Људи који много лажу

Да ли лажете?

• не, скоро никад

• да, стално

• па, понекад, али то су оне ''беле'' лажи које никоме не шкоде

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Ako pričamo o patološkom laganju, onda se ono zove mitomanija. Odnosi se na potrebu izmišljanja (često neverovatnih) priča u čijem je centru zbivanja sam autor priče, i predstavlja potrebu autora/lažova da se uklopi u sredinu, da bude primećen ... a drugačije, osim laganjem, nije u stanju.
Svojevremeno sam radila sa jednom ženom kojoj su se redovno, na relaciji kuća-posao, "dešavale" saobraćajke, pljačke, požari ... i to je toliko ubedljivo pričala da su joj u početku svi verovali. Mogla je da do detalja prepriča izmišljenu situaciju, uz gestikulaciju, pa je, čak, tu "situaciju" dočaravala i dijalozima očevidaca (menjajući glas, akcenat), na nivou vrhunske glume. Bilo je nečeg morbidnog u tim njenim pričama: uvek dramatična pretnja po nečiji život, i uvek ona u žiži te pretnje - ali kao spasilac (neko je dobio infarkt na ulici, a ona mu je pružila prvu pomoć; nekog je udario auto, a ona ga je prevezla do bolnice; neko je napadnut, a ona je sredila napadača tašnom, šamarom, kišobranom, šutiranjem ... nunčakama :lol:).
Istovremeno, govorila je kako poznaje "važne" ljude iz policije, ministarstva, raznih političkih struktura ... a "družila" se sa javnim ličnostima.
Provaljena je kad je preterala, i kad je nekom palo na pamet da proveri da li se zaista desio požar tog dana, u toj ulici, sa takvim ishodom, na način kako ga je ona prezentovala.

Postoje i ljudi koji nisu patološki lažovi, ali imaju potrebu da lažu ... ne na isti način, i ne o istim stvarima. Njihove laži ne zvuče toliko neverovatno, i obično se fokusiraju na pletenje mreže oko određene osobe. Laž je tada u funkciji intrige, sa ciljem da se ta osoba kompromituje. Sve je različito: u centru zbivanja nije autor laži (on se podvlači pod masku svedoka ili "nevine" žrtve), ne kreira se laž toliko o događaju koliko o nečijem karakteru, više se implicira nego što se tvrdi ... ali je suština ista: potreba onog koji laže da bude u centru pažnje.

Дајте ваше мишљење о овом типу људи...

Дакле, ради се о онима који лажу о потпуно небитним стварима, ни сами не знајући зашто... Нон- стоп...
Јасно ми је када неко скрива нешто јако битно. Али, када је некоме лагање неизоставни начин живота, онда је то већ забрињавајуће... :neutral:

Нпр. имала сам једну познаницу која је патолошки лагала... :neutral: Не само мене, другарице, већ и рођену мајку, и то за неке потпуно небитне ствари :confused:
Та особа, значи, ни са ким није била колико-толико искрена... :confused:
Моје мишљење је да је она имала комплекс да неће бити прихваћена таква каква јесте, па је сматрала да је неопходно да лажима гради други идентитет који ће се људима више свидети... :confused:

Ваше мишљење... :think:

Ne moraju se pričati laži da bi se ulepšala slika o sebi.
Umesto toga, može se paziti na ono šta se priča i na način na koji se to izlaže.

Ja ne lažem, ali zato kad osetim da neko laže, ne može se oprati nikako.

Дакле, ради се о онима који лажу о потпуно небитним стварима, ни сами не знајући зашто... Нон- стоп...
Јасно ми је када неко скрива нешто јако битно. Али, када је некоме лагање неизоставни начин живота, онда је то већ забрињавајуће... :neutral:

Нпр. имала сам једну познаницу која је патолошки лагала... :neutral: Не само мене, другарице, већ и рођену мајку, и то за неке потпуно небитне ствари :confused:
Моје мишљење је да је она имала комплекс да неће бити прихваћена таква каква јесте, па је сматрала да је неопходно да лажима гради други идентитет који ће се људима више свидети... :confused:

