LOVAC I PLEN

(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime)

LOVAC I PLEN

Vazda bilo a i biće
I lovaca a i plena
Pa kad lovcu padne mrena
Tad se stušti naspram plena.

Plen je kao, svaki drugi
Tih, uplašen pa tad beži
U većini slučajeva
Lovac reži a plen beži.

Jednom tako podje lovac
Sav uzbudjen lovnom strašću
Uvek on je pod tom vlašću
Danju, noću....ma kad hoćeš.

Vide lovac prepelicu
Sitnu, nežnu lepoticu.
Pogledi se susretoše
Lovne misli probudiše.

Prepelica, čudna ptica
Sićušnica, malenica
Oka milog , glasa tihog
Al pogleda neumitnog.

Gledala je tako lovca
Al’ bežala ona nije
Instikt joj je govorio
Da taj lovac snove snije
Neće njene da ubije.
Stane ona hrabro, mirno
Na megdan tom lovcu strašnom
Malo srce prepelice
Uplašeno, prestrašeno.

Gleda i on začarano
Sav zaveden i zatečen
Zavodnica prepelica
Čas je žena, čas je ptica.

Prepelice djavolice
Ajde dodji, pridji, hodi
Kakva si mi lepa, mila
Žao mi je kad bi bila
Jošte jedna recka gruba
Na kundaku puške moje
Zato ajmo sad oboje
Pa nek svirci sada svire
I cigani u daire
Nek se pije, nek se igra
A ti si mi kao čigra.

Čudan život, čudan tvorac
Ko je sada plen, a k’o lovac?

OJHAAAAAA

Meni su muskarci ponekad tako smijesni.....mislim ta njihova potreba da su oni fol glavni....pa jos kad ih malo pustis da se oni osjete "glavnim",e onda mozes da radis sa njima sta hoces....kao kad vajar uzme komad gline,pa vaja oblik kakav god zeli.....

RiadaT.;bt93792:
Meni su muskarci ponekad tako smijesni.....mislim ta njihova potreba da su oni fol glavni....pa jos kad ih malo pustis da se oni osjete "glavnim",e onda mozes da radis sa njima sta hoces....kao kad vajar uzme komad gline,pa vaja oblik kakav god zeli.....

:zcepanje::zcepanje:
Mislim da tebe Z neće da okači na zid kao ikonu :rotf:
Sve si ti u pravu vajarko.....ali nemoj tako glasno da te muški čuju...ipak oni trebaju da žive bez tog svesnog saznanja, veća smo da to naslućuju :klap::klap:

ZeMsko ti je cudna zverka...
cas te ljubi..pa te merka
nikad sladje vocke probo
do li culne zenke ove
koja tvoje muti snove
danju peva i zavodi
nocu zvezdama pohodi
pa jal jesi ili nisi
hajde sada ti pogodi?
lovac beshe u nameri
dok lovina njega merka
i pogledom ne posece
uzburkanu krv ratnika
da li s merom..il namerom
i bez rata i pokolja
niti snagom-ni prevarom
niti da se krshi volja
lovac bude razoruzan
istinom u njemu samom... :)

LJILJA MMM;bt93794:
:zcepanje::zcepanje:
Mislim da tebe Z neće da okači na zid kao ikonu :rotf:
Sve si ti u pravu vajarko.....ali nemoj tako glasno da te muški čuju...ipak oni trebaju da žive bez tog svesnog saznanja, veća smo da to naslućuju :klap::klap:
Eh vi Dalile što ste Samsona skolile
kose ga lišile i za mlin privezale
pročitajte tu priču staru,neka vas podseti
kakva je čija uloga i zadatak sveti
Naravno,malo je teže nju i razumeti
a ne samo kao priču za decu uzeti
( a bojim se da tome ste sklone vi):mrgreen:

