LOS VOLADORES

re[ ]De

Aktivan član
Poruka
1.743
Prvi koji su primijetili da nešto nije u redu su bili šamani starog Meksika, muškarci i žene iz davnina, kojima je uspjelo neposredno videti energiju kako teče Univerzumom. Pri njihovim su opažanjima uočili, da ne samo da skupna tačka deteta nije pričvršćena na jednom određenom položaju, već da je i svjetlosna čahura novorođenča potpuno presvučena jedinstvenom svjetlećom navlakom, koja se prostire poput prozirne plastične presvlake i čini cauru izrazito blistavom. U toku detinjstva međutim taj spoljasnjii sjaj se sve više i više gubi, pa kod odraslih obično nalazimo tek ostatak tog sjaja, neku vrst svetlosne bare, koja jedva da doseze do visine stopala.

Stari šamani su intuitivno znali da je spoljasnji sjaj zapravo ljudska svest, jer su videli da visina tog sjaja određuje stupanj svesti isto tako definitivno kao što položaj skupne tačke određuje prirodu opažanog sveta. Uznemireni spoznajom da se svest u ranom detinjstvu u toj meri smanjuje, iako se upravo u toj fazi čini da postajemo sve svesniji, stari su se šamani bacili u potragu za objašnjenjem tako očite nelogicnosti.
Napre su pomislili da je sama fiksacija skupne tačke tokom socijalizacije odgovorna za zagonetno nestajanje svesti, s obzirom da onemogućava percepciju celog niza mogućih svetova i iskustava, i ograničava nas na jednu jedinu stvarnost: svakodnevnicu. Kad su međutim svoje viđenje pomnije usmerili na sam proces nestajanja svesti, opazili su bića nalik sjenama koja su im do tada, uslied blistave pozadine ljudskog energetskog polja, bila promakla. Vidjeli su da se te senke hrane sjajem naše svesti, gotovo sistematski ga brsteći. Kako ti razbojnički paraziti deluju poput velikih šišmiša, a kreću se poskakujući ili leteći, stari su ih šamani nazvali Voladores, što otprilike znaci "leteća bića" ili "letači".

Prema Castanedi, Voladoresi su u naš svet došli pre puno hiljada godina, kada su u potrazi za hranom ovde naišli na odličan izvor. Kako je njihova hrana specifičan tip energije svesti, analogan spoljasnjem sjaju naše svetlosne čaure, u ljudskim su bicima našli upravo ono što su tražili. I tako postadosmo njihova omiljena hrana ili bolje, kako to čarobnjaci kažu, kućne (ili domaće) životinje Voladoresa, koje oni muzu kako im se svidi.
Stari šamani su sa zaprepaštenjem videli, da jedan od tih šest vrtloga, (onaj koji odgovara šestom energetskom centru na temenu), tokom socijalizacije i gubitka opste svesti menja način kretanja. Dok kod novorođenčadi energija u tom centru još kruži suprotno od kazaljke na satu, kod odraslih se ona klati napred-nazad - prema Don Huanu jedan jako neprirodan i odbojan način kretanja.

Kod detaljnijeg istraživanja ispostavilo se da takav način kretanja energije bude uzrokovan Voladoresima, te predstavlja neku vrstu implantata, stranu instalaciju, koja kontrolira i rukovodi dotičnom žrtvom; kao da joj Voladores sedi neposredno na glavi i tamo ne samo da srče energiju svoje žrtve, nego joj i došaptava što joj je činiti i misliti.

"Zdrav ljudski razum", Common sense socijalnog reda, nam u procesu socijalizacije biva jednostavno nametnut, a da mi pritom kao deca nemamo nikakve mogućnosti te vrednosti i norme niti preispitati, a kamoli ih odbaciti.

