LOKALNI IZBORI U ZEMUNU!

U ZEMUNU POBEĐUJE:

• LDP

• SNS

• NOVA SRBIJA

• SPS

• DS

• PUPS

• SRS

• G17

• SPO

• DSS - DVERI

• SDP

• Neko drugi...

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Tárrega

Primećen član
Poruka
996
Dakle, dan D u malom.

Ko se čemu nada?

Hoće li narod prepoznati štetočinstvo nazadnjačke hunte ili je pak i sam postao sasvim nalik onima koje je u magnovenju mržnje prema žutoj pošasti doveo na vlast?

Daçhi veli:

Vuçhi smatra da je...

A vest da se drug Đido raskućio prerasla je značaj pomenutih izbora u okvirima stranke koju vodi.

Palma izgleda bojkotuje ove izbore, čujem da PUPS drži završnu konvenciju na Gardošu, a LDP tvrdi da je vreme za akciju.

Šta vi mislite o svemu tome?

Poslednja izmena:
Dakle, dan D u malom.

Ko se čemu nada?

Hoće li narod prepoznati štetočinstvo nazadnjačke hunte ili je pak i sam postao potpuno sasvim nalik onima koje je u magnovenju mržnje prema žutoj pošasti doveo na vlast?

Daçhi veli:

Vuçhi smatra da je...

A vest da se drug Đido raskućio prerasla je značaj pomenutih izbora u okvirima stranke koju vodi.

Palma izgleda bojkotuje ove izbore, čujem da PUPS drži završnu konvenciju na Gardošu, a LDP tvrdi da je vreme za akciju.

Šta vi mislite o svemu tome?

Pa nema tu neke veće dileme; SNS-NS-PS osvaja po mom mišljenju negdje 36%, a vrlo je moguće da će nabaciti i 37% il' koji procenat više; drugo plasirani će biti DS za koje cijenim da će uspjeti da prebace preko 20%, mada nije isključeno da osvoje tik ispod. SRS će uspjeti da pređe cenzus, ali će ovoga puta spasti sa svojih 10% podrške, možda čak negdje bliže samoga cenzusa (u zavisnosti od toga koliko su blizu 5%, toliko se i udio SNS-a uvećava ka famoznih 40% koje ciljaju u predizbornoj kampanji). Koalicija SPS-PUPS-JS-SDPS-PV će najvjerovatnije preuzeti tu poziciju od radikala, a po mom mišljenju možda čak i prevaliti 10%.

Vlast će formirati postizborna koalicija Srpske napredne stranke i velike koalicije koju Ivica Dačić vodi (Socijalističke partije Srbije, Partije ujedinjenih penzionera Srbije, Jedinstvene Srbije, Socijaldemokratske partije Srbije i Pokreta veterana Srbije).

Vlast se neće previše mijenjati, s tim što će joj se priključiti po koji funkcioner Socijaldemokrata i možda par Veterana (ti ljudi će možda uzeti pozicije koje sada drži DSS). NS ostaje u vlasti zahvaljujući prešaltanju koalicije sa DSS ka SNS. Cijenim da opozicija ostaje u suštini ista, s tim što se DS-u i SRS-u priključuje u njoj i DSS, kao i Dveri koji će imati predstavnike u lokalnoj skupštini.
Nisam pominjao DSS-Dveri koaliciju, koja nesumnjivo prelazi cenzus - ali je jako teško procijeniti koliko će procenata oni osvojiti odnosno mjesta; zapravo skoro nemoguće. Može se desiti da osvoje samo nekih 8%, a vrlo je moguće i određeno iznenađenje i prevaljivanje čak i 10%.

Očekujem da LDP ne prolazi cenzus, kao ni lista samostalci-URS-SPO (što faktički znači i da SPO odlazi iz skupštine, u koju su ga Demokrate ubacile 2009. godine; isto važi i za negdašnji G17+). Ostale liste takođe ne prolaze u skupštinu.
E da, i PS će se pojaviti u Zemunu, i to odmah u vlasti kao naprednjački koalicioni partner...

