Lofika (Filozofija)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
greška, ups, sori :D brzopotezna Bet.

:D

Jedino što nisam sigurna da je 1. premisa u redu :lol:

Imaginarna marmelada ima mače viška? :P

Ako ću da imam mače, to ne može biti u OVOM stanu....:)
Aaaarone Kone...daj tiket. :lol:

To je Molijerova drama. Pronadjoh se vec u naslovu... :) Le malade imaginaire... Zanimljivo je to sto sam cuo da je sâm Molijer umro nakon izvedbe ove drame... Da li zato sto se previse uziveo? Mnogo mi se svidela ta pricica... A jos posto sam frankofil... :) Je l´ ti studiras na filoloskom?

Šteta što nemaš veze sa Crnjanskim...ipak je to samo moja slika "Jesen, i život bez smisla"...
tako počinje Dnevnik, a ja sam danas doslovce zaprepašćena nadolazećom jeseni ...junaci romana umiru u jesen. Ili poboljevaju. A meni nije dobro :) Moguće da samo umišljam.

nisam student, šljaker sam :lol:

Могу да тражим само оно што знам;ако га знам, не морам да га тражим;ако га не знам не могу ни да га тражим!
Софистичка мисао

fenomenološki, ovo gore je neispravno. Jer se zaustavlja na prvom krugu znanja - prepoznavanju :)

Logika nisu samo izjave koje slede ili ne, po obrascu., već se ispravnost procenjuje i prema našem iskustvu i znanju i u saodnosu sa njima...sofisti su zato i izvrgnuti ruglu jer su vremenom postali FORMALISTI i svoje znanje instrumentalizovali, zaboravili na ISTINITOST.

Inače, u prvo vreme, dok su VEROVALI u to što govore, bili su NENADMAŠNI :D Nepobedivi. A onda ih ponela slava....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back