Луцидни снови и искуства

Да ли неко има искуства са луцидим сновима и какава су искуства ..постоје неке тврдње да луцидни снови изазивају парализу сна , колико су те тврдње тачне ?
Lucidne snove odnosno neku vrstu istih imam dosta u zadnje vreme. Ali nekada nisam sigurna da je to lucidni san. Objasnicu. Lucidni snovi su snovi u kojima smo svesni da sanjamo i mozemo delimicno ili potpuno da kontrolisemo san. Nekada nisam bas potpuno sigurna,ali ujutru se setim da mi je u snu kroz glavu prolazilo Ti sanjas. Nisam nikada sigurna,ali nekako podsvesno znam da jeste san.
Ali zato uvek potpuno mogu da kontrolisem (takav) san. Najcesce je to razgovor izmedju mene i jos jedne meni poznate osobe gde joj ja potpuno svesno postavljam pitanja,cak i neka o kojima razmisljam tokom dana. A nekada mi je san bas kul,kao u nekoj video igri,sa svim mogucnostima,od letenja,kontrolisanja pokreta pa sve do kontrolisanja drugih ljudi u tom snu. A sto se pitanja o paralizi sna tice...mislim da nema nikakve veze. Nisam citala nista o tome a iz iskustva ne znam. Imala sam paralizu sna kao mala ali tad sam bila sasvim sigurna da uzrok nije bio lucidan san iz prostog razloga sto ih tada nisan imala. I to je bio jedini put da sam imala paralizu sna,tako da ne znam odgovor.

Не верујем да изазивају ишта.
Шта је парализа сна?

Могуће је да изазову колико сам упозната парализу сна , значи момента када луцидни сан још увек траје а тело се буди и паралише и онда је могуће и даље сањати али потпуно будан и немоћан да се помериш..не траје дуго неколико минута али многи имају веома лоша искуства и море које изгледају прилично уверљиве .

само сазнање да се будиш у свом кревету а и даље сан траје ,парализован није ми баш неко примањиво стање ..

Lucidne snove odnosno neku vrstu istih imam dosta u zadnje vreme. Ali nekada nisam sigurna da je to lucidni san. Objasnicu. Lucidni snovi su snovi u kojima smo svesni da sanjamo i mozemo delimicno ili potpuno da kontrolisemo san. Nekada nisam bas potpuno sigurna,ali ujutru se setim da mi je u snu kroz glavu prolazilo Ti sanjas. Nisam nikada sigurna,ali nekako podsvesno znam da jeste san.
Ali zato uvek potpuno mogu da kontrolisem (takav) san. Najcesce je to razgovor izmedju mene i jos jedne meni poznate osobe gde joj ja potpuno svesno postavljam pitanja,cak i neka o kojima razmisljam tokom dana. A nekada mi je san bas kul,kao u nekoj video igri,sa svim mogucnostima,od letenja,kontrolisanja pokreta pa sve do kontrolisanja drugih ljudi u tom snu. A sto se pitanja o paralizi sna tice...mislim da nema nikakve veze. Nisam citala nista o tome a iz iskustva ne znam. Imala sam paralizu sna kao mala ali tad sam bila sasvim sigurna da uzrok nije bio lucidan san iz prostog razloga sto ih tada nisan imala. I to je bio jedini put da sam imala paralizu sna,tako da ne znam odgovor.

Имала сам луцидан сан потпуно јасан као никада до сада,приличну конторлу у сну ,предиван сан али као што написах плашим се даљег експериментисања управо због парализе сна ..не знам

Имала сам луцидан сан потпуно јасан као никада до сада,приличну конторлу у сну ,предиван сан али као што написах плашим се даљег експериментисања управо због парализе сна ..не знам
Ne verujem da moze da ti skodi. Meni nista nije,a sa ovakvim snovima imam iskustva oko 2 godine. Malo manje. A paralizu sna nikad neces moci da kontrolises i budes sigurna da nece da se desi. Ljudi i bez lucidnih snova je dozivljavaju. Tako da bih ti rekla da slobodno pokusavas ako uzivas u takvim snovima jer rizik cak iako postoji je sigurno mali.

