los nalaz sa double testa

Duble test nije dijagnosticka metoda,vec statisticki podatak i on u principu ne govori nista,samo daje neke smernice na koji nacin treba pratiti trudnocu tj razvoj ploda.
Ponekad se desava da ginekolozi ne odrede tacan datum zacetka,oni vode trudnocu tako sto ukucaju prvi dan poslednje menstruacije i na osnovu toga salju zene da duble ili triple test,tu nastaje taj problem,zato sto u tim slucajevima nije precizno odredjeno koja je nedelja trudnoce i eto stresa trudnicama,jer nemaju sve zene menstruaciju na 28 dan.

Meni su vodili vecu trudnocu 2 nedelje i samim tim triple test mi nije bio dobar,prosla sam kroz veliki stres usledila je i amniocenteza ali hvala Bogu na kraju je sve bilo u redu i moja beba sada ima 7 meseci,ziva je,zdrava,vesela.
Nadam se da ce i kod vas biti sve u redu,samo pokusajte da ne panicite jer na taj nacin stetite i sebi a pogotovo bebici.

Poslednja izmena:
sve ja to znam da je statistika i da nemora nista da znaci ali djavo neda mira.ja 12 oktobra idem na uz u kragujevac i onda ce da odluce da li da se radi aminocinteza tada cu biti 16 nedelja,i ima da cekam da mi to odrade sigurno jos mesec dana a onda je kasno za to.

ne brini, to ne mora nista da znaci! i mojoj snajki je bio los taj test, a bebica je vec velika prava,zdrava napredna devojcica. ne panici, trazi objasnjenje od lekara za sve sto te zanima....znaju oni pomalo da budu sturi u odgovorima i da te samo vise uplase svojim cutanjem i ostave u nedoumici, znam iz iskustva, mene je to cutanje njihovo izbezumljivalo, uvek sam mislila da nesto nije u redu, a njima se, zapravo, samo nije pricalo....javi sta je bilo....puno pozdrava!

Mojoj bivšoj ženi u drugoj trudnoći također bio loš double test. Bila je iz nekog razloga striktno protiv amiocinteze (ja cu da to nazovem materinskim instinktom). Tadili smo 4d UZ i kvadriple test. Rezulati 4D i Kvadriple testa su bili dobri. Beba ziva zdrava lepa..,. pravi nemirko hvala Gospodu.
Ono što mogu da kažem kao neko ko je prošao mnoge besane noći zbog toga...... uradi amiocintezu makar i privatno, to je jedini način da budeš stvarno spokojna.

Želim ti sve najbolje u trunoći!

Mojoj bivšoj ženi u drugoj trudnoći također bio loš double test. Bila je iz nekog razloga striktno protiv amiocinteze (ja cu da to nazovem materinskim instinktom). Tadili smo 4d UZ i kvadriple test. Rezulati 4D i Kvadriple testa su bili dobri. Beba ziva zdrava lepa..,. pravi nemirko hvala Gospodu.
Ono što mogu da kažem kao neko ko je prošao mnoge besane noći zbog toga...... uradi amiocintezu makar i privatno, to je jedini način da budeš stvarno spokojna.

Želim ti sve najbolje u trunoći!

Pridruzujem se! :)

PS.Javi kako je proslo ali ja verujem u najbolje.Pozdrav.

Podigni glavu i imisli pozitivno. Taj duble test je čista glupost da se ljudima uzmu pare. STATISTIKA !!! Džabe ti da bude duble 1: 10000 kad ti mižeš biti taj jedan slučaj. Amnio jeste precizna i tačna metoda. Uradićeš je sa 16, 20 nedelja. Ili sa više nedelja kvadricentezu (mislim da se tako zove). Ako nisu dobri rezultati svakako će na tebi biti da odlučiš. Niko neće sa tobom i bebom odlučiti šta da radi bez tvoje dozvole. A taj duble...odloži ga negde i uživaj u tome što će bebac uskoro početi da se mrda. Ako ti je uz sa 12 nedelja bio dobar, najverovatnije je sve ok. Koliki je bio nuhalni nabor, jel bilo nosne kosti, šta još piše na rezultatima uz ?
Lekari nekad naprave frku niokočega. Meni su u 19 nedelji, posle amniocenteze (još nisu stigli rezultati) i serklaža, rekli da beba ima cistu na 2/3 glave i da je to jako loše. Posle se ispostavilo da je to normalan proces oko 20-te nedelje i da traje nekoliko dana, da nema nikave posledice po bebin mozak. I eto moje NG od 15 meseci sad , kako živa i zdrava pravi gluposti i nestašluke po sobi.

sad sam se smirila uopste nemislim na to.moja doktorka kaze da je uz bio dobar.pitanje je i da li je uradjen u pravoj nedelji.postoji mogucnost da je trudnoca veca ili manja,a i dosta je trudnica sa losim rezultatima iz ove laboratorije izaslo u poslednje vreme pa je svima bilo ok.videcemo ostaje samo da cekamo,glavu gore i osmeh na lice.:D

Kad odlučiš da budeš mama, počinju stresovi, a završe se........ma ne završe se nikada. Ja to iz iskustva jer imam sina od 17 godina i ćerku od 15 meseci. I što je zanimljivo, svaka situacija deluje kao nepremostiv problem dok ne dođe sledeći, i tako stalno. Onda namestiš glavu da je to život, i prihvataš stvari tako kako teku, rešavaš probleme usput, deca rastu a ti očvrsneš sa njima.

evo mene,dosla iz kg-a. uradili mi uz bpd-34, ac-100 i fl-18.sad sam u 16.4 nedelji trudnoce. nalazkomisije : zbog povecanog rizika savetujemo invazivnu prenatalnu dijagnostiku (ac),i zakazali mi za ponedeljak. sad vise neznam ni da li je uz uredu valjda jeste.

joj,ti testovi...u svetu su izbaceni,a mi ih jos radimo jer se mora(osim ako trudnica ne odluci drugacije)I nama,lekarima zadaju glavobolje...test odlican-beba ne valja,ili cesce-test los,beba dobra.Mogu te utesiti da se izuzetno retko desi da posle loseg testa i AC pokaze los nalaz.
Bice sve u redu!:D

Back