Komunistkinja
Buduća legenda
- Poruka
- 48.824
Да ли неко има искуства са луцидим сновима и какава су искуства ..постоје неке тврдње да луцидни снови изазивају парализу сна , колико су те тврдње тачне ?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Lucidne snove odnosno neku vrstu istih imam dosta u zadnje vreme. Ali nekada nisam sigurna da je to lucidni san. Objasnicu. Lucidni snovi su snovi u kojima smo svesni da sanjamo i mozemo delimicno ili potpuno da kontrolisemo san. Nekada nisam bas potpuno sigurna,ali ujutru se setim da mi je u snu kroz glavu prolazilo Ti sanjas. Nisam nikada sigurna,ali nekako podsvesno znam da jeste san.Да ли неко има искуства са луцидим сновима и какава су искуства ..постоје неке тврдње да луцидни снови изазивају парализу сна , колико су те тврдње тачне ?
Не верујем да изазивају ишта.
Шта је парализа сна?
Lucidne snove odnosno neku vrstu istih imam dosta u zadnje vreme. Ali nekada nisam sigurna da je to lucidni san. Objasnicu. Lucidni snovi su snovi u kojima smo svesni da sanjamo i mozemo delimicno ili potpuno da kontrolisemo san. Nekada nisam bas potpuno sigurna,ali ujutru se setim da mi je u snu kroz glavu prolazilo Ti sanjas. Nisam nikada sigurna,ali nekako podsvesno znam da jeste san.
Ali zato uvek potpuno mogu da kontrolisem (takav) san. Najcesce je to razgovor izmedju mene i jos jedne meni poznate osobe gde joj ja potpuno svesno postavljam pitanja,cak i neka o kojima razmisljam tokom dana. A nekada mi je san bas kul,kao u nekoj video igri,sa svim mogucnostima,od letenja,kontrolisanja pokreta pa sve do kontrolisanja drugih ljudi u tom snu. A sto se pitanja o paralizi sna tice...mislim da nema nikakve veze. Nisam citala nista o tome a iz iskustva ne znam. Imala sam paralizu sna kao mala ali tad sam bila sasvim sigurna da uzrok nije bio lucidan san iz prostog razloga sto ih tada nisan imala. I to je bio jedini put da sam imala paralizu sna,tako da ne znam odgovor.
Ne verujem da moze da ti skodi. Meni nista nije,a sa ovakvim snovima imam iskustva oko 2 godine. Malo manje. A paralizu sna nikad neces moci da kontrolises i budes sigurna da nece da se desi. Ljudi i bez lucidnih snova je dozivljavaju. Tako da bih ti rekla da slobodno pokusavas ako uzivas u takvim snovima jer rizik cak iako postoji je sigurno mali.Имала сам луцидан сан потпуно јасан као никада до сада,приличну конторлу у сну ,предиван сан али као што написах плашим се даљег експериментисања управо због парализе сна ..не знам
Tokom? Ne. Ali mi je takav san nekako jako naporan,kad se probudim uopste nemam osecaj da sam spavala 8 sati,uvek sam jako umorna. Ali u zadnje vreme imam i drugih razloga za to pa i ne mogu proceniti da li je zbog snova ili ne.Да ли си осећала напетост у очима током луцидног сна ?
Имала сам луцидан сан потпуно јасан као никада до сада,приличну конторлу у сну ,предиван сан али као што написах плашим се даљег експериментисања управо због парализе сна ..не знам
Dali si bila svesna vremena i prostora u tom lucidnom snu?Имала сам луцидан сан потпуно јасан као никада до сада,приличну конторлу у сну ,предиван сан али као што написах плашим се даљег експериментисања управо због парализе сна ..не знам
Dali si bila svesna vremena i prostora u tom lucidnom snu?
Jer u običnom snu ne postoji vreme, a prostor je prilagođen snu, a ne stvarnosti u kojoj se tvoje telo nalazi.
Нешто ми је то сумњиво. Да се пробудиш и да немаш контролу над телом. Него над чиме имаш? Над оним телом које видиш у сну? Па шта ти онда смета што си парализован и у немогућности да се помериш? Боље то, него да се у сну истрипујеш да скачеш у базен, а у исто време твоје тело у стварности искочи кроз прозор.Могуће је да изазову колико сам упозната парализу сна , значи момента када луцидни сан још увек траје а тело се буди и паралише и онда је могуће и даље сањати али потпуно будан и немоћан да се помериш..не траје дуго неколико минута али многи имају веома лоша искуства и море које изгледају прилично уверљиве .
Нешто ми је то сумњиво. Да се пробудиш и да немаш контрлу над телом. Него над чиме имаш? Над оним телом које видиш у сну? Па шта ти онда смета што си парализован и у немогућности да се помериш? Боље то, него да се у сну истрипујеш да скачеш у базен, а у исто време твоје тело у стварности искочи кроз прозор.
И даље ми није јасно у ком смислу се пробудиш, а сан и даље траје? Ако ти је ум у свету снова, а тело непокретно на кревету, онда је то обичан сан.
Nisam sigurna da znam tacno sta podrazumeva lucidni san. Sanjala sam varijacije: i da sam u snu svesna da sanjam, da sanjam da sanjam, kako tonjenje u san i budjenje deli samo jedan treptaj... ali gotovo nikad nemam kontrolu. Jedino ako useta neki muskarac, uspem nekom svescu da se savladam jer se setim da sam na javi ipak s nekim. Paraliza mi se desila jedanput. Osecaj je bio kao da je Djavo u cosku sobe, nekakav strah, jeza. Pokusala sam da vristim, ali nisam migla. Samo sam oci mogla da pomeram.
Не знам. Никад ништа слично нисам искусио. Мислим да то нема везе са луцидним сновима. Не знам зашто се плашиш јер тело ради тачно оно што треба - лежи непомично. Мене би забринуло да се супротна ствар дешава, да ми током обичног, луцидног или било каквог сна, тело нешто ради.то се повезује са луцидним сновима ,тј следећи ниво ..читала сам нешто па сам се испрепадала јер се људи и гуше када долази до парализе сна ,односно то је више парализа тела док будан сањаш
Не знам. Никад ништа слично нисам искусио. Мислим да то нема везе са луцидним сновима. Не знам зашто се плашиш јер тело ради тачно оно што треба - лежи непомично. Мене би забринуло да се супротна ствар дешава, да ми током обичног, луцидног или било каквог сна, тело нешто ради
.
Kakvo drveće, ti si bila valjda u krevetu, tvoja soba je bila prostor u kom si se nalazila.Да потпуну свесност о простору и сама сам контролисала покрете и куда се крећем ,осим напетости у очима нисам имала друге непријатности..само су боје дрвећа биле чудне и све је било светлије ..баш лепо
Razvaljuju te demoniИмала сам луцидан сан потпуно јасан као никада до сада,приличну конторлу у сну ,предиван сан али као што написах плашим се даљег експериментисања управо због парализе сна ..не знам
Kakvo drveće, ti si bila valjda u krevetu, tvoja soba je bila prostor u kom si se nalazila.
Ti se u stvari sećaš sna i misliš da si ga svesna, a nisi svesna sebe koja sanja.
Probudiš se i nastaviš da vizualizuješ i maštaš o snu koji si upravo doživela, želeći da ga produžiš. To se i meni često dešava, ali to nije lucidni san.
U lucidnom snu moraš biti svesna sebe koja sanja.