to lucidno moz da bude samo etapa u spavanju. evo jedan skoro,npr...
legnem da spavam, al ne da mi se da zaspim nikako. a znam da treba da se odmorim, al nece pa nece...mislim,ne moz na silu zaspati,jel?
i tako,jos uvek svestan spavace sobe i okoline, znam da mi treba neki predmet da ga nesto cekiram,mobilni, ili casa vode ili statijaznam..
i samo u sledecem trenutku vidim da mi dolazi lep srebrni posluzavnik sa tim predmetom na sebi, onako nonsalantno lebdi preko sobe i dopliva do mene.:)
konacno,rekoh,jer tog trenutka shvatam da je telo lagano uplovilo u san i da sam krenuo da dobijam zasluzeni odmor. u tom trenutku, san je kopija poslednje zatecene stvarnosti spavace sobe, naravno, uz ostavljeni otvoren kanal za spoljne culne informacije i nadrazaje, ali sa jasnom svescu o otpocetoj nocnoj relaksaciji, odakle san vec ide svojim regularnim tokom,sa ili bez snova,itd...;)

Obicno dolaze odvojeno....
...ne vidim sta bi moglo da se desi i da dodje do paralize...nije prijatan osecaj, ali mislim da zbog toga ne bi trebalo izbegavati lucidne snove..

Dali si bila svesna vremena i prostora u tom lucidnom snu?
Jer u običnom snu ne postoji vreme, a prostor je prilagođen snu, a ne stvarnosti u kojoj se tvoje telo nalazi.

Lucidni ili snovi u kojima se postaje svestan da je to san, odnosno boravak na nekom od viših svetova.
Takođe treba znati da mi kao duhovno Biće, Duša, možemo usmeriti svoju pažnju na dva ili više detalja ili čak na dve ili više realnosti (svetova) kada istovremeno možemo pratiti ili biti svesni tih realnosti i događanja na njima. Npr, nalazite se na nekom od unutarnjih svetova sa nekim u razgovoru a istovremeno znate da vaše telo sedi na kauču i oseća potrebu za vodom (žeđ)...
Todamo li tome da su snovi tajni prolaz do najviših stanja svesti, ljubavi i tako željene duhovne slobode, onda je i poželjno posvetiti pažnju snovima i sanjanju. Posle izvesnog perioda početničkih snova snevač će početi putovati i višim svetovima, a ne samo Astralnim, što je i poželjno. Da bi se u tome bilo uspešno potrebno je da zna nekoliko detalja a to je da ostavi iza sebe svaki pokušaj Astralnog projektovanja ili putovanja te da se okrene tzv. Putovanju Duše gde on kao Duša putuje svim višim svetovima a u skladu sa ekspanzijom svoje svesti.
Za tako nešto neophodno je da ima pravog duhovnog učitelja koji je pravi predstavnik Samog Kreatora i kao takav ima u zadatak da svima koji su zainteresovani i spremni za ovakav poduhvat pomogne kako bio ostavrili svoj životni cilj, da dosegnu visoka pa i najviša stanja svesti, ljubavi, duhovne slobode i mudrosti...
Danas veliki broj ljudi sa ovog sveta za vreme spoavanja, putuje višim svetovima i posećuje određene naučne centre odakle prenosi znanje u ovaj svet, znanje koje dolazi kao inovacija ili znanje za duhovno razumevanje života i sebe...

Dali si bila svesna vremena i prostora u tom lucidnom snu?
Jer u običnom snu ne postoji vreme, a prostor je prilagođen snu, a ne stvarnosti u kojoj se tvoje telo nalazi.

Да потпуну свесност о простору и сама сам контролисала покрете и куда се крећем ,осим напетости у очима нисам имала друге непријатности..само су боје дрвећа биле чудне и све је било светлије ..баш лепо

Могуће је да изазову колико сам упозната парализу сна , значи момента када луцидни сан још увек траје а тело се буди и паралише и онда је могуће и даље сањати али потпуно будан и немоћан да се помериш..не траје дуго неколико минута али многи имају веома лоша искуства и море које изгледају прилично уверљиве .
Нешто ми је то сумњиво. Да се пробудиш и да немаш контролу над телом. Него над чиме имаш? Над оним телом које видиш у сну? Па шта ти онда смета што си парализован и у немогућности да се помериш? Боље то, него да се у сну истрипујеш да скачеш у базен, а у исто време твоје тело у стварности искочи кроз прозор.

И даље ми није јасно у ком смислу се пробудиш, а сан и даље траје? Ако ти је ум у свету снова, а тело непокретно на кревету, онда је то обичан сан.

само као духовна бића плашим се да можемо бити изложени и не тако лепим и питомим енергијама ,ипак мислим да је потребан велики опрез приликом одређених техника којима се долази до луцидних снова....мада конкретно не користим никакве технике, опет постоји доза страха од парализе сна

Нешто ми је то сумњиво. Да се пробудиш и да немаш контрлу над телом. Него над чиме имаш? Над оним телом које видиш у сну? Па шта ти онда смета што си парализован и у немогућности да се помериш? Боље то, него да се у сну истрипујеш да скачеш у базен, а у исто време твоје тело у стварности искочи кроз прозор.

