LORENCAČO

Lada

Legenda
Moderator
Poruka
51.728
Od premijernog izvođenja, predstava Lorencačo je prikupila samo najbolje kritike.

Šta vam je prva asocijacija na pojam Lorencačo? Da li je to ličnost, utvrđenje, aktivnost ili neka realna situacija? Jugoslovensko dramsko pozorište je prepoznatljivo po predstavama u kojima dominira avangarda sa primesama klasike. Tako je i slučaju najnovije predstave Lorencačo, Alfreda de Misea. Premijera se desila 28. maja 2019. godine, a od tada dobija brojne pohvale, pogotovo zbog činjenice da je tako kvalitetnu priču iznela sjajna glumačka postava. U centru dešavanja je slavna porodica Mediči, u italijanskom gradu Firenci, u periodu nakon završetka velike Francuske revolucije.

”Predstava govori o sistemu koji proizvodi nemoral, o pojedincu koji pokušava sa time da se nosi, da živi u nezdravom društvu kojim vlada korupcija, nepotizam, tiranija, o ljudima koji ne znaju da se nose sa time i pokušavaju da promene sistem.”, reditelj Boris Liješević.

Komad kao takav krije svoj istorijski momenat. Firentinskog vojvodu Alesandra di Medičija 1537. godine ubio je njegov rođak Lorencačo – doušnik, levičar i politički neistomišljenik. Nakon zločina, on beži, pokušava da okupi prognane ljude iz Firence i organizuje pobunu. Međutim, njegov čin ne nailazi na podršku, pa dalje nastavlja sam.

U predstavi briljiraju: Marko Janketić, Sloboda Mićalović, Branislav Lečić, Petar Benčina, Miodrag Dragičević i Andrija Kuzmanović. Poseba akcenat stavljen je na glumu mladog Milana Marića, koji tumači nekoliko uloga u ovom komadu. Njegovi talenat i harizma su neosporni, pa nije ni čudo koliko je u kratkom vremenskom periodu postao popularan i cenjen od strane publike.

Cene karata za predstavu ‘Lorencačo’ iznose 500 i 1500 dinara. Možete ih rezervisati na sajtu pozorišta, a kupovinom na sam dan predstave možete ostvariti i do 50% pojedinačnog popusta. Radno vreme blagajne je od ponedeljka do subote od 10h do 15h i od 17h pa do početka predstave, kao i nedeljom od 17h pa do početka predstave. Za detaljnije informacije kliknite na baner ispod teksta.

Nova predstava u novom ruhu i sa novom glumačkom postavom. Da li vam se svidela?
257494_img-9202_f.jpg


Režija: Boris Liješević
DRAMA
 
stanje
Ova tema je zatvorena zbog neaktivnosti. Molim objavite novu temu i pridružite se diskusiji.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.