Lojalnost

gost 151384

Elita
Poruka
22.756
nesto se razmisljam ovih dana o lojalnosti...koliko sam lojalna, sta u stvari znaci biti lojalan...da li treba biti lojalan...sta uraditi kad neko na tvoju lojalnost odgovori nelojalnoscu,,,,da li treba zaboraviti na ovu vaznu stvar...mislim da li ju je vreme pregazilo...da li sam zastarela sto sam lojalna nekim ljudima...ili samo treba da se razmislim zasluzuju li oni to....a o ovome sam pocela da razmisljam kad sam videla nelojalnost na delu...pa sam se ono pitala......ima li lojalnih uopste?
sta vi kazete drage dame....o lajalnosti...treba li to nama?

jao moram na trcanje,vec kasnim
a ovo je bas zanimljivo,koliko je vernost nebitna(ne bas nebitna ali tako nekako) toliko je lojalnost bitna
posle cu omanju disertaciju na temu,sad odo da gorim kalorije :D

nesto se razmisljam ovih dana o lojalnosti...koliko sam lojalna, sta u stvari znaci biti lojalan...da li treba biti lojalan...sta uraditi kad neko na tvoju lojalnost odgovori nelojalnoscu,,,,da li treba zaboraviti na ovu vaznu stvar...mislim da li ju je vreme pregazilo...da li sam zastarela sto sam lojalna nekim ljudima...ili samo treba da se razmislim zasluzuju li oni to....a o ovome sam pocela da razmisljam kad sam videla nelojalnost na delu...pa sam se ono pitala......ima li lojalnih uopste?

čemu ovo pitanje...? :/

...tema...lojalnost...danas retka ptica...njoj mogu da se nadam samo od svog psa...

cemu pitanje? pa odgovor na ovo pitanje moze biti razlicit
od da...do ne....jer svako od nas lojalnost dozivljava drugacije..od toga da je to veoma vazno u zivotu do onog da nam lojalnost apsolutno nije neophodna....e pa citacemo odgovore i razmisljanja
ps
po meni odnos prema lojalnosti...mnogo govori o coveku

od da...do ne....jer svako od nas lojalnost dozivljava drugacije..od toga da je to veoma vazno u zivotu do onog da nam lojalnost apsolutno nije neophodna....e pa citacemo odgovore i razmisljanja
ps

pomoci ako mozes, nikako odmoci, biti iskren i otvoren, sa dobrim namerama, gledati svoja posla....takva sam prema svima....a oni kojima sam lojalna dobijaju jos jednu dimenziju....na njih mislim i zelim da ih usrecim.....:)

ps

pa ja sam temu shvatio kao lojalnost drugoj osobi, voljenoj osobi...zato me je začudilo to boldovano...
...e sad...ako si ti mislila na lojalnost nečemu drugom, to je onda druga priča...

pa ja sam temu shvatio kao lojalnost drugoj osobi, voljenoj osobi...zato me je začudilo to boldovano...
...e sad...ako si ti mislila na lojalnost nečemu drugom, to je onda druga priča...

generalno sam mislila na lojalnost...ona s e ne ogleda samo prema voljenoj osobi....postoji citava lepeza ljudi koji u svakom zivotu zavredjuju ili ne...lojalnost...nije uvek i sve upuceno samo na partnera i lojalnost nije uvek prema nekome..vec i prema necemu

Lojalna sam porodici.
I samo porodici.
Onako potpuno, iskreno, bezrezervno.
I nema toga što za njih ne bih učinila.
Za sestre i majku i sada sestrinu decu.
Jer tako su me učili.
Momku isto jesam, ali još nisam dostigla taj nivo porodice, normalno..
Ne znam ni kada ćemo ga dostići, možda posle džaka soli :lol:
Ali mi jeste bitno da znam da mogu da računam na njega.
I da on zna da ja jesam njegov par.
Mnogo je bitna ta dimenzija za ispunjen odnos.

Sa S., mojom drugaricom od druge godine života, pa recimo da njoj mogu dodeliti posebno mesto između porodice i prijatelja.
Jer ga zaslužuje.

A za društvo i rodbinu već slabije..
Sve prema zaslugama.
Daleko od toga da ću gledati da zaebem i da ih neću ispoštovati i da neću biti tu da pomognem ako nešto zatreba..
Naravno da hoću.
Ali ću prvo izvagati i videti da li je to meni problem.
Ako nije - može.
Ako jeste, j.bg.

pa mislim da ima kad te boli i kad radish kao obavezu
znaci imas kad nekog ispalis pa te boli ne mozes da spavash mozda ono ako i potiskujes nesto ti nije svejedno
a ima i odlucis i radis po dogovoru ali i da ispalis... ono bice ti zao mozda al nesto te i bas briga
e sad nekad mozda mislis da ce da bude prvo a bude drugo i obrnuto
ja ne moug da razmisljam ide kako ide... ono ispalices nekog kad tad a i neko ce tebe a ne znam kad se svode ti racuni. zavisi sta oces u zivotu sta je prioritet i koliko smo glupi
a obicno smo nesvesni sta radimo i tako nekako se umre na kraju

Interesantno... i ja gledam krajnju nelojalnost na delu bliske osobe, ne prema sebi, već prema nekim drugim ljudima i pitam se da li da reagujem, ili da ćutim i gledam svoja posla...