Kao vizualni dokaz postojanja Voladoresa, naslednici Don Huana su javno pokazali fotografiju jednog Voladoresa, snimljenu nedugo prije toga na proljetnoj proslavi tibetanskih budista u ruševinama Teitihuacana. Fotograf je bio Castanedin poznanik, Marco Antonio Taram, vođa Casa-e Tibet u Mexico Cityu, koja je i organizirala proslavu, na kojoj je 90 000 hrršćanskih i budističkih sudionika pod vodstvom Dalai Lame molilo za mir. Za vreme događaja je Marco Antonio, bez da je to primetio, fotografisao ogromnu senku, koja se činila poput oblaka što plovi nad glavama mnoštva okupljenog na molitvu među piramidama.
Naočigled esencijalne neslobode i izrabljivanja kojem podliježemo, možemo i aktualnu diskusiju o primerenom uzgoju domaćih životinja pogledati u novom svetlu. Jer, kao što kaže Carol Tiggs, mi životinjama činimo samo ono što Voladoresi nama čine - kao učeni robovi svojih gospodara besramno ih izrabljujemo: muzemo ih, sisamo i koljemo, krademo njihova jaja i povrh toga činimo ih na najrazličitije načine poslušnima. Vezujemo ih, trpamo u kaveze, podrezujemo im krila, rogove, kandže i kljunove, dresiramo ih, činimo ovisnima i ubijamo u njima agresivnost i prirodan nagon za slobodom.

Naše cjelokupno ponašanje je prožeto time, jer mi ne samo da izrabljujemo domaće životinje, nego i cjelokupnu živu i neživu prirodu - uključujući ljude oko nas. Nasuprot ukidanju ropstva i opstom poretku modernog sveta, koji propagira slobodu, jednakost i bratstvo, ti uveti vrede tek za one retke, koji su u socijalnom sistemu izborili gornje položaje. Većina još uvek živi i radi u ovisničkim odnosima, u kojima su manje ili više voljni sluge, iako danas više ne nose lanac oko vrata. Njihova jedina uteha leži najčešće u činjenici da ima neko još niže na hijerarhijskoj lestvici, koga mogu izrabljivati i ugnjetavati, sasvim u stilu biciklista: gore pognut, dole gazi.

Preuzeto sa www.galaksija.com

Preveo sa saj jezika: Nemcoi

Ako se Voladoresi hrane nekom vrstom energije svesti zar onda istu energiju ne treba i da proizvode ili se ona sama proizvodi samim tim sto ljudi zive? Posto ima i onih bica koji se hrane losim enerijama (straha, bola...) koje verovatno i proizvode( sugestijom ljudima), da li postoje i bica koja se hrane dobrim energija kako bi bila njihova suprotnost? U koju grupu spadaju Voladoresi?

I samo bih dodao da oni koji govoru i pisu sa j samo bezveze tose boju, vreme i jezik. Sto se ne ugledate na nas bezj i tako ustedite vr(ij)eme ?

Poslednja izmena:
I sta ciniti? Kako se suprostaviti predatoru?

U kastanedinoj knjizi "Aktivna strana vecnosti" Don Huan Matos kaze:

"...jedina alternativa koja ostaje covecanstvu je disciplina. Disciplina je jedina odbrana od predatora. Kad kazem disciplina - ne mislim na strogu rutinu, ustajanje svakog jutra u pet i polevanje hladnom vodom dok ne poplavis. Samani razumeju disciplinu kao sposobnost da se sa mirom i prihvatanjem suocimo sa mogucnostima koje nisu ukljucene u nasa ocekivanja . Za samane disciplina je: umetnost suocavanja sa vecnoscu bez treptaja, ne zato sto su jaki, nego zato sto su ispunjeni razumevanjem. Ovakva disciplina, kazu samani, cini omotac nase svesnosti neprobavljivim za voladorese.
Kazu da je najveci trik carobnjaka proslih vremena bio da opterete predatorov um disciplinom. Primetili su, kada na voladoresa natovare unutrasnju tisinu, strana instalacija bezi glavom bez obzira i odjednom nam se, u svoj svojoj ruznoci, ukaze strano poreklo ovog dela naseg mozga. Naravno, strana instalacija ponovno pokusava da se vrati, ali sada vec slabije i time zapocinje proces u kojem isterivanje voladoresove instalacije postaje rutina, dok jednog dana ona ne pobegne, zauvek. Ovo je ujedno i najtezi dan za svakog adepta..."