Iskreno da priznam, mnogo i često lažem baš o nebitnim stvarima, krupne, kurcijalne stvari pokušavam da rešim iskrenošću ali ni to nije uvek dobro.
Na pr. imam komšinicu koja mnogo voli da olajava koga i gde stigne, naročito voli tuđu decu da ogovara. E sad, njena ćera ima samo petnaest godina i zabavlja se sa momkom od 32.g. a ona, mati, misli da to niko ne zna. Meni je spavaća soba do ulice, njihova kapija skoro ispod mog prozora, pa htela ne htela čujem kada mala dolazi kući, najčešće oko dva tri sata ujutro. Često stanu pod naš prozor da se maze i tako to, i evo baš jutros njena mati došla kod mene samo 'nako, kao da me vidi, a odmah počela priču kako je čula da moja snajka ne može da ostane trudna, nemam pojma otkud joj to, al' ajde, a usput priča o svome detetu kako je dobra, vredna, pametna i da nigde ne izlazi dok njene drugarice eto već uveliko imaju momke. E, što se moje lepe snajke tiče, brzo sam joj zapušila usta rečima da to nikako nije njen problem, i da gleda svoje dete, odmah me je upitala a šta to ja imam da kažem protiv njene kćerke. Nisam ništa odgovorila, ustvari jesam, rekoh da je njena mala dobra, pametna, vredna i da ne izlazi kao njene drugarice ;););) Prepuna sam takvih laži, ali jednostavno ne umem drugačije, mislim da nekom naneti bol samo zato što je skot ili budala, nikako neki moj bol neće izlečiti.

Iskreno da priznam, mnogo i često lažem baš o nebitnim stvarima, krupne, kurcijalne stvari pokušavam da rešim iskrenošću ali ni to nije uvek dobro.
Na pr. imam komšinicu koja mnogo voli da olajava koga i gde stigne, naročito voli tuđu decu da ogovara. E sad, njena ćera ima samo petnaest godina i zabavlja se sa momkom od 32.g. a ona, mati, misli da to niko ne zna. Meni je spavaća soba do ulice, njihova kapija skoro ispod mog prozora, pa htela ne htela čujem kada mala dolazi kući, najčešće oko dva tri sata ujutro. Često stanu pod naš prozor da se maze i tako to, i evo baš jutros njena mati došla kod mene samo 'nako, kao da me vidi, a odmah počela priču kako je čula da moja snajka ne može da ostane trudna, nemam pojma otkud joj to, al' ajde, a usput priča o svome detetu kako je dobra, vredna, pametna i da nigde ne izlazi dok njene drugarice eto već uveliko imaju momke. E, što se moje lepe snajke tiče, brzo sam joj zapušila usta rečima da to nikako nije njen problem, i da gleda svoje dete, odmah me je upitala a šta to ja imam da kažem protiv njene kćerke. Nisam ništa odgovorila, ustvari jesam, rekoh da je njena mala dobra, pametna, vredna i da ne izlazi kao njene drugarice ;););) Prepuna sam takvih laži, ali jednostavno ne umem drugačije, mislim da nekom naneti bol samo zato što je skot ili budala, nikako neki moj bol neće izlečiti.

Ovaj tvoj dekst cu izdvojiti na 2 krucijalna dela:

PRVI DEO
"Na pr. imam komšinicu koja mnogo voli da olajava koga i gde stigne, naročito voli tuđu decu da ogovara. "

DRUGI DEO
"E sad, njena ćera ima samo petnaest godina i zabavlja se sa momkom od 32.g. a ona, mati, misli da to niko ne zna. Meni je spavaća soba do ulice, njihova kapija skoro ispod mog prozora, pa htela ne htela čujem kada mala dolazi kući, najčešće oko dva tri sata ujutro. Često stanu pod naš prozor da se maze i tako to, i evo baš jutros njena mati došla kod mene samo 'nako, kao da me vidi, a odmah počela priču kako je čula da moja snajka ne može da ostane trudna, nemam pojma otkud joj to, al' ajde, a usput priča o svome detetu kako je dobra, vredna, pametna i da nigde ne izlazi dok njene drugarice eto već uveliko imaju momke. E, što se moje lepe snajke tiče, brzo sam joj zapušila usta rečima da to nikako nije njen problem, i da gleda svoje dete, odmah me je upitala a šta to ja imam da kažem protiv njene kćerke. Nisam ništa odgovorila, ustvari jesam, rekoh da je njena mala dobra, pametna, vredna i da ne izlazi kao njene drugarice "

