gost 363088
Primećen član
- Poruka
- 697
gde je granica između one male doze pozitivne ljubomore koja pokazuje koliko nam je stalo do partnera i one koja postaje opterećenje i guši vezu?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
nevidjena glupost,ali nevidjenagde je granica između one male doze pozitivne ljubomore koja pokazuje koliko nam je stalo do partnera i one koja postaje opterećenje i guši vezu?
Oni Koji su sigurni u neciju ljubav nikad nisu ljubomorni, sem ako sami nisu ljudi od poverenja pa neveruju nikom.
gde je granica između one male doze pozitivne ljubomore koja pokazuje koliko nam je stalo do partnera i one koja postaje opterećenje i guši vezu?
Mnogi ne prave razliku između ljubomore i posesivnosti.
Ljubomora predstavlja zabrinutost osobe da može biti ostavljena zbog postojanja neke treće osobe. Jedna od osoba u vezi postaje ljubomorna tek onda kada uvidi da postoji realna opasnost da izgubi osobu sa kojom je u vezi. Za ljubomoru mora postojati neki povod u realnosti (neko ponašanje koje jedan od partnera inicira, na primer flertovanje). Svako od nas je ponekad ljubomoran. To može nekada biti opravdano sa razlogom a nekada neopravdano - isključivo odraz lične nesigurnosti.
Za razliku od ljubomore, posesivnost je osećanje anksioznosti (koje može dostići i nivo panike) u čijoj su osnovi nerealistične procene pojedinca da može biti ostavljen/na, prevaren/na i odbačen/na. Na emotivnom planu osoba jako strepi ne samo da će biti ostavljena, već i da će se osećati povređeno, besno i da neće moći da podnese ta osećanja ili život bez partnera. Na nivou ponašanja, osoba koja je sklona posesivnosti u svemu vidi znakove potencijalnog ostavljanja ili prevare, aktivno traga i konstruiše (fantazira) realnost tako da pronađe potvrdu i “dokaze” za svoje sumnje. Za razliku od ljubomore, kod posesivnosti, bilo koji događaj (čak i izmišljen, trivijalan) može postati povod (okidač) za stalnu sumnju i strepnju.
Mnogi ne prave razliku između ljubomore i posesivnosti.
Ljubomora predstavlja zabrinutost osobe da može biti ostavljena zbog postojanja neke treće osobe. Jedna od osoba u vezi postaje ljubomorna tek onda kada uvidi da postoji realna opasnost da izgubi osobu sa kojom je u vezi. Za ljubomoru mora postojati neki povod u realnosti (neko ponašanje koje jedan od partnera inicira, na primer flertovanje). Svako od nas je ponekad ljubomoran. To može nekada biti opravdano sa razlogom a nekada neopravdano - isključivo odraz lične nesigurnosti.
Za razliku od ljubomore, posesivnost je osećanje anksioznosti (koje može dostići i nivo panike) u čijoj su osnovi nerealistične procene pojedinca da može biti ostavljen/na, prevaren/na i odbačen/na. Na emotivnom planu osoba jako strepi ne samo da će biti ostavljena, već i da će se osećati povređeno, besno i da neće moći da podnese ta osećanja ili život bez partnera. Na nivou ponašanja, osoba koja je sklona posesivnosti u svemu vidi znakove potencijalnog ostavljanja ili prevare, aktivno traga i konstruiše (fantazira) realnost tako da pronađe potvrdu i “dokaze” za svoje sumnje. Za razliku od ljubomore, kod posesivnosti, bilo koji događaj (čak i izmišljen, trivijalan) može postati povod (okidač) za stalnu sumnju i strepnju.
apsolutno se slažem... i mislim da granica koju sam pomenula upravo i jeste granica između ljubomore i posesivnosti...
i sad kapiram da je ovo pitanje trebalo da bude postavljeno na psihologiji... to je ipak odraz celokupnog psihičkog stanja ličnosti...
Ti si to sve pobrko.
PS.Nema opravdanja za ljubomoru.
Nemora, moze i ovde....mozemo mi sve![]()
mislš da ti nikada ne bi mogao da osetiš ljubomoru?
- - - - - - - - - -
znam, na prvoj strani je sve kul, posle ode tema dođavola.. al' šta sad...![]()
apsolutno se slažem... i mislim da granica koju sam pomenula upravo i jeste granica između ljubomore i posesivnosti...
i sad kapiram da je ovo pitanje trebalo da bude postavljeno na psihologiji... to je ipak odraz celokupnog psihičkog stanja ličnosti...
Isto je i na psihologiji![]()
nema vecih psihologa od nas ovde![]()
Ne postoji pozitivna ljubomora!gde je granica između one male doze pozitivne ljubomore koja pokazuje koliko nam je stalo do partnera i one koja postaje opterećenje i guši vezu?
Ne postoji pozitivna ljubomora!
Svaka je ljubomora teret koji razara vezu.
Koliko nam je stalo pokazuje se na drugi način (pre svega pažnjom!!!) a ne ljubomorom!
znam, tamo nekad zajjebu stvar i na prvoj strani...
jes... ljisovci nema šta ne znaju...![]()
Ne postoji pozitivna ljubomora!
Svaka je ljubomora teret koji razara vezu.
Koliko nam je stalo pokazuje se na drugi način (pre svega pažnjom!!!) a ne ljubomorom!
ako izuzmemo pokazivanje, postoji li onda pozitivna ljubomora? da li razara vezu samo ako se iskazuje ili i kada je čovek oseća, a o njoj ćuti?
ta/j kad pukne onda obicno osvanu u crnoj hronici![]()
uh žabo, kad to tako kažeš moram da se složim da ipak nema pozitivne ljubomore...![]()
[SIZE=4:heroina s.[/SIZE];29105396]mislš da ti nikada ne bi mogao da osetiš ljubomoru?
- - - - - - - - - -
Ako bi se desila nastojao bih da je obuzdam.Ljubomora nije dobra reakcija.
To znaci da pizdis zbog toga sto tvoj partner ocijuka s drugim.Ne bi trebalo.
Dovoljno je reci da to ne tolerises.Ako joj se ide pa nek ide.Srecan put.
Glupost je zaliti za nevernicom.Ishod je dobar. Nevernica nije za vezu.