Ako se Voladoresi hrane nekom vrstom energije svesti zar onda istu energiju ne treba i da proizvode ili se ona sama proizvodi samim tim sto ljudi zive? Posto ima i onih bica koji se hrane losim enerijama (straha, bola...) koje verovatno i proizvode( sugestijom ljudima), da li postoje i bica koja se hrane dobrim energija kako bi bila njihova suprotnost? U koju grupu spadaju Voladoresi?

I samo bih dodao da oni koji govoru i pisu sa j samo bezveze tose boju, vreme i jezik. Sto se ne ugledate na nas bezj i tako ustedite vr(ij)eme ?

Cekaj, kako to mislis, ako bi proizvodili energiju onda ne bi bilo potrebe da se hrane s njom? Zar se oni ne hrane sa svakom vrstom energije, i dobrom i losom?

ne postoje bica koja se hrane pozitivnom energijom - to je pod 1
pod 2 - zahvaljujuci zivotu u ovom civilizovanom drustvu, covek, u svom emotivnom centru, nije razvio pozitivni deo tog centra nego samo negativni. ili, bolje je reci da mu je pozitivani deo zakrzljao, a da bi mogao normalno funkcionisati, pozitivni deo emotivnog centra nadoknadjuje emotivnim delom mehanickog centra, a to su strast, pozuda, zaljubljenost itd. pozitivni delovi emotivnog centra se manifestuju u kratkim bljeskovima ljubavi, srece i zadovoljstva, ali nisu stalni jer covek, u ovom civilizacijskom tempu u kojem zivi, nije u stanju da poseduje unutrasnji mir, koji je neophodan u trajnom zadrzavanju pozitivnih emocija.
zbog toga don huan, u postu koji sam okacio iznad, ukazuje na disciplinu kako bi se stvrorili uslovi za unutrasnji mir kao glavni element u borbi protiv predatora. jacanjem unutrasnjeg mira covek razvija svoje pozitivne emocije i uspostavlja emotivnu ravnotezu sa negativnim emocijama u emotivnom centru, a tako izbalansirane emocije pod kontrolom unutrasnjeg mira su prirodno zasticene od napada voloadoresa...

Našla sam sjajnu staru temu.
Ovo mi zvuči potpuno logično.. posmatrajući svet oko sebe:

Prema Castanedi, Voladoresi su u naš svet došli pre puno hiljada godina, kada su u potrazi za hranom ovde naišli na odličan izvor. Kako je njihova hrana specifičan tip energije svesti, analogan spoljasnjem sjaju naše svetlosne čaure, u ljudskim su bicima našli upravo ono što su tražili. I tako postadosmo njihova omiljena hrana ili bolje, kako to čarobnjaci kažu, kućne (ili domaće) životinje Voladoresa, koje oni muzu kako im se svidi.
Stari šamani su sa zaprepaštenjem videli, da jedan od tih šest vrtloga, (onaj koji odgovara šestom energetskom centru na temenu), tokom socijalizacije i gubitka opste svesti menja način kretanja. Dok kod novorođenčadi energija u tom centru još kruži suprotno od kazaljke na satu, kod odraslih se ona klati napred-nazad - prema Don Huanu jedan jako neprirodan i odbojan način kretanja.

Kod detaljnijeg istraživanja ispostavilo se da takav način kretanja energije bude uzrokovan Voladoresima, te predstavlja neku vrstu implantata, stranu instalaciju, koja kontrolira i rukovodi dotičnom žrtvom; kao da joj Voladores sedi neposredno na glavi i tamo ne samo da srče energiju svoje žrtve, nego joj i došaptava što joj je činiti i misliti.

