Ljubomora. Chemu sve to?!?

Monika, du$o, bjezi, rekla sam ti jednom, ne samo ja vec puno njih. BJEZI. samo se nadam da ces moci raskinuti bez velikih problema...bojim se da ce te progoniti...samo bjezi po cijenu svega.
pogledaj i temu "djevojke sta bi uradile da vam bivsi prijeti" isto na zenskom kutku.
kao sto rekoh prosli put, necu da budem panicar, ali, nakon ovog tvog opsrnog posta....mislim da to nije panika, vec realnost.
Pogledaj ovu listu sto je Gazdarica napisala, pa vidi...
Zelim ti srecu i hrabrost da se sa ovim izboris

monica_ali_ne_beluchi:
Queen_:
Meni u celoj priči najviše bode oči reč "zabranio". Kako on može nešto da ti zabrani?

mozda sam ja previse slaba licnost? ili sam slaba na njega?! ali mislim da je ovo drugo jer meni ne moze niko da zabrani bilo sta, pa ni moja majka..a njemu sam to dozvolila.. zar ga toliko volim??!!! ne razumem samu sebe ponekad.. ne znam ko je tacno rekao ovde na forumu "na kraju ces da trazis gresku u sebi.." izgleda da pocinjem...

e, da, nema gresaka kod tebe. mislim, nisi ti kriva sto je on takav, nisi mu ti dala povoda. ti nisi problem vec NJEGOV mozak.
i nisi slaba, i mislim cak ni da ga ne volis toliko koliko mislis, hvata te u zamku....to ti je

Covek je u pravu. Ako kao sto kazes nije problem da ne ides na net, zasto ne probas da radis to sto govoris? Zasto ne ostavis net na neko vreme? Da vidis ima li necega u tome. Nigde ne pise da je covek nasilnik, jednostavno ne ume da dopre do tebe, ali velikog udela u tome imas i ti jer mu ne das. Spusti gard, daj sve od sebe, i kad to ispunis videces da li njegova prica pije vodu. Ove kokoske se hrane svadjama i razmiricama izmedju ljudi, jer su nesposobne same sebi da priuste razumevanje i postovanje partnera, pa je sujeta osetljiva na svaki znak koji ukazuje da neko drugi to moze, i ucinice sve da te ubede da si i ti jadna i ugrozena, pusti ih. Najmanji problem je da se okrenes i odes. Ako kaze da ti se posvetio, probaj i ti to da uradis. Ako ne mozes, iskreno reci ali nemoj odmah svaljivati sve na njega. Ostavi sve. Pusti drugarice, pusti net. Odavde se svako vraca u svoju kucicu, gde je vecina njih usamljena ili sa muzevima kojima se je.be da im posvete malo paznje. A ti mozda to imas, zapitaj se. Ako ti se momak zaista posvetio, razmisli malo. Moras da pricas sa njim, ako to zelis. Ako ne zelis to je vec druga stvar. Ali ako zelis, uradi, to kako treba, daj sve od sebe. Ako mu smeta net, yebote, odkaci se na neko vreme, makar da budes sigurna da li je zeleo tebe, ili da te sputa. A to je pravi nacin da saznas. Posveti se i ti njemu, kad bude stekao poverenje, net ce biti najmanji problem. Ono sto je vazno, to ste Vi. Posvetite se jedno drugom. Koji nasilnik, koje gluposti.

monica_ali_ne_beluchi:
ne znam sta da uradim povodom toga toliko sam toga probala, ali ja mu nikada nisam davala povoda za ljubomoru a on ponovo.. ipak hvala vam na savetima. ako uspem ovaj problem na BILO KOJI NACHIN da resim prve cete saznati. :(

p.s. u svakom slucaju mislim da cu pokusati da resim sve ovo na miran nacin i ako ne uspem preostaje mi samo ono jedno.. da ga ostavim zajedno sa njegovom ljubomorom.

p.s.s. onache, on je meni pretio da ce me ostaviti ako ne poslusam ono sto mi on kaze i ne uradim tako a posle mi je priznao ( kada sam mu obecala da necu ici na net itd..) da se potajno nadao da necu otici, a naravno kada sam vec krenula i kada mi je bilo dosta svadja on me nije pustio sve dok mu nisam obecala da necu vise ici na net, cimati se, dopisivati, vidjati sa drugim muskarcima... ... a voliš, a ?!? :lol:

I navuci feredzu, i ne izlazi nigdje bez njegove dozvole i pratnje... A, ako on ne moze da te prati kad izlazis napolje, neka ti obezbijedi adekvatnu musku pratnju... Kad si napolju, obavezno spusti pogled... Nije tvoje da hodis ulicama visoko uzdignute glave... Moze se desiti da primijetis da te neki muskarac gleda... :?

Gazdarica:
I navuci feredzu, i ne izlazi nigdje bez njegove dozvole i pratnje... A, ako on ne moze da te prati kad izlazis napolje, neka ti obezbijedi adekvatnu musku pratnju... Kad si napolju, obavezno spusti pogled... Nije tvoje da hodis ulicama visoko uzdignute glave... Moze se desiti da primijetis da te neki muskarac gleda... :?

Их, Газдарице,какво излажење?
Ако неког заиста волиш неће ти падати никакво излажење на памет,него ћете се потпуно посветити једно другом!
Најискренију љубав према њему показати тако што ћеш купити пар лепих никлованих лисица и сваки дан кад он одлази на посао сама ћеш се везивати за радијатор, далеко од телефона, или не дај Боже, компјутера...
Да, и на прозоре навући ролетне, да не би твоје грешно око пало на нешто забрањено.
Док он није ту његово име ћеш понављати место мантре док будеш гледала у његову слику.
Ако не буде умео то да цени...поразмисли...можда му се ипак ниси довољно посветила!

