Lucidni snovi i kako ih postici

Moje iskustvo je da je za to potrebna jaka volja, radoznalost i mastovitost...mogu se neke stvari donekle natrenirati, ali ako te ne tera prirodom data potreba da kopas u dubine, tesko se postizu neki rezultati...
U lucidnom snu mozes raditi sta god pozelis, ne samo da mozes tapsati rukama i pucketati prstima (ne postoje nikakvi zakoni), nego mozes stvoriti jedan sasvim novi svet (to eksperimentisanje bih preporucila na kraci rok ili uopste ne),..itd...
Predlozila bih ti da odbacis sve teoretske savete, znanja i sl.(ionako vecina nije upotrebljiva u praksi, a sto u praksi nije primenljivo ne treba te mnogo interesovati) i prosto zaronis u sebe...ako je to pravac koji treba da istrazujes i osecas poriv, nikakve spec. tehnike nece ti biti potrebne da upravljas lucidnim snom...a ako ti vec budu potrebne, bice specificne, stvorices ih sam, za sebe...
Tako je ....

Lutaš ovom temom...nemaš znanje o tematici... ne znaš da li da veruješ, ili ne...
Moj savet ti je da se ne bakćeš onim što te niko odavde neće ni učiti, ni naučiti...
potrebno je veliko predznanje da bi se time bavilo...
I da te pitam: čega se uplašiš kada se probudiš u snu i shvatiš da si i budan i da spavaš?

Lutaš ovom temom...nemaš znanje o tematici... ne znaš da li da veruješ, ili ne...
Moj savet ti je da se ne bakćeš onim što te niko odavde neće ni učiti, ni naučiti...
I da te pitam: čega se uplašiš kada se probudiš u snu i shvatiš da si i budan i da spavaš?

Nije da se uplasim, vise se nekako automatski probudim i uopste vise nisam u stanju da nastavim da sanjam.

Pokusavam vec par godina ( od kad su pocele zdravstene tegobe) da se intenzivnije bavim lucidnim sanjanjem, a kroz to i astralnom projekcijom. Jel si imala neka iskustva sa astralom i da li se preko lucidnih snova moze uzdici na astralnu ravan i kako to uraditi?

Nzn koliko ima smisla baviti se astralnom projekcijom, s obz da jos nisi uspeo da (is)kontrolises san...za pocetak je verovatno najbolje da se zadrzis na tome da pokusavas ostvariti lucidan san (razmisljaj o njemu pre spavanja, isceniraj neku poz nemogucu situaciju, koja ce te u snu podsetiti da sanjas,....bavi se introspekcijom,...) i da prevazidjes barijeru koja te u tome ometa...e, sad, ne postoje neki recepti, ni pravila po kojima se to moze postici (predlozi tipa obucite udobnu odecu i sl. ne daju vece mogucnosti za postizanje tog sna, stavise, potpuno su besmisleni), jer smo ljudi u toj meri razliciti da se isti obrasci ne mogu na sve primeniti...uz to je bitan razlog zbog kojeg zelis da postignes odredjeno stanje...i tu valja biti iskren sa samim sobom....zdravstveno stanje (ukoliko je u pitanju ozb bolest), moze biti olaksavajuca okolnost, jer nema veceg razbijaca iluzija od bolesti i nista ne daje vecu motivaciju da se dodje do neke duhovne istine do bolesti i patnje...

Kako da ne...mora upisati fakultet lucidnog sanjanja ako zeli uciti na tu temu...:lol:

Nzn koliko ima smisla baviti se astralnom projekcijom, s obz da jos nisi uspeo da (is)kontrolises san...za pocetak je verovatno najbolje da se zadrzis na tome da pokusavas ostvariti lucidan san (razmisljaj o njemu pre spavanja, isceniraj neku poz nemogucu situaciju, koja ce te u snu podsetiti da sanjas,....bavi se introspekcijom,...) i da prevazidjes barijeru koja te u tome ometa...e, sad, ne postoje neki recepti, ni pravila po kojima se to moze postici (predlozi tipa obucite udobnu odecu i sl. ne daju vece mogucnosti za postizanje tog sna, stavise, potpuno su besmisleni), jer smo ljudi u toj meri razliciti da se isti obrasci ne mogu na sve primeniti...uz to je bitan razlog zbog kojeg zelis da postignes odredjeno stanje...i tu valja biti iskren sa samim sobom....zdravstveno stanje (ukoliko je u pitanju ozb bolest), moze biti olaksavajuca okolnost, jer nema veceg razbijaca iluzija od bolesti i nista ne daje vecu motivaciju da se dodje do neke duhovne istine do bolesti i patnje...

Kako da ne...mora upisati fakultet lucidnog sanjanja ako zeli uciti na tu temu...:lol:

Sta znam, imam tu prepreku da se kad god shvatim da sanjam automatski budim i to je to. Neko vreme sam imao cudne simptome u snu, tipa usi krenu da mi bruje kao da cujem neku eksploziju, sve pocne da vibrira jako, i kada sam se raspitivao sta bi to moglo da bude dosao sam do toga da je to mozda neko predastralno stanje, pa sam se tada zainteresovao za AP. Sto se bolesti tice, nije toliko opasna, mada me muci hronicno par godina i prilicno sam disfunckionalan, te mi se otelotvorila jedna ogromna kolicina slobodnog vremena i dokolice zbog koje sam poceo da se ibteresujem za ovakve stvari.

Uspeva li neko da tokom sna shvati da sanja i odrzi se u snu, a da se ne probudi. Meni se cesto desava da dok sanjam shvatim da sanjam, ali me ta spoznaja natera da se probudim, sto iz nekog straha, sto iz same cinjenice da sam postao svestan sna. Nekako mi se cini kao da ne mogu da postignem lucidni san.
Da,ponekad mi se desi da znam da spavam .Pokušavam da ostanem u tom snu i prizovem nekog svog,koga dugo nisam videla ili ne postoji mogućnost da ga ikada više vidim.Meni ti snovi nisu strašni već lekoviti.

Back