"Zdrav ljudski razum", Common sense socijalnog reda, nam u procesu socijalizacije biva jednostavno nametnut, a da mi pritom kao deca nemamo nikakve mogućnosti te vrednosti i norme niti preispitati, a kamoli ih odbaciti.

Povodom ovog pitanja: Ako se Voladoresi hrane nekom vrstom energije svesti zar onda istu energiju ne treba i da proizvode ili se ona sama proizvodi samim tim sto ljudi zive?
Imam utisak da je ljudska svest posebno ukusna.. ali ne bilo kakva. Sudeći po gore opisanom, vole da se hrane programiranom, odgajenom svešću.

Našla sam sjajnu staru temu.
Ovo mi zvuči potpuno logično.. posmatrajući svet oko sebe:

Povodom ovog pitanja: Ako se Voladoresi hrane nekom vrstom energije svesti zar onda istu energiju ne treba i da proizvode ili se ona sama proizvodi samim tim sto ljudi zive?
Imam utisak da je ljudska svest posebno ukusna.. ali ne bilo kakva. Sudeći po gore opisanom, vole da se hrane programiranom, odgajenom svešću.
Kastaneda koristi pojam "predatorov um".
Don Huan u razgovoru sa Kastanedom kaže da se radi o posebnoj vrsti predatora koji su došli iz dubine kosmosa i preuzeli vlast nad životom. Ljudska bića su zarobljenici tih grabljivica.

On kaže: "Grabljivac je naš vladar i gospodar. On nas je učinio poslušnim i bespomoćnim. ako želimo da se pobunimo on guši našu pobunu, ako želimo da se ponašamo nezavisno on zahteva da to ne činimo.”

Nešto kasnije dodaje: "Oni su preuzeli vlast zato što se nama hrane i oni nas nemilosrdno pritiskaju zato što im služimo kao sredstvo za održavanje života. Baš kao što mi gajimo kokoške u kokošinjcima, grabljivci gaje nas u ljudskim krletkama. Tako im je hrana uvek na raspolaganju.” (…)

" Želim da se obratim tvom analitičkom umu. Razmisli za trenutak i reci mi kako bi objasnio protivrečnost između inteligencije čoveka-inženjera i gluposti njegovog sistema verovanja, ili gluposti njegovog kontradiktornog ponašanja. Šamani veruju da su nam grabljivci dali naš sistem verovanja, naše predstave o dobru i zlu, da su oni postavili naša društvena pravila. Oni su ti koji su stvorili naše nade i iščekivanja, snove o uspehu ili promašaju. Oni su nam dali lakomost, pohlepu i kukavičluk. Grabljivci su ti koji čine da budemo samozadovoljni, da se ponašamo šablonski i da budemo egomanijaci. " (…)

Da bi nas držali u poslušnosti i poniznosti, krotke i slabe, grabljivci izvode čudesan manevar – izvanredan, naravno, s tačke gledišta stratega koji se bori, a jeziv za one koji zbog njega stradaju. Oni nam daju svoj um! Da li me čuješ? Grabljivci nam daju svoj um, koji postaje naš um. Um grabljivca je barokni, kontradiktoran, mrzovoljan, pun straha da svakog trenutka može biti otkriven.(…)

“Kroz taj um, koji je na kraju krajeva njihov um, predatori ubacuju u živote ljudskih bića šta god im odgovara. Na taj način oni ljudima obezbjeđuju i jedan određeni stepen sigurnosti koji treba da djeluje kao jedan pufer (odbojnik, prim. prev.) protiv njihovog straha." ( kraj citata)

Zanimljivo je da je i Gurđiev koristio jedan pojam koji je imao istu svrhu kao i kastanedin "predatorov um", ali iz drugog ugla posmatran. On ga je nazvao "kundabufer" i tvrdio je da je taj organ nasilno bio ugrađen u čoveka kako bi ga ‘anestezirao’ od realnosti i kako bi čovek video nebitne stvari velikim, a istovremeno velike ili bitne stvari smatrao malima ili nebitnim. (Koliko danas imamo ljudi kojima je najbitnije u životu da su obučeni prema poslednjem modnom trendu!?)

