Lovacka udruzenja

bird again

Buduća legenda
Poruka
35.031
Malopre prolazim pored lokalnog Lovackog udruzenja u mestu u kom zivim. Zapazam da su tradicionalno opet obojili fasadu i ove godine u neku drugu boju (zelenu, a i oluke zelene postavili :malav:) .. I razmisljam, roza je bila ta zgrada prosle godine, pretprosle nesto boje cigle sve sa olucima i limarijom prateci boju fasade :lol: , odakle i ko finansira ta lovacka udruzenja, stvarno mi nije jasno ..

Nije ova tema usmerena protiv lovaca (mada ne volim ubijanje zivotinja) i znam da postoji sezona lova i sezona kad je lov zabranjen ...
Takodje sam svesna da ga mora biti, naprosto nekontrolisano ce se namnoziti divlje zivotinje i napadace domacinstva po selima, domace zivotinje...

Poenta teme je interesantna cinjenica do koje sam dosla da oni imaju “viska novca” za bojenje ovih svojih prostorija, da, imaju, def.
Ko to finansira?

99% je reč o sufinansiranju Lovačkog udruženja i lokalne samouprave, moguće i lokalne turističke organizacije.
Do imaju izgleda i previse da to “pravdaju” renoviranjem spoljasnjosti te zgrade stvarno svake godine.
Ukoliko je to i ovde spojeno sa tursistickom organizacijom, sada tacno znam i ime i prezime ..

Malopre prolazim pored lokalnog Lovackog udruzenja u mestu u kom zivim. Zapazam da su tradicionalno opet obojili fasadu i ove godine u neku drugu boju (zelenu, a i oluke zelene postavili :malav:) .. I razmisljam, roza je bila ta zgrada prosle godine, pretprosle nesto boje cigle sve sa olucima i limarijom prateci boju fasade :lol: , odakle i ko finansira ta lovacka udruzenja, stvarno mi nije jasno ..

Nije ova tema usmerena protiv lovaca (mada ne volim ubijanje zivotinja) i znam da postoji sezona lova i sezona kad je lov zabranjen ...
Takodje sam svesna da ga mora biti, naprosto nekontrolisano ce se namnoziti divlje zivotinje i napadace domacinstva po selima, domace zivotinje...

Poenta teme je interesantna cinjenica do koje sam dosla da oni imaju “viska novca” za bojenje ovih svojih prostorija, da, imaju, def.
Ko to finansira?
Budzet opstine,kojoj to mesto pripada.

Zaboravi. Iza imena i prezimena, stoji još mnogo imena i prezimena, beskrupulozanih i bahatih.
Znam, nije uopste bitno, to je ta ekipa ljudi. Mali je gradic, svi se znamo ...
Mnogo para su od drzave uzeli da bi pokrenuli opet bioskop, koji vec jako dugo nije u funkciji, da bi obnovili biblioteku...
Od svega toga nista .. ali ima novca da se plate pevaljke svake godine za neku manifestaciju, basnoslovne sume su u pitanju...
Stara prica.

Ko to finansira?
clanarina?

takodje mozda ucestvuju u nekim programima i projektima.

nisu lovacka udruzenja samo za ubijanje zivotinja..oni rade i na odrzavanju .. sredjivanju lovista.... vode racuna o populaciji zivotinja...svasta tu ima...

Prvo kolka bi trebalo da bude da se stvarno svake godine izmotavaju sa farbanjem zdrage?
Drugo, ovo je vrlo malo mesto, nema mnogo lovaca..pre su neki novci od drzave ..
koliko vidim lovacki savez vojvodine clanarinu naplacuje 1.000 din mesecno

znaci 50 lovaca i vec imas 400 evrica mesecno

obicno ide oko 100€ za clanrinu na godisnjem nivou.. od toga nekih 10€ ide na osiguranje ostalo udruzenju.

ne bih rekao da su zanemarljiva sredstva..manje udruzenje moze i 4..5 hiljada evra mesecno da skupi.

Malo je komplikovano: Lovačko udruženje je indirektni korisnik opštine (lokalne samouprave), opština konkuriše kod nadležnog ministarstva i dobije novac uz obavezu da vrati 10% Republici, tu je i turistička organizacija; svi se ugrade.

Moramo zadržati nežnost i u ovim teškim vremenima - Če Gevara.

koliko vidim lovacki savez vojvodine clanarinu naplacuje 1.000 din mesecno

znaci 50 lovaca i vec imas 400 evrica mesecno

obicno ide oko 100€ za clanrinu na godisnjem nivou.. od toga nekih 10€ ide na osiguranje ostalo udruzenju.

ne bih rekao da su zanemarljiva sredstva..manje udruzenje moze i 4..5 hiljada evra mesecno da skupi.
Od tih 400 e mesecno (ako je to jedini njihov priliv) mogu da plate mesecne rezije, gorivo, ne znam sta im jos treba za taj lov jos (a treba sigurno svasta jos), njima nece ostati bas nista.
A jos i da zanemarimo njihova kafanska redovna okupljanja koja ne malo kostaju.. to svi mi ovde znamo, vidimo.

Malo je komplikovano: Lovačko udruženje je indirektni korisnik opštine (lokalne samouprave), opština konkuriše kod nadležnog ministarstva i dobije novac uz obavezu da vrati 10% Republici, tu je i turistička organizacija; svi se ugrade.

Moramo zadržati nežnost i u ovim teškim vremenima
- Če Gevara.
Teska vremena, prijatelja moj .. :lol:

Back