"Lopovska" posla

Za bankarske naknade mesečno 2.000 dinara Ima li ovo smisla?! I onda se pitaju zašto štedite u slamaricama? Moreeeeeeeeeee :dash:

http://www.media1.rs/ekonomija/finansije/1257281/2215860/Za_bankarske_naknade_mesecno_2_000_dinara

Ma dobro, oni naplaćuju svoju uslugu toliko,
pa ko voli ..

Meni jedino smeta netransparentnost.
Skrivene stvari.
Viši i neshvatljivi ciljevi.
Sistemi za koje ti treba pomoć stručnjaka ( kao npr. porez )

Eto, takve mistifikacije meni smetaju,
jer znam da iza njih stoji prevara.

To je jako lepo osmisljen sistem... Mada uvek treba imati u vidu da banka nije Majka Tereza i da su one kompanije kao i svake druge i da one gledaju samo svoje interese i nicije druge.
Kao sto svi volimo da zaradimo, tako i oni vole (mozda i mnogo vise od svih nas zajedno). Kao sto morate da platite zamenu ulja i filtera na kolima tako i oni moraju od necega da zive (dobro, ovo je sad malo diskutabilno, jel...)
Malo se prosetajte po bankama pa izaberite koja je najmanje zlo od svih.
I zapamtite... Iako se bankari ponasaju prijateljski, oni vam nisu prijatelji. Svaki savet koji vam mogu dati merite ne tri puta, nego deset. Zato sto oni rade za banku, a ne za vas.

Ako hoce da vam prodaju npr. investicioni fond, dobro proverite koji su troskovi iza toga. Nijedan bankar vam nece reci sve troskove koje mozete imati... Zato sto sve pise u ugovoru.
Citajte pre nego sto potpisete.
I uvek proverite. Ako vam sluzbenik na salteru da odgovor na postavljeno pitanje idite na drugi salter u toj banci ili u drugoj ekspozituri i postavite isto pitanje. I to ne samo salterskom sluzbenku nego i visem menadzeru.

Back