U Belzebubovim Razgovorima s Unukom, Gurđiev pominje da su određene vibracije tražene od strane Zemlje i da ratovi i katastrofe nastaju uz pomoć ‘planetarnih uticaja’ kako bi se dobile te “tražene vibracije”. On takođe pominje da se čovek može osloboditi uticaja tih sila i početi svesno da živi.

Razmisli za trenutak i reci mi kako bi objasnio protivrečnost između inteligencije čoveka-inženjera i gluposti njegovog sistema verovanja, ili gluposti njegovog kontradiktornog ponašanja. Šamani veruju da su nam grabljivci dali naš sistem verovanja, naše predstave o dobru i zlu, da su oni postavili naša društvena pravila. Oni su ti koji su stvorili naše nade i iščekivanja, snove o uspehu ili promašaju. Oni su nam dali lakomost, pohlepu i kukavičluk. Grabljivci su ti koji čine da budemo samozadovoljni, da se ponašamo šablonski i da budemo egomanijaci. " (…)

Da bi nas držali u poslušnosti i poniznosti, krotke i slabe, grabljivci izvode čudesan manevar – izvanredan, naravno, s tačke gledišta stratega koji se bori, a jeziv za one koji zbog njega stradaju. Oni nam daju svoj um! Da li me čuješ? Grabljivci nam daju svoj um, koji postaje naš um. Um grabljivca je barokni, kontradiktoran, mrzovoljan, pun straha da svakog trenutka može biti otkriven.(…)

Ko o čemu, baba o uštipcima.
Patrijarhalnost paše uz taj isti "barokni" um kao ruka u rukavicu, kao jedna od njegovih veoma očiglednih posledica. Ne mora naravno da znači da je patrijarhalnost uzrokovan baš delovanjem voladoresa, ali ne mora ni da znači da priča o njima ide baš kako je kazivao Don Huan, no na to ću se vratiti.
U prirodi su mužijaci svih kičmenjaka fizički superiorni. (ok skoro svi), ali se nijedna vrsta ne ponaša prema svojim ženkama kao čovek, gradeći društvo na sveobuhvatnoj neravnoteži razuma i emocija. Čak i među ljudima, ova neravnoteža je tim izraženija, koliko su društveni odnosi više uređeni.
Moram po kćer, nastavak sledi.

Oni nam prepuštaju svoj um.
Genijalno. Nama, koji inače mislimo da je sve što je unutar svakog od nas isključivo naše.
Padne mi nešto na pamet, bilo šta. Probam da realizujem, pokaže se uspešno, prvo što pomislim, kako sam JA pametan što sam to smislio.
A da mi je neko došapnuo, našlo bi se malo zahvalnosti, jer eto od njega je ideja.
Ili
Jednog jutra ugleda čiopa u svom gnezdu jedno veliko pegavo jaje, duplo veće od ostalih, koja je brižljivo grejala tih majskih dana.
"Kako će samo biti napredno to ptiče, pomisli. Sunce mamino, na radost i ponos tako dobre majke, a i cele nam porodice, da ne kažemo vrste. Ima svi u komšiluku da nam zavide. Isto i ti glupa, kukavice što se danima vrtiš oko našeg gnezda, pogledaj koliko jaje a? Šta je? Nešto si mi pokisla od jutros, Odlećeš? Naravno, neki ne mogu da podnesu tuđ uspeh, a zna se i koji su to. E, hvalim te Bože." Još je svašta džvrljila ponosna lastavica, dok se kukavica mirno i u tišini udaljavala.
Religija je ponekad zaista spas.