Što se boldovanih delova tiče: - svesti komunikaciju s datom osobom na najmanju moguću meru
- ne verujem da ju je vreme pregazilo, možda samo imaš kontakt sa nelojalnim ljudima.

Poslednja izmena:
kako da budes lojalan u nelojalnoj konkurenciji??kad se sve pomesalo ,pa izdaje jedno po jedno
il smo bili mali kad su nas lagali,ili smo spaval uspravno,pa se sad probudili a budjenje je mucno ,jos ako progledas onda si nagrabusio
u sustini najlojalniji su oni sto imaju najvise loja u sebi,

povremeno umislim da sam strasno cool, i da ni od koga vise nista ne ocekujem.:cool:
dok ne dodjem u situaciju da se desi neka glupost, i da se ja osecam prodano..za sitnu lovu.:neutral:
i sta onda? nista.
valjda cu se i ja, kao lola, jednog dana opametiti:)
do tad, prodane duse mogu da mi..donesu cvece:rotf:
obozavam protok vremena. on razbistri sve dileme koje smo ikad imali...:)

ps. ja sam glupavo lojalna onima koje volim. preko mene.

Zaista, šta sve podrazumijeva to "biti lojalan"?
Biti vjeran? Odan? Privržen? Imati povjerenja? Podržati nekoga i kad znaš da griješi? Ispoštovati nekoga čak i na svoju štetu/čak i kad tebi to stvara neprijatnosti? Šta sve... ili šta sve ne...?!

Kad odlučim da vjerujem nekome, taj neko ima moju lojalnost, podršku pred ostatkom svijeta, i sve što ide uz to... pa ima pokriće i za neke postupke koje ne bih podržala ili dozvolila tek bilo kome iz svoje okoline... Takvi ljudi su za mene rijetkost, odabrani... uz moju porodicu, naravno. Dakle, ljudi koje volim.
I da, dešavalo mi se da pogriješim pa vjerujem, pa me povrijede... svjesno ili nesvjesno, nije ni bitno... ali to ne pripisujem kao grešku nikome drugome do samoj sebi.
Neko pametan reče: Kada vjerujete ljudima, ne vjerujete u njih... vjerujete u svoju procjenu! Tako nekako.

Ima i onih za koje u startu procijenim (osjetim, tačnije) da se približavaju i zbližavaju iz nekog svog interesa, neiskreno i proračunato... nije meni problem ni sa takvima graditi odnos, ako ih život već nanese na moj put... samo što od njih ne očekujem mnogo, njima ne poklanjam svoje povjerenje po mnogim pitanjima, i takvi ne bi mogli baš računati na moju lojalnost... jedino ću se potruditi da ja prema njima budem čovjek, čak i kad mi je to mučno i teško... više od toga ne obećavam i ne obavezujem se. :p

trudim se da budem
lojalna partneru,prijateljima,poslovnim vezama
nisam neko ko zabija noz u ledja,bar se trudim da ne budem i kad osetim da sam izdala to i mene jako povredjuje
zato kazem da se ljudi mnogo gnjve oko prevare ali to nije poenta
poenta je ostati s nekim kad mu je potrebno,ne izdati poverenje,ili obecanje
primer: dala sam otkaz i za nedelju dana zavrsavam na ovom poslu i pocinjem posle novi
realno mogu da me boli doope,da uzmem bolovanje da brze prodje jer me vise ne zanima kako je njima i problemi,vise to nije moj izazov,niti moja briga
ali ne zelim da zatvorim vrata doopetom,hocu da budem korektna do kraja jer smatram to osobinom jakih i ljudi koji uvek mogu da stanu iza svojih postupaka
naravno da nisam 100% kako treba i desava se da izdam taj svoj da kazem kodeks,ali kao sto rekoh to me posle muci
za mene je to lojalnost,ne ke,nj;ati u bunar iz kojeg pijes

nema tu šta da se razmišlja, ili zaslužuju, ili ne... ako previše razmišljaš uključuješ i sporedne faktore tipa: ali to mi je sestra, majka, otac... itd.

Lepa osobina - nekome potrebna (meni jeste) a verovatno postoje i ljudi koji imaju neki drug cilj, pa im lojalnost dođe kao kamen oko vrata, ko zna.
Ja sam lojalna pre svega sebi, a to stvarno znači sebi, pa porodici, pa prijateljima, i osobi/instituciji koja me zapošljava.
Ali nisam lojalna kao pas - da volim čak i kada mene ne vole - ni slučajno. Lojalna sam samo dok vidim i znam da postoji obostrano poštovanje.

Back