Poslednja izmena:
Tol;bt93797:
ZeMsko ti je cudna zverka...
cas te ljubi..pa te merka
nikad sladje vocke probo
do li culne zenke ove
koja tvoje muti snove
danju peva i zavodi
nocu zvezdama pohodi
pa jal jesi ili nisi
hajde sada ti pogodi?
lovac beshe u nameri
dok lovina njega merka
i pogledom ne posece
uzburkanu krv ratnika
da li s merom..il namerom
i bez rata i pokolja
niti snagom-ni prevarom
niti da se krshi volja
lovac bude razoruzan
istinom u njemu samom... :)

ahoho....vidi Tol.....bravo draga, lepo si ovo napisala ....i istinito :cmok2:
Može Z da se buni koliko hoće :whistling:

zxy;bt93798:
Eh vi Dalile što ste Samsona skolile
kose ga lišile i za mlin privezale
pročitajte tu priču staru,neka vas podseti
kakva je čija uloga i zadatak sveti
Naravno,malo je teže nju i razumeti
a ne samo kao priču za decu uzeti
( a bojim se da tome ste sklone vi):mrgreen:

Ko je bre sklon pričama za decu?
Da ti ispričam ja jednu priču....za odrasle....ali neću da se mešam. Već ti želja priča........priča.....:mrgreen:

Uloga zene i jeste da muskarca neprimetno usmerava, da drzi konce u svojim rukama, da brine o svom dragom da mu daje do znanja da je on njna muskarcina bez koje ona ne moze, da je on sav zivot njen, a ona stvarno tako treba da oseca ne samo da se folira jer ne bi to foliranje bilo dugog veka, mora istinski da ga voli, da mu prasta, da mu bude k...a u krevetu, domacica u kuhinji i dama na ulici,onda je ona njegova kraljica. A da bi se i ona u svemu tome osecala ispunjeno, srecno i zadovoljno ona mora zaista bez lazi sve to tako da dozivljava, ponavljam ne da se folra. Onda je to zaista divna veza, brak. Jer zena je zena i ima svoje mesto i ulogu u braku i svakog trenutka toga mora da bude svesna i nikada ne treba glasno i sa nekim stavom da trazi vise, tek tada ce dobiti vecu i znacajniju ulogu, dace ti je ..on.. sam a nece biti svestan da ti je daje, Zbog toga je divno biti zena, sa svim vrlinama i manama, divno je kada ti tvoj muskarac tvoje mane pretvori u vrline i obrnuto.

snezaso;bt93818:
Uloga zene i jeste da muskarca neprimetno usmerava, da drzi konce u svojim rukama, da brine o svom dragom da mu daje do znanja da je on njna muskarcina bez koje ona ne moze, da je on sav zivot njen, a ona stvarno tako treba da oseca ne samo da se folira jer ne bi to foliranje bilo dugog veka, mora istinski da ga voli, da mu prasta, da mu bude k...a u krevetu, domacica u kuhinji i dama na ulici,onda je ona njegova kraljica. A da bi se i ona u svemu tome osecala ispunjeno, srecno i zadovoljno ona mora zaista bez lazi sve to tako da dozivljava, ponavljam ne da se folra. Onda je to zaista divna veza, brak. Jer zena je zena i ima svoje mesto i ulogu u braku i svakog trenutka toga mora da bude svesna i nikada ne treba glasno i sa nekim stavom da trazi vise, tek tada ce dobiti vecu i znacajniju ulogu, dace ti je ..on.. sam a nece biti svestan da ti je daje, Zbog toga je divno biti zena, sa svim vrlinama i manama, divno je kada ti tvoj muskarac tvoje mane pretvori u vrline i obrnuto.
E pa sad ispade žene su svesne a muškarci i ne znaju svest šta je to.Pa to je potpuno naopako.Kad su žene boginje na zemlji bile za nebo se nije ni znalo.Od kada prestolom najvišim jedan upravlja oduvek je muškog roda on .Intuicija , instinkt i svest ,zemlja i nebo ,razlika je velika ta ,svako dete to zna.Sad što gospodarice po zemlji nove hoće nebo na zemlju opet da svuku,rade to bez veze na svoju ruku al od toga već imaju poveliku muku.A ni meni nije lako kad na ovom blogu pišu naopako:mrgreen:

zxy;bt93823:
E pa sad ispade žene su svesne a muškarci i ne znaju svest šta je to.Pa to je potpuno naopako.Kad su žene boginje na zemlji bile za nebo se nije ni znalo.Od kada prestolom najvišim jedan upravlja oduvek je muškog roda on .Intuicija , instinkt i svest ,zemlja i nebo ,razlika je velika ta ,svako dete to zna.Sad što gospodarice po zemlji nove hoće nebo na zemlju opet da svuku,rade to bez veze na svoju ruku al od toga već imaju poveliku muku.A ni meni nije lako kad na ovom blogu pišu naopako:mrgreen:
Zxy,nemas sanse na ovom blogu....vidis da si u manjini....
:whistling:

