ljudi koji bi da daju i da uzmu zajam...

Kako misliš da ti se vrati taj novac jer u ovoj zemlji je to zabranjeno.
Склопи се уговор у коме зајмодавац постаје власник земљишта(најбоље) или куће, или стана.
Вредност некретнине на тржишту треба да је већа(знатно) од позајмљене суме.
Добро је и физички бити јачи од зајмопримца који не сме имати везе у власти, или криминалу.

Izvan banke zajam uzimaju samo oni koji ga u banci ne mogu dobiti! Zato su - iako su u bankama kamate zelenaške - u ovim slučajevima kamate još veće!

Ko ima pare nema smisla da ih pozajmljuje - osim ako je povezan sa mafijom - jer mu, ako dužnik ne vrati dug, ma kakav ugovor imao, sud neće pomoći.

Znači - neostvarivo!

Izvan banke zajam uzimaju samo oni koji ga u banci ne mogu dobiti! Zato su - iako su u bankama kamate zelenaške - u ovim slučajevima kamate još veće!

Ko ima pare nema smisla da ih pozajmljuje - osim ako je povezan sa mafijom - jer mu, ako dužnik ne vrati dug, ma kakav ugovor imao, sud neće pomoći.

Znači - neostvarivo!

Како мислиш неће му помоћи?

Па зато постоје хипотеке на пример...
Davne '97 ja sam hteo da pozajmim pare od jednog lika koji je radio sve i svasta.Omjer je bio 1:3.Znaci,na soma maraka ja mu dodjem tri soma.Za godinu dana,nesto nenormalno za vracanje.Trazio me kola da mu ostavim u dvoristu sa saobracajnom i ako ne vratim lovu za tacno godinu dana,nema vracanja kola.Posle sam jedno 10 godina,kada su banke ovde pocele raditi ukopcao sistem.Onaj kome banka ne daje kredit,ne davaj mu ni ti...a ako tebi banka odbije kredit,znaj sigurno da nisi sposban da ga vratis.Kasnije sam ukopcao foru sa kreditima,ali to je vec neka driga prica.

Ja cu dati samo jedan savet, bolje prodaj nešto iz kuće ali ne uzimajte pare kod zelenaša. Kada udjete u to kolo teško iz njega možete izaći a kamata svakim danom sve veća i veća, pa onda kamata na kamatu i tako u nedogled.
Što se tiče toga kako uzeti nazad pare ako ovaj nema da vrati..........................pa onaj ko je uzeo pare bio bi srećan da ga onaj tuži a ne da na drugi način naplati svoj dug,
Ali najčešće se radi tako da prvo daš garanciju npr. auto koji ima troduplu vrednost u odnosu na dug, pa ako vratiš pare dobiješ nazad auto.
Najbolje je ipak ne ulaziti u te vode.

mislim da zato i profitiraju banke jer je vec uvazeno opste misljenje da je ne moguce pozajmiti nekom pare van banaka
,,to su gluposti
sve sto banka moze mozes i ti
..npr
onaj ko uzima pare u zajam napise onom od koga uzima pare na zajam
da moze prevesti na sebe ,,,npr. kola ili bilo sta
od tog i tog datuma
--datuma kada mu treba vratiti pozajmljeni novac
ako ne vrati pozajmljeni novac do tog datuma
onda od tog datuma onaj koji je dao zajam ..ima potpuno u svojim rukama
da mu uzme ..kola kucu sta god..

mislim da zato i profitiraju banke jer je vec uvazeno opste misljenje da je ne moguce pozajmiti nekom pare van banaka
,,to su gluposti
sve sto banka moze mozes i ti
..npr
onaj ko uzima pare u zajam napise onom od koga uzima pare na zajam
da moze prevesti na sebe ,,,npr. kola ili bilo sta
od tog i tog datuma
--datuma kada mu treba vratiti pozajmljeni novac
ako ne vrati pozajmljeni novac do tog datuma
onda od tog datuma onaj koji je dao zajam ..ima potpuno u svojim rukama
da mu uzme ..kola kucu sta god..

Mda, narocito ako te bliski rodjaci maltetiraju da im das nekoliko iljada ojra na zajam.

pozajmica?
nema problema ja sam uvek bio i ostao, dobar cenjen i postovan covek.
skoro sam preuzeo kredit iz banke jednom coveku koji ide za Rusiju ,za par hektara zemlje ,po fer ceni , na poklon.
mislim da ce preuzimanje vracanja kredita bankama za nekretnine ili pokretnosti tek da zazivi.

pozajmica?
skoro sam preuzeo kredit iz banke jednom coveku koji ide za Rusiju ,za par hektara zemlje ,po fer ceni , na poklon.
mislim da ce preuzimanje vracanja kredita bankama za nekretnine ili pokretnosti tek da zazivi.
Ovo nije pozajmica! Ti si kupio tu zemlju po povoljnim uslovima.

pozajmica?
ovo ne razumem....
njuškalo725 stvar je jednostavna: neko je podigao kredit. Odlazi u Rusiju. Prodao je KiZu zemlju (po povoljnoj ceni!) a KiZo umesto da mu plati odjednom, otplaćuje taj kredit.
Znači nije pozajmica nego prodaja zemlje, povoljno za KiZa.

Back