Ljudski Karakter?

An0nymus

Početnik
Poruka
34
Postoje osobe slabog karaktera i jakog karaktera...One slabe se stalno menjaju nisu sigurne u sebe i cesto nisu dobri prijatelji, ali one jakok karaktera se menjaju na bolje uvek sigurne u sebe i cesto dobri ljudi i prijatelji...Da cujem vasa misljenja o svemu ovome i pisite jos o slabom i jakom karakteru

Postoje osobe slabog karaktera i jakog karaktera...One slabe se stalno menjaju nisu sigurne u sebe i cesto nisu dobri prijatelji, ali one jakok karaktera se menjaju na bolje uvek sigurne u sebe i cesto dobri ljudi i prijatelji...Da cujem vasa misljenja o svemu ovome i pisite jos o slabom i jakom karakteru
pa evo ja sam uspeo da ga izgradim vremenom iskustvom i radom na sebi

Zavisi kako definises karakter. Ja mogu imati misljenje o necemu definisano, a ako se raspravljam sa nekim ko ne ume da slusa i dernjose se i sl. onda sigurno necu terati svoje do kraja jer ne znam sa takvim ljudima, tako da cu se prividno sloziti tj. popustiti. Sto se prijateljstva tice, karakter tu je valjda da ne nacinis neko zlo prijatelju, da ga iskoristis i da izvuces svoju korist preko njegovih ledja.

Postoje ljudi slabog karaktera i jakog karaktera. Karakterni i oni bez istog. I ovi slabi su u nečemu jaki, kao što su i ovi jaki u nečemu možda slabiji, nego inače. Ja spadam i sebe definišem kao jak karakter. Alu, u jednom momentu, koji mi je bio životna prekretnica, sam mislila da sam u nečemu puno jaka a da neke slabosti neće isplivati, pa se dogodilo sasvim suprotno. Da su me poljuljali u onome, gde sam smatrala da mi nema ravne, a gde sam mislila da sam kao čovek tanka, da sam se tu vanserijski dobro održala. U globalu, hoću da kažem, da nisu pomerili ono što ja dubinski jesam, šta kod sebe vredujem i šta mene čini ovakvu kakva jesam, ali na to hoću da ukažem, da nekada mislimo da smo možda jaki u nečemu a da nismo puno slabi u nečemu petom.

Ja verujem, da se takav rađaš. Ili karakteran čovek ili ne. I da sve ono što kasnije usvajaš, nivelišeš i definišeš kod sebe, te dubinski samo brusi do perfekcije, za ono šta ti je rođenjem dato. Ili nažalost..oduzeto. :(

Kada si karakterna ličnost, mnoge stvari ti idu teže kroz život, mnoge stvari ne idu kako ti hoćeš, nose neko otežanje a Boga mi i puno otrežnjenja, kada dođeš u dodir s nekarakternim.

Mislim da su veliki srećnici ljudi, koji imaju karakter dobar. Jer to je osnova za sve dobro u životu. Imamš dobar temelj, na čemu ćeš moći da baziraš sve. Čak i da ne uspeš, imaš onu sreću u sebi. Jer ti je dato, da si jaka ličnost. A s tim se rađaš. To se ne uči. I ne dobija. To je životna privilegija.

:hvala:

Pa ja za sebe mogu da kazem da sam stvorio jak karakter...Kada sam upravu, ali samo onda kada sam 100% upravu onda idem da to isteram do kraja...U kontakt sa slabo karakternim osobama sam ulazio vise puta...Kao sto sam i rekao to su ljudi koji se lako menjaju, ali ne nabolje...Tesko je nauciti takve ljude kako da se postave, skoro je i nemoguce...Jos jedna stvar koja ide u prilog jako karakternim osobama cesto jeste i ironija...Ja sam cak i dosta sarkastican tako da mi ne pada tesko kontakt sa slabo karakternim osobama jer umem da se postavim...