Ha........Z napokon ima podršku :mrgreen:
Ja se izvinjavam, ali današnji dan je bio jako naporan te ne mogah da se posvetim diskusiji do koje iskreno nisam ni želela da dodje.
Dakle, ono što pišem je samo iznošenje činjenica..kao i u prethodnom blogu. Ne sudim, ne vrednujem, ne merim...kada to budem uradila biće u konkretnom primeru jer upšteno govoreći nema svrhe..samo iznosim činjenice.Ne radi se u ovoj pesmi o tome ko je bitniji, pametniji već samo o pogledu na stvari kakve jesu a to je da smo svi mi čas plen nečiji a čas smo lovac. Zato zajednica i postoji....jer udvoje je lakše uloge menjati....čas vodi muškarac a čas žena. Jedno drugom su i razum i nerazum. Kada jednom ponestane snage drugi ga vuče, hrabri, uhvati za ruku i vodi.,,,,nebitno da li je muško ili žensko samo je važno znati, osetiti kada treba ruku pružiti da ne bi ono drugog preteranom brigom gušio.Muškarac manj govori, jači je, netolerantniji i agresivnijeg ponašanja.....prihvata sugestiju žene iz tri razloga
1. jer je do zla boga dosadna pa želi da mu ne zvoca
2. jer je zaludjen njom
3. jer njene argumente ne može da pobije
Meni najdraži je 3. razlog jer kako reče Z žene vide detalje a muški global.....ili na mom jeziku žene su analitički a muški sintetički umovi. Tek kada sastaviš dobiješ pravu sliku.....neophodnost i uzajamnost kao i u prirodi.
Dal da pišem drugi deo pesme ili ne ?:think:

Poslednja izmena:
LJILJA MMM;bt93834:
Ja se izvinjavam, ali današnji dan je bio jako naporan te ne mogah da se posvetim diskusiji do koje iskreno nisam ni želela da dodje.
Dakle, ono što pišem je samo iznošenje činjenica..kao i u prethodnom blogu. Ne sudim, ne vrednujem, ne merim...kada to budem uradila biće u konkretnom primeru jer upšteno govoreći nema svrhe..samo iznosim činjenice.Ne radi se u ovoj pesmi o tome ko je bitniji, pametniji već samo o pogledu na stvari kakve jesu a to je da smo svi mi čas plen nečiji a čas smo lovac. Zato zajednica i postoji....jer udvoje je lakše uloge menjati....čas vodi muškarac a čas žena. Jedno drugom su i razum i nerazum. Kada jednom ponestane snage drugi ga vuče, hrabri, uhvati za ruku i vodi.,,,,nebitno da li je muško ili žensko samo je važno znati, osetiti kada treba ruku pružiti da ne bi ono drugog preteranom brigom gušio.Muškarac manj govori, jači je, netolerantniji i agresivnijeg ponašanja.....prihvata sugestiju žene iz tri razloga
2. jer je zaludjen njom
Meni najdraži je 3. razlog jer kako reče Z žene vide detalje a muški global.....ili na mom jeziku žene su analitički a muški sintetički umovi. Tek kada sastaviš dobiješ pravu sliku.....neophodnost i uzajamnost kao i u prirodi.
Piši bre ,kako da ne taman si zagrejala me.I sutra ćeraćemo se.Hoće i one sve ,naoštrile danas kandže:mrgreen:

LJILJA MMM;bt93834:
2. jer je zaludjen njom
Ljiljce,nemoj da se sad vadis....sve si ti ovo zakuhala.....cisto mi zao zxy i corto m-a:zcepanje:
mani ti analitiku i sintetiku....vidis da je ovdje u pitanju musko JA....
p.s. pisi drugio dio pjesme....kad je bal nek je maskenbal:zcepanje::zcepanje::zcepanje:

Back