LJUBITELJIMA MAČAKA

Mozda si resila problem, mislim tvoja macka, ali evo ! Sa istim tegobama odnela sam macku u Centar za male zivotinje i dijagnoza je bila> oboljenje grla. Dobila je injekciju i na 12 sati antibiotike. Hvala mladoj veterinarki sto je odmah ispravno dijagnosticirala.

Moj macor je jeo kosti pilece i ostalo mu je na zubu pa zbog toga nije mogao da jede i curila mu
pljuvacka stalno, zbog toga.... :) i odnela ga kod Vet i ona samo onako noktom u skinula to i sve bilo ok

:)

Pozdrav!
Mi smo danas usvojili dva mala macora od oko 6 meseci, dva brata.Moja greska, povela sam decu u prihvatiliste da odaberu, pa sam umesto jednog dovela dva kuci.Mi vec imamo u dvoristu tri psa i jednu macku,pa nas zanima kako da ih sad sve naviknemo jedne na druge.Koliko dugo da drzim mace u kuci pre nego ih pustim u dvoriste?Bojim se da se ne izgube.
Sve najbolje!

Moj macor je jeo kosti pilece i ostalo mu je na zubu pa zbog toga nije mogao da jede i curila mu
pljuvacka stalno, zbog toga.... :) i odnela ga kod Vet i ona samo onako noktom u skinula to i sve bilo ok

:)

pa ti si jedna od retkih što imaju mačore :D
pileće se ne daju macam,a ni kucama... ne treba im davati uopšte...
to malo hranjljive srži što ima kost dobiće iz granula i ostale hrane... rizikujete samo da pocepaju creva i da dobiju tvrdu stolicu...slome zube itd. :rtfm:

Moja macka se omacila 9. januara i sad imam 3 slatka stvorenja ali ne znam sta sa njima, nece vise ni da ih hrani, moram da je prisilim i da stojim sve vreme pored. Jel ima neko da hoce da uzme neko mace, ili gde je najbolje da stavim oglas?

Hvala ti, samo kako da nadjem to krstino usvajaliste, ne googlu nista nije izaslo?

Ideš na "svet životinja", pa podforum "usvajalište", pa pod-pod forum "poklanjam", pa tamo napravi temu i okači slike! :) Ja sam nedavno udomila 5 mačića, samo strpljenja! I obavezno steriliši mamu macu, da ne bi imao istih "problema" ubuduće! Inače, taman kad sam poklonila poslednje moje mače, pitala me jedna žena da joj dam jer je mislila da ih još imam, pa joj mogu ponuditi neku od tvojih maca, ako u međuvremenu nije udomila! I postavi slike maca, da možemo da ih vidimo! Srećno !

Stvarno je uzasno losa ideja odvojiti mace od majke sa 3 nedelje. Ne radi se tu o ishrani nego o pravilnoj socijalizaciji maceta, mace treba da ostane sa majkom bar do 12. nedelje da bi ga ona pravilno vaspitala, izmedju ostalog i da bi naucilo da uvlaci kandze kada se igra i da ne bi postalo agresivno mace. Ko uzme mace pre 12. nedelje, tesko njemu. Mislim da ljudi to uglavnom ne znaju, ali smatram da je na vlasniku macke odgovornost za te macice, i da bi ti trebalo da se pobrines da oni postanu sto bolji, sto socijalizovaniji kucni ljubimci, tim pre sto si ti odgovorna sto su oni uopste i rodjeni (macke treba sterilisati pre nego sto do ovoga dodje). Njima sa 3 nedelje svakako treba dohrana, mozes da kupis pastetice za macice koje su dovoljno mekane da bi ih oni lizali (Hill's Kitten pastetica u konzervi je jako mekana), ili ako to nece onda zamenu za macje mleko u prahu. Mogucnosti zu bezbrojne, ako ti je stalo do njihove dobrobiti, uopste ne moras da ih sada odvajas od majke.

Ideš na "svet životinja", pa podforum "usvajalište", pa pod-pod forum "poklanjam", pa tamo napravi temu i okači slike! :) Ja sam nedavno udomila 5 mačića, samo strpljenja! I obavezno steriliši mamu macu, da ne bi imao istih "problema" ubuduće! Inače, taman kad sam poklonila poslednje moje mače, pitala me jedna žena da joj dam jer je mislila da ih još imam, pa joj mogu ponuditi neku od tvojih maca, ako u međuvremenu nije udomila! I postavi slike maca, da možemo da ih vidimo! Srećno !
Hvala ti nensika, ako ti nije tesko pitaj tu zenu, postavicu slike cim stignem, pokvario mi se komp kuci pa dok se snadjem

Poslednja izmena:
Stvarno je uzasno losa ideja odvojiti mace od majke sa 3 nedelje. Ne radi se tu o ishrani nego o pravilnoj socijalizaciji maceta, mace treba da ostane sa majkom bar do 12. nedelje da bi ga ona pravilno vaspitala, izmedju ostalog i da bi naucilo da uvlaci kandze kada se igra i da ne bi postalo agresivno mace. Ko uzme mace pre 12. nedelje, tesko njemu. Mislim da ljudi to uglavnom ne znaju, ali smatram da je na vlasniku macke odgovornost za te macice, i da bi ti trebalo da se pobrines da oni postanu sto bolji, sto socijalizovaniji kucni ljubimci, tim pre sto si ti odgovorna sto su oni uopste i rodjeni (macke treba sterilisati pre nego sto do ovoga dodje). Njima sa 3 nedelje svakako treba dohrana, mozes da kupis pastetice za macice koje su dovoljno mekane da bi ih oni lizali (Hill's Kitten pastetica u konzervi je jako mekana), ili ako to nece onda zamenu za macje mleko u prahu. Mogucnosti zu bezbrojne, ako ti je stalo do njihove dobrobiti, uopste ne moras da ih sada odvajas od majke.
Pa ja sam mislila da id dam kad napune bar 2 meseca, a sad sam dala oglas da ne budem posle u frci, neka rezervise ko hoce sad. Ali 12 nedelja mislim da je ipak pevise, uostalom, nemam ni za sebe ne dolazi u obzir

ja imam dekicu Filipa, i on ce sad 13 godina da napuni, i samo spava na radijatoru i greje se :D
ogromna je maza, kada mu kazes ljubni me, on te polize po licu
iako je sijamac, nije uopste agresivan (verovatno je izrod neki)
ali je jako posesivan. Kada me neko zagrli on ga ujede ili grebe :)
imam i LJubicu ona je jos mlada, i hiperaktivna je i debela kao prase :)

Back