Lopov vukao kolima pumpadžiju dva kilometra

Poruka
23.163
Đorđe M. (22) pobegao sa pumpe "Slap" ne plativši račun. Radnik "leteo" po auto-putu od Konjarnika do Dušanovca.

Đorđe. M. za volanom auta marke BMV, ne samo da je pokušao da pobegne sa pumpe "Slap" ne plativši račun od 3.000 dinara za sipano gorivo, nego je radnika sa benzinske stanice vukao kolima skoro dva kilometra.
Ova filmska scena dogodila se oko 2.35, u noći između srede i četvrtka, na benzinskoj pumpi "Slap" na Konjarniku.

Vukao čoveka kolima

Đorđe M. je sipao gorivo, a zatim pokušao da pobegne ne plativši račun. Videvši šta vozač BMV-a ima nameru da uradi, radnik Nenad Živković (34) je skočio i uhvatio se jednom rukom za njegovo vozilo, misleći da će tako uspeti da zaustavi kradljivca. Međutim, nasilnik je dao gas i vukao radnika benzinske pumpe po auto-putu Beograd - Zagreb, skoro dva kilometra, sve do Krivolačke ulice na Dušanovcu, gde se zaustavio u neposrednoj blizini Doma zdravlja pošto je vozilom udario u bankinu.

Na lice mesta ubrzo je stigla policija koja je obavila uviđaj i dala se u potragu za momkom koji je uhapšen u četvrtak u prepodnevnim časovima. Povređeni radnik prevezen je vozilom Hitne pomoći na Vojnomedicinsku akademiju, gde su mu konstatovani povreda kuka, oguljotine lica i tela. On je nakon ukazane lekarske pomoći pušten na kućno lečenje.

Povređeni radnik pumpe Nenad Živković (34) priča kako je molio vozača da stane, ali da se ovaj na to nije obazirao, već mu je stalnio vikao "Pusti se, pusti se!"

"Sve vreme je naglo kočio, dodavao gas i skretao pokušavajući da me zbaci s kola. Nisam smeo da se pustim, jer bih pri toj brzini pogunuo", priča Živković za "Informer".

On za beogradske medije priča kako su mu se od trenja o asfalt zapalile patike.

Nenad je na ovoj pumpi počeo da radi pre deset dana:

"Baš nisam imao sreće na novom poslu. Koliko sam se uplašio za sebe, toliko sam se uplašio za trudnu suprugu. Srećom sve se dobro završilo", kaže Živković.

Vlasnik pumpe "Slap" Stevan Prijić, kao i radnici na benzinskoj stanici, nisu želeli da komentarišu nemili događaj, s obrazloženjem da je to "stvar nadležnih organa i istrage". Ipak, kako saznaju "Novosti", sigurnosne kamere su snimile ceo događaj i pomogle policiji da identifikuje, a zatim i uhapsi Đorđa M.

Radnici kafića, kao i vulkanizerske radnje koja se nalazi preko puta pumpe, zaprepašćeni su onim što se dogodilo prethodne noći. Međutim, napominju da ovo nije i prvi put da je neko pokušao da ukrade gorivo...

"To se često događa, tim pre što je pumpa gotovo na samom auto-putu, što kradljivcima omogućava da lakše i brže pobegnu nego što bi mogli da učine u nekom naselju", navode oni za "Novosti".

Zanimljivo.....
Stvarno do 15.000 je sitna kradja...
Mozda spustili do 5000
Znaci svi koji natoce do 5000 moze slobodno blic....
A pumpadziji je jedini nacin da ima lisice pri sebi, pa kad vozac krene a on zakaci lisice za neki metal...
Jedino pitanje koje mene muci je, ima li dovoljno pumpadzija......posaljes jednog u sitnu kradju, a kad pumpa ostane prazna, parkiras i natocis sta ti je po volji...

Back