Лото математика, број 138

Truman

Elita
Poruka
23.463
У једној од емисија на Рубу знаности гост је спомињао да је утврђено да када је збир бројева лото комбинације 138 то увећава могућност добитка за 3-4 пута.
Зна ли неко нешто о овоме и има ли вам смисла?

Објашњење има неке везе са дистрибуцијом бројева, али гост се није баш претргао да објасни. Није реч о појединачним бројевима, могу да буду било који само да је збир 138. А можда си и ти у праву, не знам, не разумем се толико у то.

Објашњење има неке везе са дистрибуцијом бројева, али гост се није баш претргао да објасни. Није реч о појединачним бројевима, могу да буду било који само да је збир 138. А можда си и ти у праву, не знам, не разумем се толико у то.
Distribucija brojeva mi ukazuje na neki matematički patern cele stvarnosti, ne samo loto igre.

Nisam sklona da mislim da ta distribucija postoji, tj mislim da i kombinacija 1 2 3 4 5 6 7 može da bude dobitna.

Ali ko zna, možda ta kombinacija kad dođe na red da bude dobitna, upravo sledi patern.

:)

Негде сам читао да је чак и утврђено који бројеви чешће излазе од других, али сам заборавио. Или низови бројева у групама типа 22, 23, 25 већа је вероватноћа да ће изаћи него 1 10 20. Размишљам пар пута да уплатим овај комбинацију која у збиру даје 138.

Негде сам читао да је чак и утврђено који бројеви чешће излазе од других, али сам заборавио. Или низови бројева у групама типа 22, 23, 25 већа је вероватноћа да ће изаћи него 1 10 20. Размишљам пар пута да уплатим овај комбинацију која у збиру даје 138.
Možda kolektivna svest nešto ima sa time, možda ljudi biraju brojeve ili kombinacije koje su "logičnije", "pravilnije":

Npr, većina ljudi kad uplati Loto prvi put, uplati pravilnu kombinaciju (ali ne previše pravilnu), retko ko će uplatiti 1 2 3 4 5 6 7.

Možda to vremenom oblikuju veću verovatnoću za neke brojeve.

Ima i ono da se premija pogađa u manje više pravilnim vremenskim razmacima (npr zaređa par puta na svaka tri meseca, pa onda na svakih godinu dana).

Mislim, otkud znam, nisam uplatila Loto 2x u životu, nagađam samo.

Теоретски 1 2 3 4 5 6 7 има исту вероватноћу као и било која друга комбинација, али у пракси то (наводно) није тако. Да ли је реч о математици или езотерији не бих знао. :) И ја сам само 2-3 пута уплатио, ај баш ћу да пробам опет кад смислим ту 138 комбинацију.

Теоретски 1 2 3 4 5 6 7 има исту вероватноћу као и било која друга комбинација, али у пракси то (наводно) није тако. Да ли је реч о математици или езотерији не бих знао. :) И ја сам само 2-3 пута уплатио, ај баш ћу да пробам опет кад смислим ту 138 комбинацију.
Tzv. 'vezana' verovatnoća? Kombinacija sa 7 brojeva u nizu imaš samo 33. Verovatnoća je 33/(15 miliona). Nisam računao, ali je mnogo veća da bude izvučena kombinacija koja ima zbir brojeva 138. Sada ostaje samo pitanje sreće da pogodiš neku od tih verovatnijih kombinacija....

Nije reč o matematici nego o verovatnoći i statistici.
Dok sam studirala, "Verovatnoća i statistika" mi je bio ne samo omiljeni predmet nego sam ga praktikovala čisto eksperimenta radi :)
Na primer, na poker aparatima može sasvim lepo da se primeni 😈
Samo ne znam za loto, sem što ti je @fosilvaso već rekao, ali evo ti interesantan link (za loto verovatnoću):
http://lotostatistika.rs/page/6/?s

Back