Ломпаров став о Недићу

Tragična nego kako...oslobodio Beograd od Židova i to u kratkom vremenu....pod njegovom vladavinom nije stradao niti jedan njemački vojnik u Beogradu a oni tako o njemu...sramota.

Lompar mi se sviđa...pravi mirnodopski i proevropski stavovi....smiruje situaciju i poziva na razum ..čovjek budućnosti koji će se u cijelosti afirmirati ako dođe do trećeg sv.rata ....trebate njega izabrati 👍
Dai je trebao da ratuje?
Malo smo ginuli?
Sacuvao je Srbiju rata tokom svoje vlasti plus spasao stotine hiljada Srba i Slovenaca

Koliko su pobile njegove formacije?
Kazi?
I da te podsetim....jasno sam naglasio da je bilo i mnogo toga loseg ali svakako je drasticno vise spasao nego pobio.

Nego...reci ti nama. Da li bi bilo bolje da se i u Srbiji ratovalo i ginulo. Da su Nemci imali razlog za odmazdu 100 za 1?
MOlim te reci.

Logor banjica cuo nekad za to?

Znaci uzmes digitron i od broja koje je odveo na streljanje oduzmes broj izbeglica koje je prihvatio i onda racunas i dobijes da je u plusu???

Genijalno nema sta...

Logor banjica cuo nekad za to?

Znaci uzmes digitron i od broja koje je odveo na streljanje oduzmes broj izbeglica koje je prihvatio i onda racunas i dobijes da je u plusu???

Genijalno nema sta...
Cekaj
Nemoj da bezis od odgovora na vrlo jasno postavljena pitanja.
1. Koliko je ljudi pobio Nedicev rezim?
2. Da li je trebalo ratovati i ginuti?

Banjica. Logor samo obezbedjuvali zandarmi Nediceve vlade. I pritvaranha i egzekucije vrsili Nemci. Uz dodatnu napomenu da sam vise puta jasno naglasio da Nedic nije bio svetac
I stisni mudanca i odgovori na dva jednostavna pitanja koja si upravo ti potegao.

I ako moze bez spinivanja i precizno.

Njegove raznorazne formaciju su ucestvovale u gonjenju da budem precizniji i u likvidacijama Jevreja,Roma,ali i Srba onih koji su se borili protiv nacista.

Ko zna koliko ih je ubijeno...U BG cetiri logora.

Sad cete nacisticke sluge da proglasavate za humaniste i velike Srbe.
Dokle ide ludilo?
Sta je sledece?
Tačno :ok:

Ja se krstim i levom i desnom, a samo bacim pogled ofrlje, muka mi da čitam sve.

Недић је спасио моју породицу, директно, примајући их као избеглице са Косова 1943. године. За то му огромно хвала! Али за сарадњу и служење Немцима немам ни трунке оправдања за њега. Сви ваши изговори су ми премали за озбиљније преиспитивање личног става.
Kako bi ti spasao porodicu, da nije sarađivao?

Na sajmistu ili u kragujevcu ili je mozda zamolio nemce da ne dozvole jasenovac?
Он нема никакве везе са Сајмиштем, које је бло у НДХ. А молио је за Крагјевац, без резултата. Молио је за све Србе, али без успеха. Немачког команданата који је наредио и предводио стрељање убио је каснје један четник из освете.

Шта мислите о Ломпаровом ставу о Милану Недићу. Да је био трагична личност која се борила да сачува српски народ и због тога кажњен незаслужено.
Ја се слажем 100% и Недић се много трудио и да помогне Србима са Ксоова и баш ми се свиђа што би на власт могли да дођу нормални и неискорумпирани националисти који би водили рачуна о безбедности Срба ван Србије, али се не би замерали ни са Западом и увлачили нас у нове ратове.

Коначно имам за кога да гласам. Надам се да ће студенти што пре формирати своју листу и да их пуног срца заокружим на изборима.

Шта ви уопште мислите о овој новој политичкој снази у Србији? Од сада сам на блокадама кад год могу.
Retko da se ja i ti složimo. Nedić je tragična, ali pozitivna ličnost koji je uradio najviše što je mogao za srpski narod.
Glavešine NOB-a su bili najobičniji oportunisti pod Staljinovom komandom u odnosu na moralnu veličinu kakva je Nedić bio.

Cekaj

Banjica. Logor samo obezbedjuvali zandarmi Nediceve vlade. I pritvaranha i egzekucije vrsili Nemci. Uz dodatnu napomenu da sam vise puta jasno naglasio da Nedic nije bio svetac
I stisni mudanca i odgovori na dva jednostavna pitanja koja si upravo ti potegao.

1. Kako mislis da ti ja izracunam koliko je covek ljudi pobio ili sproveo do logora...hajde ne davi sa tacnom cifrom.
Samo u toj Banjici je pobijeno nezvanicno i do 30000 hiljada ljudi,tacan broj ne mogu da znam....lesevi su spaljivani,odvozeni,prebacivani...da se sve umanji.
Imao je dvojnu upravu nemacku i kvislinsku,a naravno da su nemci imali zadnju rec.
Nedicevci su u logor dovodili ljude,dakle firerove protivnike isto ko Nemci.

Da li si procitao razloge zasto Nediceva rehabilitacija nije prosla?
Tamo pise sta je dokazano.
Pise.... i to sto je zbrinuo izbeglice ne moze da ga amnestira za ostala dela sto je radio sa nacistima.

2. Imas gradjanski rat.

Poslednja izmena:
Retko da se ja i ti složimo. Nedić je tragična, ali pozitivna ličnost koji je uradio najviše što je mogao za srpski narod.
Glavešine NOB-a su bili najobičniji oportunisti pod Staljinovom komandom u odnosu na moralnu veličinu kakva je Nedić bio.
Verujem da si prvi tu da nabijas Hrvatima na nos da su bili i ostali fasisticke sluge...a vamo branis srpske fasisticke sluge.