Moj prvi komentar i psihicki stanje
smeh07.jpg
:rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::rotf::rotf::rotf::rotf::cepanje::cepanje::cepanje::cepanje::cepanje::cepanje::cepanje::cepanje::cepanje::cepanje::cepanje::cepanje::cepanje::cepanje:

Ko je razumeo shvatice......Bitno da ti nju "ne olajavas" evo bas sad o njoj znaju milioni ljudi kad ovde procitaju,kako si je olajala a posebno svaki pokret i dogadjaj njene cerke sa matematickom preciznoscu pomislicu da znam zenu ceo zivot ahahahahaha
Aman zaman ljudi kakvi smo bre mi to Srbi????
Da komsiji crkne krava treba da nam bude nacionalna himna........

Ajde razumem sve sve ALI ZASTO ZENE MORAJU DA BUDU TAKVE KVOCKE JEDNA PREMA DRUGOJ?????????

Muskarci su obicno i ok stim da su izuzetno sujetni narcisoidni misle da su svemocni i stalno zele da se dokazuju ponajvise agresijom i fizickom silom........Ali opet sve je to nekako fer,ferka i moze se reci "plemenito" nema lazi nema prevare vec prsa u prsa kad je konflikt u pitanju

A zene............................
Ja ne znam dokle ce se vise ogovarati kao kokoske a bilo koja od obe koje se ogovaraju ce upravo tvrditi da je ova druga vise ogovara a ova JADNA CISTUNICA SE SAMO BRANI i ona je manja od mahovog zrna:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::rotf::rotf::rotf::rotf:

Dokle to vise zene????

Dokle ce vise snaja kukati kako joj ne valja svekrva a kad ona postane svekrva e onda ce joj nevaljati snaja????????:rotf::rotf::hahaha::hahaha:

Dokle bre to vise/?????

Ja bi vecini zena zabranio moc govora i hiruski zatvorio usta :eek:........

Al zao mi zbog oralnog sexa:hahaha:

Poslednja izmena:
Ovaj tvoj dekst cu izdvojiti na 2 krucijalna dela:

PRVI DEO
"Na pr. imam komšinicu koja mnogo voli da olajava koga i gde stigne, naročito voli tuđu decu da ogovara. "

DRUGI DEO
"E sad, njena ćera ima samo petnaest godina i zabavlja se sa momkom od 32.g. a ona, mati, misli da to niko ne zna. Meni je spavaća soba do ulice, njihova kapija skoro ispod mog prozora, pa htela ne htela čujem kada mala dolazi kući, najčešće oko dva tri sata ujutro. Često stanu pod naš prozor da se maze i tako to, i evo baš jutros njena mati došla kod mene samo 'nako, kao da me vidi, a odmah počela priču kako je čula da moja snajka ne može da ostane trudna, nemam pojma otkud joj to, al' ajde, a usput priča o svome detetu kako je dobra, vredna, pametna i da nigde ne izlazi dok njene drugarice eto već uveliko imaju momke. E, što se moje lepe snajke tiče, brzo sam joj zapušila usta rečima da to nikako nije njen problem, i da gleda svoje dete, odmah me je upitala a šta to ja imam da kažem protiv njene kćerke. Nisam ništa odgovorila, ustvari jesam, rekoh da je njena mala dobra, pametna, vredna i da ne izlazi kao njene drugarice "

Moj prvi komentar i psihicki stanje
smeh07.jpg
:rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::rotf::rotf::rotf::rotf::cepanje::cepanje::cepanje::cepanje::cepanje::cepanje::cepanje::cepanje::cepanje::cepanje::cepanje::cepanje::cepanje::cepanje:

Ko je razumeo shvatice......Bitno da ti nju "ne olajavas" evo bas sad o njoj znaju milioni ljudi kad ovde procitaju,kako si je olajala a posebno svaki pokret i dogadjaj njene cerke sa matematickom preciznoscu pomislicu da znam zenu ceo zivot ahahahahaha
Aman zaman ljudi kakvi smo bre mi to Srbi????
Da komsiji crkne krava treba da nam bude nacionalna himna........

