''Lolita sindrom" :)

des ti vidla u loliti pedofiliju? imas li neku eksplicitnu scenu gde je humbert ili kvilti siluje ili sta? sve vreme imas iskusavanje jadnih muskaraca od male pizzde koja flertujuci drkka obojicu ali ne zna da se sa podsvescu muskaraca nikad ne treba igrati ma sta joj mama savetovala da je dobro za zivot amama je svoj uredila u pm... zato i nema naznake sta je bilo sa kviltijem i njom jer dolores ume i da laze... lolita nije neka erocka literatura kao napr potpuno ozbiljna kniga sta znam, neredi u julu gde je pisac samo u jednoj sceni opisao svoje nastrane frustracije i seksualne porive...otprilike kao kad kazu egon schiele ijaoooo kakav je to bio seksisticki manijak a istina je da je egon bio izuzetno fin i kulturan lik koji je imao suptilnu seksualnost koju niko nije razumeo a onaj iz istog perioda cije dela zene vole i uz koja uvek ko kokoske kvocaju je bio skotina par ekselans.

ma ne razumes ti nista.... :roll:

Ja sam se i ogreadila... Knjigu nisam prociotala, a film sam gledala kao klinka. Meni je ostlala u secanju cinjenica da je ona ipak devojcica, a Hambert je, toga nisam sigurna da se dobro secam, i pre nego sto je sreo Dolores imao vec seksualne pretenzije prema devojcicama. Zato bih i citala knjigu da vidim sta je tu zapravo bilo.
Ne znam samo sto ti zuris da mi objasnis kako nemam pojma?!

prochitala sam kao klinka Lolita od Nabokova,msm da se tako zove...secam se da mi se nije bash svidela,msm knjiga je erotska...josh onda su mi bile gadne te kombinacije sa starijim mushkarcima...a oca sam izgubila kao malo dete,a nikako nisam stvorila afinitet prema starijim mishkima...msm da to ustvari nema nikakve veze,ono ko trazish oca u partneru :eek:

Lolite..devojcice (maloletnice, tinejdzerke) koje vole (i zavode) starije muskarce. (sa razlikom od 15 i vise godina)
Procitah negde da obicno devojcice koje su u ranom detinjstvu izgubile oca, ili na bilo koji nacin bile uskracene za tu ocinsku vrstu ljubavi, odrastanjem stvaraju afinitet ka starijim muskarcima, i u coveku sa kojim su - traze sliku oca. E, sad, ja to subjektivno gledajuci vidim kao nesto sasvim normalno, ali iz psiholoske perspektive, da li je?:roll: :heart:

Lolite traže muža kad imaju 20 godina i to starijeg od 30 godina to im je u krvi. A kad imaju 15 godina onda te devojke imaju seks sa vršnjacima. Tako je bilo u mom slučaju sa devojkom.

prochitala sam kao klinka Lolita od Nabokova,msm da se tako zove...secam se da mi se nije bash svidela,msm knjiga je erotska...josh onda su mi bile gadne te kombinacije sa starijim mushkarcima...a oca sam izgubila kao malo dete,a nikako nisam stvorila afinitet prema starijim mishkima...msm da to ustvari nema nikakve veze,ono ko trazish oca u partneru :eek:
nije to tako povrsno kao trazi oca..nego neke osobine i ponasanje uz koje je odrasla koje mozda i ne saznamo..meni su pricale neke situacije u kojima su bili ocevi i prosto sijaju kad pomenu nesto jako ruzno..za njih je to pozitivno i traze grubost..autoritet..zele da im neko naredi nesto i da se osete podcinjeno..veruj da to prelazi granice ukusa da su neke drugarice komentarisale da sumnjaju kako ju je otac zlostavljao

nije to tako povrsno kao trazi oca..nego neke osobine i ponasanje uz koje je odrasla koje mozda i ne saznamo..meni su pricale neke situacije u kojima su bili ocevi i prosto sijaju kad pomenu nesto jako ruzno..za njih je to pozitivno i traze grubost..autoritet..zele da im neko naredi nesto i da se osete podcinjeno..veruj da to prelazi granice ukusa da su neke drugarice komentarisale da sumnjaju kako ju je otac zlostavljao
Ja mislim da, kada se kaze ''trazi oca u partneru'' , da se ne misli konkretno na OCA, na njegove licne osobine, Vise na njegovu ulogu, autoritet, i ono sto bi otac trebao da iskazuje prema svojoj cerki...

