LJUBITELJIMA MAČAKA

Razmisljam da uzmem macku,spremna sam da preuzmem odgovornost i sve ali me zanima kako da resim problem ostrenja noktiju.Konkretno,problem je sto se plasim da ce iscepati sav namestaj.Cula sam da moze da se nabavi drvo ili neki panj koji ce da macka grebe,ali na znam da li cu uspeti da je oducim od poriva da grebe fotelje.Koja su vasa iskustva?

... evo,... nesto zanimljivo za ljubitelje macaka, a posebno zanimljivo za mackice...
... cena je astronomska i proizvodjac se trudi da je proda na internet-licitaciji za tri puta manju sumu,...
... interesantna je za nas kao plan gradnje,... vesti i domisljati ce ovo lako napraviti,... i jeftino...

... i sad imam u sobi isto ovakvo macje-drvce, upola nize,... moj macor rado ostri nokte na njemu,...
... a na terasi sam imao nesto sto sam sam pravio i posle par meseci prepravljao,... kao lego-kockice,...
... pa je moja dragana izgubila zivce,... kao,... ja i moj macor smo dva dlakava cudovista,... letecemo iz kuce,...
... za pocetak je pokupila sve ove ,,kockice,, sa terase i odnela, ostavila pored vatrista-rostilja,...
... sad micky-junior ima samo jastucic na terasi,...i mrzimo ,,gazdaricu,,... sredicemo mi nju,...

Dakle, imam dva macora, jednog od dve godine i drugog od 8 meseci i stariji non-stop napada ovog malog, mislim onako.......kao sto bi macku spopadao.....Znam da je mackama sada period parenja, ali sam do sada mislila da u zivotinjskom svetu ne postoje takve stvari...Uopste mi nije jasno.......Zar ne moze po mirisu, ili cemu vec, da shvati da je i Zuki musko?? :?: :confused: :confused:

ivana bg:
Dakle, imam dva macora, jednog od dve godine i drugog od 8 meseci i stariji non-stop napada ovog malog, mislim onako.......kao sto bi macku spopadao.....Znam da je mackama sada period parenja, ali sam do sada mislila da u zivotinjskom svetu ne postoje takve stvari, tj. nastranosti....Uopste mi nije jasno.......Zar ne moze po mirisu, ili cemu vec, da shvati da je i Zuki musko?? :?: :confused: :confused:
da ne ulazimo u to šta je normalno a šta nastrano ...
ali da, i životinje mogu biti homo...

Ma ne ljutim se :) , opusteno......Nije zbog tebe, nego da se neko drugi ne zakaci za to, znas kakvih forumasa ima......neki samo hoce da se svadjaju.
ELEM.....
Zar homosexualizam zaista postoji u zivotinjskom svetu? :shock: :shock: Nisam nikad cula.

ivana bg:
Ma ne ljutim se :) , opusteno......Nije zbog tebe, nego da se neko drugi ne zakaci za to, znas kakvih forumasa ima......neki samo hoce da se svadjaju.
ELEM.....
Zar homosexualizam zaista postoji u zivotinjskom svetu? :shock: :shock: Nisam nikad cula.
eve ti
prekopirala sam ceo post sa jednog drugog foruma...ton kojim je pisan pisan je shodno raspravi koja se tamo vodila ;) ali obratiti pažnju na činjenice

Zanemaricu kokoske i petlove (onaj ko zivi na selu zna da to i nije tako retka pojava), pingvine, i osvrnucu se na delfine - viseokointeligentne morske sisare. Posmatrnjem ponasanja delfina na slobodi (ovo je vrlo vazan podatak, znaci, ne u zatvorenim bazenima gde im je sloboda izbora skucana - zatvor), primeceno je da oko 4-8% delfina pokazuje izrazito homoseksualno ponasanje. Smatra se da je to i procenat gej populacije medju ljudima (zanemarujuci njihove statistike koje ce vam ponuditi mnogo vece cifre). I gde je tu sada vaspitanje, propaganda, pubertet? A slatki su, zar ne? Hocemo li ubiti gej delfina jer nije 'normalan'?

gigule:
eve ti
prekopirala sam ceo post sa jednog drugog foruma...ton kojim je pisan pisan je shodno raspravi koja se tamo vodila ;) ali obratiti pažnju na činjenice

Zanemaricu kokoske i petlove (onaj ko zivi na selu zna da to i nije tako retka pojava), pingvine, i osvrnucu se na delfine - viseokointeligentne morske sisare. Posmatrnjem ponasanja delfina na slobodi (ovo je vrlo vazan podatak, znaci, ne u zatvorenim bazenima gde im je sloboda izbora skucana - zatvor), primeceno je da oko 4-8% delfina pokazuje izrazito homoseksualno ponasanje. Smatra se da je to i procenat gej populacije medju ljudima (zanemarujuci njihove statistike koje ce vam ponuditi mnogo vece cifre). I gde je tu sada vaspitanje, propaganda, pubertet? A slatki su, zar ne? Hocemo li ubiti gej delfina jer nije 'normalan'?
'eboooo te, pa ovako ni Jaroslav Hašek nije, svojevremeno, uređivao " Životinjsko carstvo ", a dobijao je, od ZAHVALNOG čitateljstva, više puta PRISTOJNE batine, zbog prevelikog obraćanja pažnje na OVAKVE činjenice !!! :lol:

