ludopileglodjekosku
Buduća legenda
- Poruka
- 27.557
Mene je tema podstakla na razmišljanje o razlici između lojalnosti i vernosti.
Može li se biti neveran a lojalan? I obrnuto?
Može li se biti neveran a lojalan? I obrnuto?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
bote ja i dalje razmisljam kako se to lojalnost "zasluzuje"?
ili si lojalan bracni drug, prijatelj, saradnik...ili bre nisi, posebno dok cekas da ti se ona druga strana dokaze
a sto bi se tebi druga strana dokazivala kad ne oseca cvrsto tlo kod tebe?
stvarno, ko pocinje prvi onda?
i da li je u redu da tokom nekog recimo hormonskog poremecaja ili drugog iskrivljenja svesti okrenes nekom ledja jer ti se ucini da ti nije lojalan?
kako mozes da budes siguran?
toliko siguran da ti posle ne bude krivo kad se hormoni dovedu opet u balans?
I ja slično razmišljam. Jedna stvar me kopka - kad čovek vidi da su drugi bili nelojalni i odluči da on sam postane takav prema tim ljudima, kako to da izvede? Da li da čeka priliku da vrati milo za drago ili da je sam stvara? Ako se odluči za prvu opciju, možda se načeka i tokom vremena mu to postane nebitno; ako se odluči za drugu, mora da smišlja šta, kad, kako to da izvede; da se troši emotivno na tu nazovi osvetu. Ili da se pokupi i ode, ako je to izvodljivo.citala sam te sve vase odgovore....jedno od pitanja koje sam sebi postavila je da li zasluzju moju lojalnost....dobili su je od mene a nisam razmisljala da li zasluzuju...jednostavno su je dobili....tek sad kad se na lojalnost odgovorilo nelojalnoscu...pocela sam da se pitam...da li zasluzju i dalje....da im budem lojalna.....zasluzili su da ne budem.......a ja se i dalje mislim....svako od nas je covek znaci i sklon greskama....hm...mozda sam i ja nekog iznevreila i bila nelojalna a da toga uopste nisam bila svesna.......mislim da cu opet uspeti da zaboravim....i oprostim......i dalje me muci pitanje lojalnosti sta to sve podrazumeva...do koje granice je lojalnost a od koje granice postaje slepilo
pa ako odluci da sam pravi to vise nije u domenu lojalnosti nego osveteI ja slično razmišljam. Jedna stvar me kopka - kad čovek vidi da su drugi bili nelojalni i odluči da on sam postane takav prema tim ljudima, kako to da izvede? Da li da čeka priliku da vrati milo za drago ili da je sam stvara? Ako se odluči za prvu opciju, možda se načeka i tokom vremena mu to postane nebitno; ako se odluči za drugu, mora da smišlja šta, kad, kako to da izvede; da se troši emotivno na tu nazovi osvetu. Ili da se pokupi i ode, ako je to izvodljivo.