Lovacko udruzenje u Pirotu -PRIIVATIZACIJA

Moje misljenje je da trebate da sazovete skup lovaca (van udruzenja) i dogovorite se kako da izlovite sve sto imate u lovistu i napunite zamrzivace. Ako se dobro organizujete ne mogu da vas uhvate. A kada se ,ako se, posle izlovljavanja privatizuje neka niko ne plati clanarinu. To vam je jedini nacin borbe. Divljac cete da obnovite za par godina ako se otarasite lopovcina koje bi za male pare i preko veze da prisvoje lovista koj esmo mi lovci godinama odrzavali i cuvali.

Mislim da si lose informisan. Prvo lovista na teritoriji Srbije nisu jos uvek ustanovljena, tj. sledi ustanovljenje novih lovista. Drugo likove koje pominjes jedino mogu da interesuju mogucnosti pranja para, tj. ubacivanja prljavog novca u legalne tokove, realno u otvorenim lovistima para nema, pogotovo u lovistu kakovo je vase brdsko planinskog tipa sa obiljem predatora. Ako su to neki kokosara a realno kako ih ti opisujes izgleda da jesu tesko da ce oni uci u ovu pricu. Srbija sume su mnogo opasnije po obicnog lovca, njih zanima uzimanje lovista , tj. formiranje lovista posebne namene gde god oni imaju svoju zemlju i davanje te zemlje u zakup tj. lovista lovackim udruzenjima ili durgim lovcima.

Mislim da ste u pravu sa vasim misljenjem,to je doslo sa promjenom lovackog zakona.
To isto se desava i sa lovistima oko Novog Sada,sto dovodi do ujedinjenja pojedinih "LU" , zatim stupaju vece clanarine, ako svi lovci ne mogu da plate onda naravno mora da poskupi clanarina,sto dovodi do dodatnih opterecenja pojedinih koji mogu i nesto vise da plate pa i oni nece moci, da na kraju toga ne mozda odmah, ali sljedece god. neko privatni sa PARAMA i VEZAMA preuzme loviste i gazi vase njive, dovodeci strane Lovce za visoke honorare.
Nazalost sami necete moci PRIVATNIKU platiti vise clanarinu jer ce dostizati prveliku "EVROPSKU" cjenu,koja nece biti prilagodjena nasim uslovima, a pogotovo ne srpskim platama.
Pitam se ko ce jos biti Lovac, a koliko dugo ce se odrzavati lovacka tradicija i za ciji djep ???
Da li ce nasa djeca u Srpskim uslovima sebi moci da priuste da budu Lovci , ili ce samo moci ko ima PARE !???

Jedan od tih kokosara je deo novca ulozio u firmu za pronalazenje vode :-) ,ali lika zanima koliko to smeshno zvuchalo zlato ;-) na ovim prostorima u okviru pirotskog kraja kada su se Turci povlachili zakopavali su zlato jer nisu mogli sve da odnesu za Tursku,da bi ga opet otkopali kada bi se opet "vratili",naravno nikada se nisu vratili.Takodje ovde je prolazio poznati rimski put i ima dosta pricha o tome :-) Ovaj lik ,ne bih da imenujem je oprao novac preko te firme za pronalazenje vode,i sada kada bi otkupio jedan deo lovishta slobodno mogao da kopa a da ga niko ne ometa :-) jedan od tih likova zainteresovanih je predlagao mom komshiji da zajedno zakupe na 5 godina takodje deo lovishta i da citiram na pirotskom : " che tepamo dok ima i kvo ima a,a kad nema che si im vrnemo (vratimo) pa neka prave kvo znaju s tova ".Nishta josh nije zvanichno jer ce verovatno sve ici preko veze ,ali daj bozee da toga ne bude.Videcemo sta ce biti....

Nazalost Srbija je puna idiota, to si ti odlicno opisao u svom postu i to se desava svuda. Ono sto mene realno mnogo vise brine od kokosara kakvih ima i ovde u Homolju, nismo mi nazalost nikakav izuzetak, jesu kao sto sam vec napisao Srbija sume i garancije. Garancije su ozbiljna zejebancija i ako to zazivi clanarina ce u proseku da ode gore za 2000 do 3000 u odnosu na danasnjih 10.000 kolika je u mom L.D. A ovih 10.000 je crvena granica pitanje je ko ce i to moci da plati , da ne pominjem sto cemo morati da zaposlimo jos tri lovocuvara jer je 20.000 hiljada hektara po nekim predlozima buduci maksimum treritorije koju ce pokrivati jedan lovocuvar. Posebna prica je trendovski nalet pokusaja formiranja tzv. parkova prirode jer tako oce g....a iz EU pa se male birokrate igraju crtanja kojekakvih granica po zemlji Srbiji.

Back