da ali ovaj slucaj je vise povezan za neku sliku u drustvu..ponasanje prema drugim ljudima..autoritet kome se dive..uglavnom grubost prema zenama i svima uopsteno bez pardona..nijedna ne trazi da je mazi i voli..vise kao zastitnika od sopstvenih strahova i tripova bez ikakvih realnih pretnji..samo su tako nesigurne jer nisu imale oba roditelja pa im ceo zivot neka kockica fali

lolita je holivudski, a kod nas se to zove sponzorusha sindrom
jer nisam cula ni za jednu koja je videla "oca" u starijem muskarcu kog nema za sta pas da ujede...

Sponzoruša i Lolita nikako nisu sinonimi.
"Lolite" su uglavnom žrvte nasilja, psihičkog najčešće a možda i seksualnog. Ponašanje koje ispoljavaju, tj. afiniteti koje imaju su deo njihovih mehanizama odbrane.

verujem da ima svega...razlichitih osnova za odabir bash starijih mushkaraca za partnera...meni lichno,znachi ogradjujem se poshto nekima mozda nije.je to chista patologija...msm imala sam samo JEDNOG oca...otac je otac i niko na ovom svetu ne moze da ga zameni bash kao ni majku...dakleM prosto treba mi parner,muz,ljubavnik i otac mojoj deci,a ja cu nemu ako shto i jesam da budem zena,ljubavnica majka nashoj deci...prosto...nema narochite filozofije...al ok. nismo svi isti,priznajem i razlichitost i ne osudjujem...samo se iznova zachudim...shta je to u mome bicu shto me tera prema picu:lol:

verujem da ima svega...razlichitih osnova za odabir bash starijih mushkaraca za partnera...meni lichno,znachi ogradjujem se poshto nekima mozda nije.je to chista patologija...msm imala sam samo JEDNOG oca...otac je otac i niko na ovom svetu ne moze da ga zameni bash kao ni majku...dakleM prosto treba mi parner,muz,ljubavnik i otac mojoj deci,a ja cu nemu ako shto i jesam da budem zena,ljubavnica majka nashoj deci...prosto...nema narochite filozofije...al ok. nismo svi isti,priznajem i razlichitost i ne osudjujem...samo se iznova zachudim...shta je to u mome bicu shto me tera prema picu:lol:
bas trvdim suprotno da se uopste o tome ne razmislja nego samo upusti i vidi da li je dobro ili lose..pa usput vaga i kalkulise..bori protiv demona i okoline..skoro sam video 1 par ona oko 20 plafon 25 on preko 50..na motoru onaj dzins rock fazon..suprotno onim tvdnjama da je kesh u pitanju i oslonac..sigurnost..pali su sa motora btw i zvali smo hitnu..ona se zabrinula povredio je rame..nijednog trenutka tad nisam pomislio na tu razliku i sta su nasli jedno u drugom..mozda zato sto sam normalan i nikog ne osudjujem

Lolite..devojcice (maloletnice, tinejdzerke) koje vole (i zavode) starije muskarce. (sa razlikom od 15 i vise godina)
Procitah negde da obicno devojcice koje su u ranom detinjstvu izgubile oca, ili na bilo koji nacin bile uskracene za tu ocinsku vrstu ljubavi, odrastanjem stvaraju afinitet ka starijim muskarcima, i u coveku sa kojim su - traze sliku oca. E, sad, ja to subjektivno gledajuci vidim kao nesto sasvim normalno, ali iz psiholoske perspektive, da li je?:roll: :heart:

