los nalaz sa double testa

evo mene,dosla iz kg-a. uradili mi uz bpd-34, ac-100 i fl-18.sad sam u 16.4 nedelji trudnoce. nalazkomisije : zbog povecanog rizika savetujemo invazivnu prenatalnu dijagnostiku (ac),i zakazali mi za ponedeljak. sad vise neznam ni da li je uz uredu valjda jeste.
Eto vidis;) a ja sam ubedjena da ce i AC biti u redu,zato smanji nervozu i uzivaj u svojoj trudnoci...i opet ti ponavljam ti testovi nisu dijagnosticka metoda vec statistika,ja sam tri puta radila tripl test i treci mi je bio u redu zato sto su tek tada doktori sa instituta za majku i dete odredili tacnu nedelju trudnoce,zbog tih gresaka se i desava ovo da zena prolazi kroz ovu psihicku krizu jer joj napune glavu da joj sa detetom nesto nije u redu.
Samo napred cekamo da nam se javis sa rezultatima.:)

Rezultati se čekaju dugo, celu večnost...pričam iz iskustva jer su te tri nedelje čekanja meni toliko trajale. Opet, kada znaš da ćeš uraditi sve ono što je u tvojoj moći da ispitaš šta možeš, biće ti lakše. Zamisli samo kako bi ti bilo da zbog glupave statistike treba da se nerviraš do kraja trudnoće, sve bude u redu a ti pokidala svoje živce, posvađala se sa svima zarad nepotrebne nervoze, svoje zdravlje i zdravlje budućeg deteta ugrozila.
Razmišljaj o tome da će nakon AC i tih rezultata sve biti jasno i da više nećeš imati razloga za brigu jer će sve biti u redu. A ako ne bude (mada čisto sumnjam, reče ti Vesna ks koju ja izuzetno cenim, da su slučajevi kao što je tvoj , uglavnom pozitivni )...Božija volja, znaćeš da si dala sve od sebe.

Pozdrav svim devojkama.
Dosla sam na ovu temu da bih podelila svoje iskustvo sa dabl testom.Imam 35 god,lecila sam se od steriliteta 5 godina.U julu sam isla na prvu vantelesnu oplodnju.Sam postupak je prosao bez ikakvih komplikacija i sto je najbitnije bio je uspesan.Bila sam dva puta na UZ u sestoj i devetoj nedelji gde je sve bilo u redu.Onda je usledio dabl test u 12.nedelji.Prvo sam uradila UZ,ponovo sve idealno,a potom i test odredjivanja hormona iz krvi.Malo je reci da sam dozivela sok kada sam videla rezultat testa.Verovatoca da plod ima genetske anomalije je bila veca od 1:50.Cula sam se sa svojom doktorkom i dogovorile smo se da odmah sledeceg dana uradim biopsiju horionskih cupica,jer sam vec ulazila u 13.nedelju.Danas sam dobila rezultat,nosim zdravu devojcicu.Sve ovo sam napisala da bi zene koje dobiju los rezultat ovog testa znale da to jos ne znaci nista i da ima sanse da im je beba zdrava.Ja sam prosla kroz pakao ovih par dana dok sam cekala rezultate i zaista ne znam kako bih cekala do amniocinteze.Svim trudnicama zelim sve najbolje i naravno da na svet donesu lepu i zdravu decicu.

Back