Pa ja za sebe mogu da kazem da sam stvorio jak karakter...Kada sam upravu, ali samo onda kada sam 100% upravu onda idem da to isteram do kraja...[/B]U kontakt sa slabo karakternim osobama sam ulazio vise puta...Kao sto sam i rekao to su ljudi koji se lako menjaju, ali ne nabolje...Tesko je nauciti takve ljude kako da se postave, skoro je i nemoguce...Jos jedna stvar koja ide u prilog jako karakternim osobama cesto jeste i ironija...Ja sam cak i dosta sarkastican tako da mi ne pada tesko kontakt sa slabo karakternim osobama jer umem da se postavim...

Kako to misliš, stvorio si jak karakter? Hoćeš reći, da misliš, da pre toga nisi bio, ili ne u dovoljnoj meri jak? To mi je nejasno.

I ja tako ovo boldovano; kada nešto zasigurno znam, da sam u prav, nemam problema da to "tupim", do kraja života. :) Što ti kažeš, onda mogu..do Sudnjeg dana. Mada nam to više, deluje kao istrajnost, možda osećaj za pravdu ili naprosto neka istančana senzibilnost. :) Ja moram da priznam, da i nisam toliko puta..u prolazu, što i ne smatram bitnim i važnim, ali eto za moj razvoj kao čoveka, sam baš samo jednom imala taj slučaj dodira teškog nekaraktera u nekome. Možda je to zato meni i tako bilo teško pojmljivo. Da, beskarakterni..ja mislim generalno da se takvi nikada ne menjaju a evo i zašto..imaju pogrešnu percepciju sebe samih i dali bi život za pretvaranje. U stvari, oni ni sami sebe ne vide realno, a ne da će ih drugi takvima videti. Oni i nemaju šta da menjaju, jer koren svih problema beskarakternih ljudi..je neshvatanje , da su nesavršeni, kao i svi mi ostali. Misle da su nedodirljivi i nesagrešivi. Mislim da ih ni ne treba učiti; ja to smatram iksreno, bolešću. I da je zavidno trošenje svoje predivne energije, na tako nešto. E, jeste vala, to si u pravu..za ironiju, sarkazam i cinizam. Ja umem baš lepo da pišem, ali što umem ponekad da skrckam tekstove sa pomenutim stilskim figurama, boli glava. Ne ponosim se time, i učim sebe, da to ne radim. Ali, da umem i znam, još kako, ali to mi proradi, samo kada mi neko stane na žulj u životu i pošteno naorca. I to opet ne da ikoga povredim, već samo da sebe odbranim, jer nikoga nikada ne diram prva. To je tako i za net, i za real. Ja nekada nisam umela da se postavim, zato sam ovo i bila dočekala. I to me je opametilo. :)

Pa ja za sebe mogu da kazem da sam stvorio jak karakter...Kada sam upravu, ali samo onda kada sam 100% upravu onda idem da to isteram do kraja...U kontakt sa slabo karakternim osobama sam ulazio vise puta...Kao sto sam i rekao to su ljudi koji se lako menjaju, ali ne nabolje...Tesko je nauciti takve ljude kako da se postave, skoro je i nemoguce...Jos jedna stvar koja ide u prilog jako karakternim osobama cesto jeste i ironija...Ja sam cak i dosta sarkastican tako da mi ne pada tesko kontakt sa slabo karakternim osobama jer umem da se postavim...

:eek: ja sam na putu da mi se steshki...:confused:

Onaj ko zna da je u pravu, nema potrebe da to dokazuje i da gubi energiju ubeđujući se sa drugima. To samo može da odvede u tvrdoglavost. Stvaraš od sebe konfliktnu osobu koju niko ne želi u svom okruženju. Ono što za tebe može biti promena na bolje, drugima može biti nazadovanje u razvoju ličnosti. Ironičnost je mana koja se da izlečiti. Samo budi uporan, popravićeš se.

Back