I ja gledam subjektivno, i sasvim mi normalno beše pre više od 30.g. kad ono....
Imala sam nepunih devetnaest godina kada sam upoznala mm, on 30.g. nekako mi je bilo sasvim normalno da se smuvamo, venčamo, decu izrodimo. Lolita sindrom ili šta već, kod mene bio ama baš prisutan. Otac ostavio mene i majku kada sam imala pet godina, uvek mi falio, uvek mi nedostajao, ponovo se oženio, dobio drugo dete, ja bila kao priperak na kukuruzu, ako ga odstraniš možda će kukuruz biti veći, a možda ni roda neće imati, reskir.
I tako, zaljubili se jedno u drugo i venčali, ja očekivala potporu, razumevanje, podržavanje, ljubav bezuslovnu, on kanda nešto drugo, brak pukao, a još uvek traje, priča za neki drugi pdf.
Suma-sumarus, kada se mlada devojka udaje za mnogo starijeg momka ona očekuje da dobije nešto što očigledno u porodici nije imala,a kada se stariji momak ženi veoma mladom devojkom, za očekivati je da on i dalje traži mamu, pa kad mu već nije uspelo sa devojkama njegovih godina, bira veoma mladu devojku sve nadajući se da će od nje uspeti da "napravi" majčicu koja mu nedostaje zanavek.
Čitala sam mnogo toga o psihologiji seksualnosti, ali, zar baš sve mora da se svodi na Frojda i njegovo tumačenje i njegovu bolesnu vezanost za majku??? Kanda mora:(:(:(

I ja gledam subjektivno, i sasvim mi normalno beše pre više od 30.g. kad ono....
Imala sam nepunih devetnaest godina kada sam upoznala mm, on 30.g. nekako mi je bilo sasvim normalno da se smuvamo, venčamo, decu izrodimo. Lolita sindrom ili šta već, kod mene bio ama baš prisutan. Otac ostavio mene i majku kada sam imala pet godina, uvek mi falio, uvek mi nedostajao, ponovo se oženio, dobio drugo dete, ja bila kao priperak na kukuruzu, ako ga odstraniš možda će kukuruz biti veći, a možda ni roda neće imati, reskir.

Kapiram, sličan slučaj, samo što sam ja više ''u priči'' s muškarcima koji su bliži 40im, ne znam dal to ima veze s tim što mi je ćale mnogo star, napravio me sa 43.. :S vrvt nema neke veze...

ne kazem da nema tih osoba koje su izgubile oca i tako se ponasaju...ali to je mali broj to nije toliki problem, jer je to njeno oduvijek i uvijek ce ulaziti sa dozom panje u to...ali problem je sto je vecina klinkica samo izmanipulisana mas medijima, okolinom i sl. pa se trpaju sa puno starijima...

Znam dve devojke koje su iz normalnih porodica, a udale se za petnaestak godina ( možda malo manje) starije muškarce. Ovaj jedan je inače prosečnog statusa, srpskog što bi se reklo, a drugi ima novca, ali živi na selu bavi se poljioprivredom. Ni jedna ni druga nisu bile trudne kada su se udale, dakle normalna veza koja ih je odvela do braka.

A što se tiče tih veza u kojima je razlika po petnaest i više godina, nemam ništa protiv ako su u pitanju, starije devojke, ali ako je u pitanju klinka od šestaest godina i momak od četrdeset, to mi i nije baš normalno.

Iz psiholoske perspektive najbolja razlika izmedju (bracnih) partnera je da je muskarac striji 3-4 godina od zene. Bar tako kazu psiholoske knjige.
Realno najbolja razlika je ona koja partnerima omogucava harmonican zivot nebitno jel to + ili - 10 godina. Naravno ovo se odnosi na partnere koje su emotivno zdravi i koji su u vezi zbog ljubavi, a ne iz nekih drugih njima znanih razloga.

Back