људи су ограничени

bezibre!

Poznat
Banovan
Poruka
8.923
мислите ли да човек може да се ослободи неких граница и треба ли уопште
мислим у ширини сватања и отворености
свима нама се свест завршава на некој препреци углавном
ограничени смо ментално, интелектуално, лично, национално, овоземаљски?
вреди ли уопште нешто се разграничавати или треба живети у оквирима у којима си постављен

мислите ли да човек може да се ослободи неких граница и треба ли уопште
мислим у ширини сватања и отворености
свима нама се свест завршава на некој препреци углавном
ограничени смо ментално, интелектуално, лично, национално, овоземаљски?
вреди ли уопште нешто се разграничавати или треба живети у оквирима у којима си постављен

у којим границама си постављен?
шта те ту поставило?
одакле си ту постављен?

čovek se rađa sa "svešću" bez granica

beba misli da je ona sve, pa čak i stvarnost oko sebe (svetlo, tamno, glas, miris) doživljava kao Sebe.

Vremenom, ona uči da stvari i događaji oko nje nisu Ona - i tako počinju granice.
Vaspitanjem, ona dobija sve više granica, sloj po sloj.

Tamo gde dete ne nauči te granice, govorimo o "razmaženom", "egoističnom" i sl detetu koje "ne ume da se ponaša" itd itd..

Neki dalje kroz život imaju snažan poriv da sebe dovedu u stanje što približnijem stanju "bez ograničenja" (vladari)
Neki prihvate svoje granice (onako kako su ih vaspitači naučili) i postaju oni kojima se vlada.

i to si sve sam shvatio?
cestitamo..samo sto je inverzno..vladari su oni koji imaju najveca ogranicenja..svako njihovo delovanje sa njihove pozicije moci ima dalekosezne posledice..
sa vrha brda daleko se vidi ali se samo brdo na kome se stoji uopste ne vidi..
ili ajd ovako ..koji to vladar moze da skokne do omiljene kafane na kaficu..ili pice sa drugarima.?
moze..naravno..ali uz ogromnu organizaciju..pa pratnja ..pa telohranitelji..pa sluzbe..policija obezbedjenje..protokol..ni na wc solju ne moze da sedne dok je neko prethodno ne proveri i pregleda..
samo su dripci beskucnici skitnice zaista slobodni..ovi sto se uspinju hijerarhijom moci sto su na njoj vislje to su manje slobodni..

Poslednja izmena od moderatora:
prvo pojavljevanje kosturavog u nekom lokalu nakon 5og oktobra je sticajem okolnosti bio lokal u kome je upravnik bio jedan moj prijatelj..
ne znam sad sta su bese tacno pili a nije ni bitno tek konobar unorvozeni dosao da pita upravnika "kostunica ovo ono dal da mu naplati " na sta mu moj prijatelj objasnio da ce normalno da mu naplati kao i svakom drugom gostu narocito posto je sad u vlasti i ima pare jer radimo za pare a ne za kostunicu
ko razume shvatice

Back