Quantcast

Log-In

mali_perica

Početnik
Poruka
30
Posto trenutno radim na jednu stranicu u HTML, zanima me kako mogu da ubacim polja za IME i LOZINKA da se direktno preko nje neko uloguje. Ta sledeca stranica vodi na uvek istu (pr. ...../../vip.html).

Hvala unapred !
 

codemaker

Iskusan
Banovan
Poruka
6.517
mali_perica:
Posto trenutno radim na jednu stranicu u HTML, zanima me kako mogu da ubacim polja za IME i LOZINKA da se direktno preko nje neko uloguje. Ta sledeca stranica vodi na uvek istu (pr. ...../../vip.html).

Hvala unapred !
To mozes lako pomocu forme, sam unos IME i LOZINKA. Kad posetilac unese sta treba, submit formu i neka ide na tu VIP.HTM stranu.
Ovo gore se moze ostvariti ako ces da unapred definises imena i lozinke koji mogu pristupiti toj Vip.htm. Tada ces javascriptom proveriti unos i dozvoliti ili ne pristup sledecoj strani.
Ako zelis da podatke o posetiocima cuvas u bazi, moras koristiti neku bazu podataka, bilo da se radi o obicnoj tekstualnoj datoteci ili SQL ili ces korsitit neki CGI (program) koji ce obradjivati podatke iz neke druge vrste baza podataka.
 

codemaker

Iskusan
Banovan
Poruka
6.517
Ne, jedan od nacina je da imas "hardcoded" imena i lozinke svih koji mogu da pristupe stranici. Tada samo oni koji znaju ime/lozinka mogu. Ovaj nacin ne valja nikako, jer je tesko sakriti to od "View Source" iz browsera, zato nema smisla i ne radi se tako.
A ako hoces da imena/lozinke drzis u bazi i da ih niko ne moze videti , moras koristiti neki PHP, ASP ili CGI izvrsni program koji ce to odradjivati citajuci bazu podataka. U svakom slucaju, koristi formu u polaznom HTM
 

loop

Poznat
Banovan
Poruka
9.130
Eto nisam tu 2 dana i niko ne zna da pomogne coveku :mrgreen:

Uradis to preko javascripta i unapred definises kombinacije koje mogu uci i posle ceo daj kod sifrujes sa HTML protectorom i to je to, jednako sigurno kao i baza podataka ;)
 

codemaker

Iskusan
Banovan
Poruka
6.517
To je samo "ad-hok" resenje, Loop. Pravi nacin bi bio da moze da barata bazom pa da je fleksibilan u potpunosti. Svaki puta kad poezeli da doda ili ukine nekog korisnika, mora da prebacuje kod na server.
Jedna firma za koju sam uradio Web-aplikaciju, ima trenutno samo na jednom delu programa preko 500 korisnika. Malo-malo pa menja ili dodaje nove, bila bi to katastrofa da ima sve "hard-coded".
Sad, ako coveku treba samo nekoliko korisnika, naravno da to sto si predlozio, nije lose.
 

loop

Poznat
Banovan
Poruka
9.130
Pa naravno da njemu treba za par korisnika, da mu treba za 500 korisnika, sigurno bi vec znao da radi sa mysql i odavno bri prestao da radi HTML strane nego bi ih odmah pocinjao u PHP :idea:
 

mali_perica

Početnik
Poruka
30
Ja sam stranicu o kome se radi vec zavrsio, samo sad naknadno moram da imam taj login. Takodje mi treba samo jedan jedini korisnik!

Trenutno nemam vremena da se bavim ucenjem PHPa i MySQLa. Ako moze neko da mi objasni lepo kako da izvedem to, bio bi mu/joj veoma zahvalan.


Veliki Pozdrav
 

loop

Poznat
Banovan
Poruka
9.130
ja ne mogu da nadjem nigde tu javascriptu ali ako codemaker ima volje da ti je ocukaonda super, ja cu ti poslati prog. koji sifruje code i to je to.
Samo ostaje jedan problem.Treba ti i scripta na toj VIP stranici da ako refferal nija sa ove prethodne strane da mu zabrani ulaz.
 

codemaker

Iskusan
Banovan
Poruka
6.517
Ma nema tu sta da se kuca, neka napravi ubaci formu sa jednim get poljem i dugmetom za potrvdu. Forma neka ima submit na taj VIP.HTML ili sta vec i kraj. Prosto brate, osnova svih osnova. Ima i u skriptarnici gomila skriptica, sigurno i to ima, stvarno nemam vremena. :(
Ti ako mozes posalji mu JavaScript za sifrovanje unosa i kraj price.
Ajde da se to zavrsi vise :)
 

codemaker

Iskusan
Banovan
Poruka
6.517
Nesto poput ovoga (na brzinu sklepah):

**************
<HTML>
<HEAD>
<TITLE>
VIP
</TITLE>

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=ISO-8859-1">

<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">
function GoThere(){
document.testform.action = "vip.html";
myGet=document.testform.getUser.value;
/* Ovde ide LOOP-ova skripta za kodiranje myGet u recimno myGet1 */
myGet1 = LoopSifriraj( myGet);
document.testform.getUser.value = myGet1;
/* aktiviraj formu */
document.testform.submit(); // Ode!!!
}

function LoopSifriraj(myGet){
/* sifriranje */
return(myGet);
}
</SCRIPT>
</HEAD>

<BODY bgcolor="#A2DCF9" text="#000000" link="#0000FF" vlink="#800080" alink="#FF0000">
<FORM NAME="testform" METHOD="POST" onSubmit="javascript: GoThere();" action="">

<!-- USERNAME ENTRY -->
<div id="username" style="position:absolute; left:277px; top:189px; width:107px; height:28px; z-index:6">
<input type="TEXT" name="UserID" size="15" maxlength="10"></div>


<!-- BUTTON TO ACTIVATE THE FORM -->
<div id="logbutton" style="position:absolute; left:388px; top:314px; width:120px; height:31px; z-index:5">
<input type=image name=logbutton src="logbutton_0.gif" width="120" height="31" border="0" name="Image_logbutton" onClick="submit()"></div>

</FORM>

</BODY>
</HTML>

**************
Sad treba da se ubaci i sifriranje u funkciju "LoopSifriraj()" Ako nemas sifriranje, ubaci neku identifikaciju direktno, tek da vidis da li radi..Kasnije ubaci sifrriranje. Naravno u VIP.HTML bi trebalo ipak da se izvrsi provera pre starta...
Probaj pa javi sta si uradio
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.