Dragi DD, agresivnost s kojom nastupas, samo je posljedica nesigurnosti koju u sebi nosis... I to, ma koliko se trudio, nista ne moze da sakrije...
Kad si vec pomenuo rijec "sloboda", reci cu ti i to da se upravo i radi o tome da ova djevojka treba da ima slobodu da odluci kako i koliko ce da se posveti svom decku, a ne da je on tjera na to emotivnim ucjenama...
Citiracu ovdje jednog muskarca kojeg mi je zadovoljstvo poznavati upravo zato sto jeste PRAVI muskarac... Mozda iz ovog uspijes izvuci nesto korisno i za sebe:
"Ako ja, kao muskarac, nisam u stanju da emotivno, seksualno, intelektualno, duhovno, karakterno, smekerski, ljudski osvojim i zaludim zenu, da je ucinim samo i zauvek mojom... Sta ce mi sve... Sve pare, lazne druge zamene teza, svi bicevi i lisice, svi samari i potcenjivanja, sva izivljavanja i sikaniranja su samo dno i beda sopstvene promasenosti i bespredmetnosti bitisanja kao muskarca na ovom svetu..."

Inace, da imalo poznajes psihologiju, znao bi da Monikin momak ima predispozicije nasilnika...
Od porodicnog nasilja u svijetu strada vise zena nego u automobilskim nesrecama, silovanjima i pljackama zajedno...
Stoga, ne bi bilo zgoreg da preuzmes odgovornost za ono sto pises po forumu i porazmislis prije nego pritisnes "Posaljite"... Jer, moze se desiti da, zarad sopstvenog razmetanja i samopromocije, nekog posaljes u pakao...

dilerDuse:
Ne seri bre. Psihologija. Zeljne ste paznje, toliko da vise ni ne znate kako izgleda. Gazdarice, kita nije paznja. Hellen, zena moze da bude ***** i u braku i razvedena. Dzabe si se razvodila.

Претпостављам да може, па? Какве то везе има са патолошком љубомором овог типа?

dilerDuse:
Covek je u pravu. Ako kao sto kazes nije problem da ne ides na net, zasto ne probas da radis to sto govoris? Zasto ne ostavis net na neko vreme? Da vidis ima li necega u tome. Nigde ne pise da je covek nasilnik, jednostavno ne ume da dopre do tebe, ali velikog udela u tome imas i ti jer mu ne das. Spusti gard, daj sve od sebe, i kad to ispunis videces da li njegova prica pije vodu. Ove kokoske se hrane svadjama i razmiricama izmedju ljudi, jer su nesposobne same sebi da priuste razumevanje i postovanje partnera, pa je sujeta osetljiva na svaki znak koji ukazuje da neko drugi to moze, i ucinice sve da te ubede da si i ti jadna i ugrozena, pusti ih. Najmanji problem je da se okrenes i odes. Ako kaze da ti se posvetio, probaj i ti to da uradis. Ako ne mozes, iskreno reci ali nemoj odmah svaljivati sve na njega. Ostavi sve. Pusti drugarice, pusti net. Odavde se svako vraca u svoju kucicu, gde je vecina njih usamljena ili sa muzevima kojima se je.be da im posvete malo paznje. A ti mozda to imas, zapitaj se. Ako ti se momak zaista posvetio, razmisli malo. Moras da pricas sa njim, ako to zelis. Ako ne zelis to je vec druga stvar. Ali ako zelis, uradi, to kako treba, daj sve od sebe. Ako mu smeta net, yebote, odkaci se na neko vreme, makar da budes sigurna da li je zeleo tebe, ili da te sputa. A to je pravi nacin da saznas. Posveti se i ti njemu, kad bude stekao poverenje, net ce biti najmanji problem. Ono sto je vazno, to ste Vi. Posvetite se jedno drugom. Koji nasilnik, koje gluposti.
Slažem se apsolutno...

Razni smo, hvala Bogu. Postoje mazohisti, sadisti, slabi, jaci, jaki, obicni, nastrani, patoloski ljubomorni, zdravi, i da ne nabrajam.
I, svako ce naci nekog s kim ce se "apsolutno sloziti". Neko nosi lance u torbi da voljenom olaksa posao, kad se vec covek "posvecuje" (ljubav valjda razvija obostrano, a ne sputava "objekat" ljubavi)
da ne mora dodatno da se trudi.
Nije ovde rec o tome da li biste dali voljenom krv za transfuziju, bubreg da mu spasete zivot, oko da bude bude slep, pa makar vas posle ostavio. Ovde se postavlja pitanje da li biste ucestvovali u bolesnim odnosima koji vas unizavaju, lisavaju dostojanstva, samopostovanja, razvoja. Nema opravdanja da se ljubomora nazove ljubavlju, nema ni jednog jedinog razloga da se normalna osoba zbog toga sto se zaljubila, odrekne onoga sto je cini slobodnom licnoscu i bude doslovno rob drugoga i ucesnik, i to kao objekat, u bolesnim, izvitoperenim odnosima.
(Ne tretiram razne igrice izmedju dvoje koje mogu da ucine intimu pikantnijom, uzbudljivijom. Odgovor se odnosi na to da vam neko apsolutno kontrolise zivot.)

Back