I koja bese onda razlika izmedju tebe i njih?

1. Kako mislis da ti ja izracunam koliko je covek ljudi pobio ili sproveo do logora...hajde ne davi sa tacnom cifrom.
Samo u toj Banjici je pobijeno nezvanicno i do 30000 hiljada ljudi,tacan broj ne mogu da znam....lesevi su spaljivani,odvozeni,prebacivani...da se sve umanji.
Imao je dvojnu upravu nemacku i kvislinsku,a naravno da su nemci imali zadnju rec.

Pise.... i to sto je zbrinuo izbeglice ne moze da ga amnestira za ostala dela sto je radio sa nacistima.

2. Imas gradjanski rat.
1. Cekaj. Ti si potegao pitanje koliko je ljudi pobio a sada ne znas??? Na Banjici su egzekucije vrsiki Nemci a zandarmerija je obavljala iskljucivo cuvarske aktivnosti. Znaci Nedicevci na Banjici ubili 0 (nula).
2. Objasni. U Srbiji pod Nedicevom kontrolom od kraja 1941.pa do druge polovine 1944. Gotovo da nije ispaljen metak. Koji gradjanski rat u Srbiji u to doba? I reci sta je Nedic trebao da radi po pitanju Nemaca? Da ratuje pa da stradaju stotine hiljada?

A rehabilitacija me i ne zanima niti je pominjem. A inace....kako neko ko nije osudjen (da se manemo posthumnih sudjenja prekih sudova) moze da bude rehabilitovan?

Poslednja izmena:
Verujem da si prvi tu da nabijas Hrvatima na nos da su bili i ostali fasisticke sluge...a vamo branis srpske fasisticke sluge.

Mogu li ja da objasnim ogromne razlike?
- Nedicevska Srbija nije bila drzava vec okupirana teritorija na kojoj je lokalna vlast (Nedic) imala mizerne ingerencije i bez vojske. Vrhunac je bila lako naoruzana zandarmerija (policija). Hrvatska je imala regularnu drzavu sa sve vojskom i koncentracionim logorima pod svojom kontrolom i bila pridruzeni clan sila osovine gde je aktivno ucestvovala u ratu. Da ne pominjemo manje bitne stvari popud diceka Nemaca cvecem u Zagrebu.
Drugim recima
Srbija raskomadani protejtorat bez drzave
Hrvatska organizivana drzava sa svim atributima drzavnosti.

Он нема никакве везе са Сајмиштем, које је бло у НДХ. А молио је за Крагјевац, без резултата. Молио је за све Србе, али без успеха. Немачког команданата који је наредио и предводио стрељање убио је каснје један четник из освете.
Ovo je istina.

Cekaj

Kako su komunisti i Hrvati navalili da izmisle nekog srpskog Pavelića, pa da izjednače srpsku i hrvatsku ulogu u 2.s.r.
Najradije bi od Draže to da naprave, ali to je praktično neizvodljivo. Pa pokušavaju makar od Nedića, ali na kraju čak ni od Ljotića ne mogu Pavelića da naprave.

Kako su komunisti i Hrvati navalili da izmisle nekog srpskog Pavelića, pa da izjednače srpsku i hrvatsku ulogu u 2.s.r.
Najradije bi od Draže to da naprave, ali to je praktično neizvodljivo. Pa pokušavaju makar od Nedića, ali na kraju čak ni od Ljotića ne mogu Pavelića da naprave.
Trude se.....
Ali ne ide im.
Jedan prdi o "raznim Nedicecim firmacijama"
Drugi o brojkama za koje kasnije kaze "nemam pojma"
Treci, izgleda, kuka sto je u Srbiji u to vreme bilo mirno i sto nije bii gradjanski rat
Sizifreno.....

Mogu li ja da objasnim ogromne razlike?
- Nedicevska Srbija nije bila drzava vec okupirana teritorija na kojoj je lokalna vlast (Nedic) imala mizerne ingerencije i bez vojske. Vrhunac je bila lako naoruzana zandarmerija (policija). Hrvatska je imala regularnu drzavu sa sve vojskom i koncentracionim logorima pod svojom kontrolom i bila pridruzeni clan sila osovine gde je aktivno ucestvovala u ratu. Da ne pominjemo manje bitne stvari popud diceka Nemaca cvecem u Zagrebu.
Drugim recima
Srbija raskomadani protejtorat bez drzave
Hrvatska organizivana drzava sa svim atributima drzavnosti.
1024px-World_War_II_in_Europe%2C_1942.svg.png

2. Imas gradjanski rat.
Једини грађански рат који је био, одвијао е између Рвногораца и Љотићевог Збора. Само то је грађански рат.

Pusti ideologiju. Gledaju se samo dela. Ako je Benito Musolini spašavao Srbe od ustaškog noža onda tu i tada fašizam i nije tako loš.
Hitlerov režim se čak nije ni nazivao fašističkim već drugačije ako se dobro sećam.

Pusti ideologiju. Gledaju se samo dela. Ako je Benito Musolini spašavao Srbe od ustaškog noža onda tu i tada fašizam i nije tako loš.
Hitlerov režim se čak nije ni nazivao fašističkim već drugačije ako se dobro sećam.
Хитлер и Немачка у опште, никакве везе немају са фашизмом. Хитлерова немачка Национал социјјалистичка радничка партија, била је партија левице. А што се тиче овог другог, видиш, пошто су само код Јевреја и код Срба ишлина биолошко унитење, онда је и текако важно ко је спашавао српску децу.

Back