Napasniče![]()
e a što se tiče ovog tvog wild iskustva da li si sigurna da si se tad u 6:00 uopste probudila na javi?čitao sam da je napredni korak u sanjanju lucidnih taj da čovek zaspi u svom snu i probudi se u drugom.otkud znaš da to budjenje u 6:00 isto tako nije bilo lažno?
da li si vršila one provere koje inače radiš(palila lampu i slično) ?
i objasni molim te u čemu se taj WILD razlikuje od običnog lucidnog u koji si ušla nakon što si zaspala uveče?ispada da je samo kraće vreme od leganja u krevet do budjenja u snu tj. to vreme izmedju ne postoji već se odmah budiš u snu onog trenutka kad si zaspala..
imam osećaj da me neko sve vreme sna drži s ledja, ne da mi da se krećem, da poletim kao u prvim snovima.
WILD - Ovo je metoda pri kojoj svesno udjes u san. Znaci, moras da se opustis, pocnes da ponavljas "shvaticu da sanjam" i moras se dobro skoncentrisati...ne smes da das da ti misli odlutaju negde drugde. I odjednom, bar je tako bilo u mom slucaju, cujes neko tiho sustanje u usima i ne znam kako ali jednostavno dobijem neki osecaj da treba da otvorim oci, ustanem i proverim da li sam u snu...Ali naj vaznije od svega je da budes dobro skoncentrisan na svoju autosugestiju i da ono sto govoris sebi zaista mislis i zelis.