P. S. Ova moja analiza izvršena na osnovu upoređivanja prethodnih rezultata 2009. za Kosjerić i skorašnjih, kao i praćenja anketa koje prate opšti trend na gradskom i republičkom nivou, uz logične pretpostavka koje donosi nacionalna smjena režima; međutim, prethodni zemunski izbori su zabilježili frapantno nisku izlaznost, tako da je moguća drastična realizacija pojedinih rezultata, posebno u slučaju SNS-NS-PS i DSS-Dveri - pod uslovom da izlaznost bude 40% ili više.

Poslednja izmena:
SNS kao bolji deo i naslednik radikala suvereno vlada Zemunom.Tako je vec godinama osim jednog mandata DS koji se ni u Zemunu nije proslavio. Da li treba da vam kazem da imamo cela naselja oko Zemuna koja su izgradili radikali a u Batajnici je velika kolobija Krajisnika. Sadasnja vlast SNS se pokazala neocekivano slabom uz oopravdanje da im grad BGD citaj Djilas nije dao da dovedu investitore,Uglavnom kako sam cuo dosadasnji predsednik Milan Prostran nece vise biti predsednik vec gradski menadzer! Drugo mesto ce zauzeti DS od koga stari zemunci jos ne odustaju nadajuci se cudu ili iz revolta prema vlasti. Trece mesto ce iz razgovora sa poznanicima neocekivamo pripasti DSS i Dverima vuse vitalnosti ove druge stranke. Podpisujem da ce ovako biti.Tu su iznenadjena iskljucena.

Poslednja izmena:
Da li treba da vam kazem da imamo cela naselja oko Zemuna koja su izgradili radikali a u Batajnici je velika kolobija Krajisnika. Sadasnja vlast SNS se pokazala neocekivano slabom uz oopravdanje da im grad BGD citaj Djilas nije dao da dovedu investitore,Uglavnom kako sam cuo dosadasnji predsednik Milan Prostran nece vise biti predsednik vec gradski menadzer! Drugo mesto ce zauzeti DS od koga stari zemunci jos ne odustaju nadajuci se cudu ili iz revolta prema vlasti. Trece mesto ce iz razgovora sa poznanicima neocekivamo pripasti DSS i Dverima vuse vitalnosti ove druge stranke. Podpisujem da ce ovako biti.Tu su iznenadjena iskljucena.

Redosled verovatno nije sporan ali će promena u procentima biti i te kako.

a jeste videli sto lokalni naprednjaci furaju na plakatima i spotovima lik i delo Aleksandra Vucica kao da se on kandidovao za izbore?

slicno je bilo i u Kovinu nedavno, gde su izlepljeni plakati sa Vucicevom slikom na kojoj je pisali 'Vucic za Vojvodinu'... kao da su bili pokrajinski izbori i kao da je Vucic kandidat za pokrajinskog premijera

SNA ce biti prvi ali sa daleko manje od onih preko 40% sto predvidjaju, ds pa dss-dveri zarim sps pa srs ldp pa ona gg, ostali ispod cenzusa, videcemo ja ocekujem da ce napredni da dobiju ispod 35% zibi bili pa videli, i naravno dobar rezultat dss-dveri to ocekujem

SNA ce biti prvi ali sa daleko manje od onih preko 40% sto predvidjaju, ds pa dss-dveri zarim sps pa srs ldp pa ona gg, ostali ispod cenzusa, videcemo ja ocekujem da ce napredni da dobiju ispod 35% zibi bili pa videli, i naravno dobar rezultat dss-dveri to ocekujem

MIslim da rezultat nece mnogo da se menja u odnosu na prosli put. Redosled ce verovatno da bude SNS, DS, DSS/Dveri, SRS, SPS, LDP. Mozda LDP ne predje cenzus.