Oni su nam navodno prepustili svoj um.
Da bismo mislili i osećali, kako njima prija, njihovom želucu ili nečemu tome nalik.
Samo zato?
A da li je to moglo, bez da od nas pokupe i nešto od onoga što je samo naše?
Oni su nam prepustili svoj um i time je problem ishrane, u principu, rešen. Ostalo je poljoprivreda, ekstenzivno stočarstvo tačnije. Ima nešto posla, ali "u principu priroda sve radi sama"
A šta smo mi dobili, pod pretpostavkom da se to stvarno tako i desilo?
- Odvojili smo se od svakidašnje borbe za goli opstanak, ali i od cele prirode, tako i od naše prirode.
- Sigurna i udobna utošišta, relativno bezbrižnu perspektivu fizičkog opstanka. Doduše, što manje mislimo time nam izgleda bezbrižnija, ali to funkcioniše, mi kao vrsta opstajemo, silne ove godine, zar ne?
- Civilizaciju sa kulturom, naukom, religijom, između ostalog filozofijom, teologijom metafizikom, ezoterijom i svim ostalim, koje nas polako uvodi u spoznaju o našim gospodarima, parazitima navodnim.
Pa, koji bi to gospodar trpeo da mu stoka filozofira do nivoa da bi mogla da se pobuni?
Samo jedan, dobar i milostiv, ali da se ne zavaravamo, svaki gospodar bi da ostane gospodar pre svake milosti i dobrote. Milostivi su samo jedna podvrsta, koja je u stvari mera njihove dekadencije.

Jesu li oni tako hteli, ili im bilo glavno da se nahrane i napoje?
Samo su hteli da ne gladuju, čini se, ako ekstrapoliramo problem na nas, kao gospodare i recimo, krave kao domaću stoku. Utoliko pre, jer to smo uradili tim istim umom, koji su nam prepustili.
I sad koga od nas briga, šta filozofira krava u toru?
Evo, Bubu drži krave, ako se ne varam, pa neka kaže šta tu ima da se misli.
Mleko, možda meso, dosta posla, ali ipak bar maličak osećaja, čini mi se? Ne puno i ne nešto posebno ali ipak nešto.
To nešto je vremenom obogatilo. ili sa gledišta naših gospodara iskomplikovalo, u početku jednostavan odnos domaćina i parazita. Otuda i civilizacija koja nam već odavno obezbeđuje mnogo više od toplih čarapa i punog stomaka.
Da, ali ma koliko dobra i pozitivna, to je civilizacija predatora, grabljivca, otimača, našeg gospodara i učitelja, nemamo drugog, varam li se? U trenutku kada postanemo svesni te činjenice, postaćemo svesni i računa koji nam stoji na stolu, kao i konobara do stola.
Čeka.
Šta to beše vreme uopšte?
Dobar Dan vam želim

Poslednja izmena:
re[ ]De;13566633:

Pre prilicno godina, dva coveka su postavila pitanje:
Zasto postoji covek (inteligentna bica)?
Zakljucak do kojeg su dosli je :
Sve je postalo od prvobitne energije.
Ta energija je duhovna (inteligentna).
Tvorac.
Osnovni princip Univerzuma je - entropija.
Energija se menja kroz opadanje.
Onda su pomislili..
Mozda se "trosi" i ta duhovna energija.
Kako je obnoviti?
Tvorac je izmislio ljude (inteligentna bica bilo gde).
Covek nastaje tako sto se jedna "kap" te energije veze za (inace mrtvo) telo -zametak.
Ljudi svojim aktivnostima stvaraju duhovnu energiju.
Da bi ljudi imali te aktivnosti, treba ih malo "pogurati".
Kada bi svet bio savrsen, niko nista nebi radio.
U ovakvom, postojecem svetu, zbog kratkoce zivota, stotine opasnosti, obaveza, ... covek je prinudjen da stalno nesto radi, krece se, razmislja, smislja, izmislja, bori se, ....stvara tu duhovnu energiju.
Dakle, ljudi (inteligentna bica) su samo baterije, ali baterije za Tvorca (bas kao u Matriksu).

Back