Ma ja ne zelim da se bavim snovima zato sto su moji snovi jako dosadni,pa zato pitam kako da sprecim svoje prisustvo u tim budalastinama. Prosli sam put slagala plasticnu dugmad u staklene case za sampanjac prema boji,a zatim dosipala vodu.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Бар 50% мојих снова су такви. А сањам стално, имам осећај да сањам по целу ноћ и увек се сећам свих снова...а многим сновима могу и да ''управљам'', тачније да одлучим како ће се одвијати.
Некад се намерно пробудим и одлучим да сањам нешто друго ако ми се тај сан не свиђа, а некад се пробудим, па одлучим да наставним тамо где сам стала - и увек успевам у томе.
Е сад, код мене је то једноставно тако, не видим зашто би ико то вежбао и био срећан ако то постигне... Која је сврха тога и шта је ту ''постигнуће''?
Често сањам неки предео који никад нисам видела у стварном животу, па онда, годинама касније тај исти предео се поново појави у мом сну...
А све своје снове памтим годинама...
Иначе, није лоше кад могу да сањам оно што волим и да тај сан управљам како хоћу, продужавам колико хоћу...и уживам по целу ноћ. Али, ја сам мислила да је тако код свих људи.![]()
Ипак, више бих волела да ми је живот сладак, а не снови...и да њиме могу да управљам тако као сновима.
Можда су ти снови у ствари компензација...
Ma ja ne zelim da se bavim snovima zato sto su moji snovi jako dosadni,pa zato pitam kako da sprecim svoje prisustvo u tim budalastinama. Prosli sam put slagala plasticnu dugmad u staklene case za sampanjac prema boji,a zatim dosipala vodu.
Ево, ја сад први пут размишљам и причам о томе. Мислила сам да је то тако код већине људи (мада знам да има и оних који се чак и не сећају својих снова)...и нисам томе придавала никакав значај.zajednicko i za Helen i za tog mog druga je da nemaju pojma sta bi sa tim svojim lucidnim snovima ..
У кошмару наравно. Али мени се дешава да, ако ми се сан не свиђа, некако просто кажем себи ''нећу више да сањам ово'' - и онда пређем на нешто друго.
Било је доста снова за које уопште нисам сигурна да ли су били снови или јава. рецимо, спавам поподне и сањам да ми долази један другар, будим се, причам са њим и он одлази и ја настављам да спавам...и онда, кад се пробудим, уопште не знам да ли је било стварно или сам сањала. Значи, све тотално реално, реална ситуација...боје, мириси, додир, звуци, речи, све!
Више пута сам имала тај тактилни осећај у сну, значи, на пример, стваран осећај да ме неко држи за руку.
Понекад имам тај осећај да не могу да се померим....али мислим да то сви имају.
Ја сам то одувек могла, али ми није јасно како би се то могло вежбати и зашто би се ико томе посвеђивао?Izgleda da neki ljudi mogu,a kazu da su to postigli vezbom,prekinuti ili produziti san svojom voljom,pa cak i delovati unutar sna.
Znate onaj osecaj kad se probudite i setite se sna kojeg ste upravo sanjali.Kod lucidnog sna osecaj iznenadenja je isti samo sto san jos uvek traje,a vi spavate.
Izgleda da neki ljudi mogu,a kazu da su to postigli vezbom,prekinuti ili produziti san svojom voljom,pa cak i delovati unutar sna.
Ја сам то одувек могла, али ми није јасно како би се то могло вежбати и зашто би се ико томе посвеђивао?
А зашто то радиш? Зашто је то уопште битно?
Па, објасни, која је сврха тога?
Јоој!Ја сам толико будна на јави, толико држим свој живот у својим рукама да често пожелим да се мало препустим нечему спонтаном, нечему што не зависи од мене. Увек све само од мене зависи, стално о свему само ја одлучујем, стално савесна, стално одговорна према себи и другима, имам и превише контроле у рукама....ја бих мало да мање мислим у животу...и да спавам без снова - бар тако да се одморим и да се препустим и да бар некад нешто не зависи од мене!
![]()
Јоој!Ја сам толико будна на јави, толико држим свој живот у својим рукама да често пожелим да се мало препустим нечему спонтаном, нечему што не зависи од мене. Увек све само од мене зависи, стално о свему само ја одлучујем, стално савесна, стално одговорна према себи и другима, имам и превише контроле у рукама....ја бих мало да мање мислим у животу...и да спавам без снова - бар тако да се одморим и да се препустим и да бар некад нешто не зависи од мене!
![]()