zuti ne mogu da prebace 20% u zemunu , a ldp ce na racun bivsih glasova ds precc cenzus ebi ga, sto kaze neko ranije jedino je bitno da dss-dveri dobro prodju zbog ovog naprednog ldp, ja cenim da pravi zemunci nece ipak vecinski da podrze ove eurotalibane iz sns

zuti ne mogu da prebace 20% u zemunu , a ldp ce na racun bivsih glasova ds precc cenzus ebi ga, sto kaze neko ranije jedino je bitno da dss-dveri dobro prodju zbog ovog naprednog ldp, ja cenim da pravi zemunci nece ipak vecinski da podrze ove eurotalibane iz sns

Sta god da DS uradi tamo - Zemun nikada nije ni slovio za uporiste DSa. Cudi me da su uspeli da dobiju 27% prosli put. 20% je puna kapa. Ionako ce koalicionim kombinovanjem da budu cvrsta - opozicija.

MIslim da rezultat nece mnogo da se menja u odnosu na prosli put. Redosled ce verovatno da bude SNS, DS, DSS/Dveri, SRS, SPS, LDP. Mozda LDP ne predje cenzus.

Nesto konytam da ce povuku deo glasova koji su isli ds i tu ce biti negde oko cenzusa, zuti po meni blize 15% nego 20%, mi cemo biti treci , ja neznam koji je ovim radikalima k...c pa vidim da i na ostalim portalima ona stara prica o nenadjebivosti u primatu odbrane srpskih nacionalnih interesa, tamo je jedini normalan covek Mirovic koji je ostao ona Ragus sto je bila je pametna zena pa se povukla de ce da se bori sa ovim udbaskim klanom oko Radete o sarovica

Rekoh već, ne očekujem promenu redosleda ali očekujem promenu rastojanja u okviru istog.

Zemun je od istih ex radikala a današnjih nazadnjaka pretvoren u jedno veliko prigradsko naselje i verujem da bi opcija koja bi se zauzela za deobu Zemuna na dve opštine u perspektivi mogla da profitira na toj zamisli.

Svako staro jezgro koje je nakaradnom politikom pretvoreno u taoca svojih još uvek nedovoljno integrisanih obodnih sugrađana teži nekoj vrsti distanciranja na ogranizacionom nivou.

Takva ideja bi donela puno glasova predlagaču, uveren sam.

A nazadnjaci će biti neprijatno iznenađeni rezultatom ovih izbora i u to sam uveren.

Rekoh već, ne očekujem promenu redosleda ali očekujem promenu rastojanja u okviru istog.

Zemun je od istih ex radikala a današnjih nazadnjaka pretvoren u jedno veliko prigradsko naselje i verujem da bi opcija koja bi se zauzela za deobu Zemuna na dve opštine u perspektivi mogla da profitira na toj zamisli.

Svako staro jezgro koje je nakaradnom politikom pretvoreno u taoca svojih još uvek nedovoljno integrisanih obodnih sugrađana teži nekoj vrsti distanciranja na ogranizacionom nivou.

Takva ideja bi donela puno glasova predlagaču, uveren sam.

A nazadnjaci će biti neprijatno iznenađeni rezultatom ovih izbora i u to sam uveren.

Zemun je vec pre koju godinu skracen pa smo dobili opstinu Surcin (gde je vecina prigradskog dela pripala). Mozda je pre resenje u prekomponovanju, da Surcin postane jos veci na racun Zemuna... Tako bi Zemun postao mala opstina, ali zaista gradska, kao sto su ovde po centru Stari grad ili Vracar.

Zemun je vec pre koju godinu skracen pa smo dobili opstinu Surcin (gde je vecina prigradskog dela pripala). Mozda je pre resenje u prekomponovanju, da Surcin postane jos veci na racun Zemuna... Tako bi Zemun postao mala opstina, ali zaista gradska, kao sto su ovde po centru Stari grad ili Vracar.

Nisam otpratio da je taj posao već završen ali je to trebalo uraditi baš kao što veliš.

I na tome treba da se istraje.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back