И даље ми није јасно у ком смислу се пробудиш, а сан и даље траје? Ако ти је ум у свету снова, а тело непокретно на кревету, онда је то обичан сан.

колико ми је познато сањаш а твоје тело које лежи у кревету је парализовано ,очи су отворене а око тебе је твој сан..мислим људи говоре да се јављају напади панике и непријатни снови ..то се повезује са луцидним сновима ,тј следећи ниво ..читала сам нешто па сам се испрепадала јер се људи и гуше када долази до парализе сна ,односно то је више парализа тела док будан сањаш

Nisam sigurna da znam tacno sta podrazumeva lucidni san. Sanjala sam varijacije: i da sam u snu svesna da sanjam, da sanjam da sanjam, kako tonjenje u san i budjenje deli samo jedan treptaj... ali gotovo nikad nemam kontrolu. Jedino ako useta neki muskarac, uspem nekom svescu da se savladam jer se setim da sam na javi ipak s nekim. Paraliza mi se desila jedanput. Osecaj je bio kao da je Djavo u cosku sobe, nekakav strah, jeza. Pokusala sam da vristim, ali nisam migla. Samo sam oci mogla da pomeram.

Nisam sigurna da znam tacno sta podrazumeva lucidni san. Sanjala sam varijacije: i da sam u snu svesna da sanjam, da sanjam da sanjam, kako tonjenje u san i budjenje deli samo jedan treptaj... ali gotovo nikad nemam kontrolu. Jedino ako useta neki muskarac, uspem nekom svescu da se savladam jer se setim da sam na javi ipak s nekim. Paraliza mi se desila jedanput. Osecaj je bio kao da je Djavo u cosku sobe, nekakav strah, jeza. Pokusala sam da vristim, ali nisam migla. Samo sam oci mogla da pomeram.

Ужас , страшно се плашим парализе сна ..луцидан сан сам први пут комплетно доживела и сигурна да је био управо то ,буђење у сну и моменат када схватиш да си будан у сну ..нашла сам се у једној згради и улазила у све просторије потпуно контролисала своје покрете свесна да сам будна у сну ..само сад не знам да ли и колико можеш променити простор у сну , у смислу да замислиш други амбијент али колико ми је познато и то је могуће ...боје су биле лепе ,осећај је био леп , неки осећај слободе и радости
али ....не знам

.то се повезује са луцидним сновима ,тј следећи ниво ..читала сам нешто па сам се испрепадала јер се људи и гуше када долази до парализе сна ,односно то је више парализа тела док будан сањаш
Не знам. Никад ништа слично нисам искусио. Мислим да то нема везе са луцидним сновима. Не знам зашто се плашиш јер тело ради тачно оно што треба - лежи непомично. Мене би забринуло да се супротна ствар дешава, да ми током обичног, луцидног или било каквог сна, тело нешто ради :)

.

Не знам. Никад ништа слично нисам искусио. Мислим да то нема везе са луцидним сновима. Не знам зашто се плашиш јер тело ради тачно оно што треба - лежи непомично. Мене би забринуло да се супротна ствар дешава, да ми током обичног, луцидног или било каквог сна, тело нешто ради :)

.

мислим то си у праву

Да потпуну свесност о простору и сама сам контролисала покрете и куда се крећем ,осим напетости у очима нисам имала друге непријатности..само су боје дрвећа биле чудне и све је било светлије ..баш лепо
Kakvo drveće, ti si bila valjda u krevetu, tvoja soba je bila prostor u kom si se nalazila.
Ti se u stvari sećaš sna i misliš da si ga svesna, a nisi svesna sebe koja sanja.
Probudiš se i nastaviš da vizualizuješ i maštaš o snu koji si upravo doživela, želeći da ga produžiš. To se i meni često dešava, ali to nije lucidni san.
U lucidnom snu moraš biti svesna sebe koja sanja.

Razvaljuju te demoni :mrgreen:

Kakvo drveće, ti si bila valjda u krevetu, tvoja soba je bila prostor u kom si se nalazila.
Ti se u stvari sećaš sna i misliš da si ga svesna, a nisi svesna sebe koja sanja.
Probudiš se i nastaviš da vizualizuješ i maštaš o snu koji si upravo doživela, želeći da ga produžiš. To se i meni često dešava, ali to nije lucidni san.
U lucidnom snu moraš biti svesna sebe koja sanja.

Мислим да је то што ти описујеш астрални сан

Back