"Ljudi, žene i deca"

Antihejter

Iskusan
Poruka
6.861
Od kad sam bio mali (dete) ovo mi je zasmetalo.
Pitao sam baku zašto mi, deca i naše majke nismo ljudi? Sledeće pitanje je bilo: "A šta smo?"

Sada sam odrastao "ljud" :lol: a vidim pre nekoliko sekundi "Ljudi, žene i deca" i gledam i ne verujem.

"Muškarci, žene i deca" = LJUDI

Da li koristite ili poznajete ljude koji još uvek koriste izraz "ljudi" misleći na muškarce i ako ih poznajete kakvi su? Jesu li loši ili nisu?

Pitam jer ja od malih nogu nisam ovo čuo. Jesam možda jednom ili dva puta.

Od kad sam bio mali (dete) ovo mi je zasmetalo.
Pitao sam baku zašto mi, deca i naše majke nismo ljudi? Sledeće pitanje je bilo: "A šta smo?"

Sada sam odrastao "ljud" :lol: a vidim pre nekoliko sekundi "Ljudi, žene i deca" i gledam i ne verujem.

"Muškarci, žene i deca" = LJUDI

Da li koristite ili poznajete ljude koji još uvek koriste izraz "ljudi" misleći na muškarce i ako ih poznajete kakvi su? Jesu li loši ili nisu?

Pitam jer ja od malih nogu nisam ovo čuo. Jesam možda jednom ili dva puta.
Da..Naravno da znam i da sam čula.
Nebrojeno puta.
Ljudi i žene.

:rotf:

Čak i u engleskom jeziku mi ide na živce ono "Hi, guys" kako se obraćaju grupi dece.
Ili uopšteno, grupi.
Kod nas grupi ljudi će reći "Gde ste, ljudi".
Тачније, групи мушкараца ће се најчешће рећи: "Где сте, људи?", а групи жена: "Где сте, жене?".
Одавно сам препознао ту језичку фалинку, те у складу са робном равноправношћу и по заслузи, ословљавам мушку групу са:
- 'Де сте другари / чобани / стручњаци / снобићи / бећари / зумбули / легенде / доколичари / к...свирачи / ј... на батерије итд.

Тачније, групи мушкараца ће се најчешће рећи: "Где сте, људи?", а групи жена: "Где сте, жене?".
Одавно сам препознао ту језичку фалинку, те у складу са робном равноправношћу и по заслузи, ословљавам мушку групу са:
- 'Де сте другари / чобани / стручњаци / снобићи / бећари / зумбули / легенде / доколичари / к...свирачи / ј... на батерије итд.
Gde nađe ono -zumbuli?

Gde nađe ono -zumbuli?
Ух, ђе ме нађе. Та реч мени толико тога значи кад је употребим у наведеном контексту да би имало да се пише и пише (беше 12.500 карактера мах за један пост?).
Имам и један израз који је можда леп и са исто тако (мени) широким значењем а везан је за оне кенгурске полемике са ЉиС.

Прво сам отскроловао да видим ко је аутор теме (добро је, АХ, значи троловање обавезно :lol:).
Тај израз је жмићкати.
У мом некадашњем окружењу, коришћен је као супституција разним глаголима и појавама. На пример:
- најблажи облик флерта
- романтично удварање
- дружење са свесним или несвесним приближавањем граници другарства
- љубљење
- мажење
...
А бре, па не могу свему да вас учим!!!

Прво сам отскроловао да видим ко је аутор теме (добро је, АХ, значи троловање обавезно :lol:).
Тај израз је жмићкати.
У мом некадашњем окружењу, коришћен је као супституција разним глаголима и појавама. На пример:
- најблажи облик флерта
- романтично удварање
- дружење са свесним или несвесним приближавањем граници другарства
- љубљење
- мажење
...
А бре, па не могу свему да вас учим!!!
:lol:

Žmićkati?Nikad čula.
Neka, uči nas..Mi smo mali..
Ево и сам први пут гледам шта бфф Гуглето каже:
Као стари српски израз за неко неконтролисано трептање. Па личи? Попут лептирића по стомаци...
Мени жмићкање дође као антитеза торбарењу (да не призовем само зле духове).
Дефинише осећај који је леп и радњу која није стриктно дефинисана али је пријатна. А не мора да буде само чин, може да буде и стање.

Као стари српски израз за неко неконтролисано трептање. Па личи? Попут лептирића по стомаци...
Nekontrolisano treptanje.Golicanje .Leptirići .

Da.Ide zajedno .

Мени жмићкање дође као антитеза торбарењу (да не призовем само зле духове).
Дефинише осећај који је леп и радњу која није стриктно дефинисана али је пријатна. А не мора да буде само чин, може да буде и стање.
Idi bre :lol:

Back