Ajde razumem sve sve ALI ZASTO ZENE MORAJU DA BUDU TAKVE KVOCKE JEDNA PREMA DRUGOJ?????????

Muskarci su obicno i ok stim da su izuzetno sujetni narcisoidni misle da su svemocni i stalno zele da se dokazuju ponajvise agresijom i fizickom silom........Ali opet sve je to nekako fer,ferka i moze se reci "plemenito" nema lazi nema prevare vec prsa u prsa kad je konflikt u pitanju

A zene............................
Ja ne znam dokle ce se vise ogovarati kao kokoske a bilo koja od obe koje se ogovaraju ce upravo tvrditi da je ova druga vise ogovara a ova JADNA CISTUNICA SE SAMO BRANI i ona je manja od mahovog zrna:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::rotf::rotf::rotf::rotf:

Dokle to vise zene????

Dokle ce vise snaja kukati kako joj ne valja svekrva a kad ona postane svekrva e onda ce joj nevaljati snaja????????:rotf::rotf::hahaha::hahaha:

Dokle bre to vise/?????

Ja bi vecini zena zabranio moc govora i hiruski zatvorio usta :eek:........

Al zao mi zbog oralnog sexa:hahaha:

Stvarno dokle bre :hahaha:
Iskreno, boli me uvo da li ti meni veruješ da ne olajavam ili misliš da olajavam na sva usta. Ja znam da nikom nikad ni jednu ružnu reč nisam rekla za komšinicinu kćerku, to što pišem na forumu je (bar meni) kao da pišem svoj lični dnevnik, pa ko mene ovde zna, a još manje moju komšinicu???
Misliš da se zovem Melita? :hahaha:
Neću da se pravdam, nije mi važno šta ko o meni misli ovde na forumu, JA ZNAM da nikad nikoga nisam ogovarala u realnom životu, imam svoje dvoje dece i znam kako boli ogovaranje koje je najčešće izmišljeno olajavanje nečeg ili nekog koga ni najmanje ne poznaješ, samo sam iznela svoje mišljenje o lažima, rekoh da lažem jer ne želim da povredim neke ljude koji to najmanje zaslužuju, a baš zbog te devojčice koju ustvari žalim i u neku ruku razumem jer joj majku dobro poznajem i osetila sam njene i zube i kandže na svojoj koži. A ako bih htela čak i ovde na forumu da je ogovaram, rekla bih da se ona zove recimo: Petrović Petra iz Petrovgrada itd......

mora da je na kraju majka bila sludjena ne znajuci dal' ju ona rodila il' je ceru donela roda
nije nikakvo zezanje, psiho lazovi mogu toliko da izlude racionalne umove da ih neretko nagnaju u trans samozasicenja preispitivanjem

I ja ih znam mnogo.

Slucaj broj 1-imam jednog druga cije su price u sustini istinite,ali imaju puno `dodataka` on sve preuvelicava i nekada se cak toliko izgubi u svemu tom da ne zna ni sta je poceo pricati :zcepanje: Tako je pricao o nekom liku koji ima frizider istetoviran na ledjima i na kraju je rekao-Ne mozes nikako imati istetoviranu ves-masinu :zcepanje::zcepanje::zcepanje:

Slucaj broj 2-e,ovaj je vec drugaciji.on izmislja potpune lazi koje veze nemaju sa realnoscu.I tako se on tukao sa crnogorcima,***** ukrajinke,izgubio nevinost sa meleskinjom,bavio se dilanjem,nadrogirao psa.....Ima tog jos,ovog sam se prvog sjetila :zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje:

To su ljudi koji zele da se predstave zanimljivijima i to je sve.

Back