Pozdrav svima... Nemojte da nam tema padne u zaborav :D
Guru pozdrav tebi i jedno kratko pitanje. Sta mislis koliko dugo da nastavimo prevaspitavanje? Nismo imali nikakvih problema vec duze vremena, a kad bi bilo bezbjedno pustiti ga medju stvari i tako to a da on opet ne nastavi po starom?
Izvini sto te gnjavim.
Bilo kakve sugestije i ostalih forumasa us dobrodosle 8)

Izvinite shto sad mesham psa u prichu,ali moja Rea pravi slichna chuda kao tvoja maca,ali ja joj i posle pola godine ne dajem da ide medju stvari,tj. ne ostavljam je samu bez korpe na njushci kad idem negde i mislim da cu joj drzati korpu minimum josh godinu dana,makar dok ne prodje dresura,a ti probaj posle nekoliko meseci da ga ostavish sa nekim stvarima za koje ti nece biti zao da ih unishti,pa proveri,ako uradi opet,opet ga pritegni ali nikada nemoj da prestajesh sa strogocom...To nam je jedino reshenje,tvrdoglavi su,a da bi bila mirna jednog dana kad izadjesh i ostavish ga samog,probaj s vremena na vreme da ga ostavish sa nekim stvarima za probu,...samo mu ne daj da se suvishe opusti,pa da pomisli da mu se dopushta da nastavi sa urnisanjem kuce...

Da Sanha u pravu si. Izuzetno je tvrdoglav, pa se bojim da se opet ne vrati na staro. Jedino da ga stavim na kao neki probni period pa ako opet pocne po starom onda da opet krijemo stvari. Ne znam ni ja sama vise sta da radim. :-(

Fleur:
Pozdrav svima... Nemojte da nam tema padne u zaborav :D
Guru pozdrav tebi i jedno kratko pitanje. Sta mislis koliko dugo da nastavimo prevaspitavanje? Nismo imali nikakvih problema vec duze vremena, a kad bi bilo bezbjedno pustiti ga medju stvari i tako to a da on opet ne nastavi po starom?
Izvini sto te gnjavim.
Bilo kakve sugestije i ostalih forumasa us dobrodosle 8)
Zdravo Fleur!!
Nisam bio tu, par dana, a ti se već unervozila!?
Nemoj sada da odustaneš!! Ti misliš da si nešto napravila, ali.... on još nije zaboravio šta mu pričinajva veliko zadovoljstvo, u igri..
Niko nije ni rekao da će ići jednostavno, to prevaspitavanje!
Pa ni ti nisi naučila da pišeš za dva meseca.. njemu treba malo više vremena.. samo nemoj sad' da odustaneš
rotfl-1.gif
Moraš da izdržiš još par meseci.. Veruj mi, uspeh, sigurno, neće izostati!!

"Kad je Bog stvarao svet, odlučio je da stavi i životinje u njega pa je smislio da svakoj podari osobine koje želi. Životinje su tako formirale dug red ispred njegovog trona dok je mačka otišla na začelje. Slonu i medvedu Bog je dao snagu, zecu i jelenu - brzinu, sovi moć da vidi u mraku, pticama i leptirima izuzetnu lepotu, lisici mudrost, majmunu inteligenciju, psu vernost, lavu hrabrost, vidri razigranost. Sve te osobine su životinje tražile Bogu. Došao je i kraj reda, a tamo je sedela mala mačka, strpljivo čekajući.
"Šta ti želiš?", upita Bog mačku.
Mačka se skupi skromno pa reče: "Ma, šta god da ti je ostalo od drugih, meni ne smeta"
"Ali ja sam Bog, sve mi je ostalo"
"U tom slučaju molim od svega po malo"
Bog se glasno nasmeja na mačkin pametan odgovor i dade maloj mački sve što je htela, dodajući na to i gracioznost i eleganciju i, specijalno za nju, nežno predenje koje će uvek privlačiti ljude i osigurati joj topao i udoban dom.

Ali joj je ipak uzeo lažnu skromnost."

"Kad je Bog stvarao svet, odlučio je da stavi i životinje u njega pa je smislio da svakoj podari osobine koje želi. Životinje su tako formirale dug red ispred njegovog trona dok je mačka otišla na začelje. Slonu i medvedu Bog je dao snagu, zecu i jelenu - brzinu, sovi moć da vidi u mraku, pticama i leptirima izuzetnu lepotu, lisici mudrost, majmunu inteligenciju, psu vernost, lavu hrabrost, vidri razigranost. Sve te osobine su životinje tražile Bogu. Došao je i kraj reda, a tamo je sedela mala mačka, strpljivo čekajući.
"Šta ti želiš?", upita Bog mačku.
Mačka se skupi skromno pa reče: "Ma, šta god da ti je ostalo od drugih, meni ne smeta"
"Ali ja sam Bog, sve mi je ostalo"
"U tom slučaju molim od svega po malo"
Bog se glasno nasmeja na mačkin pametan odgovor i dade maloj mački sve što je htela, dodajući na to i gracioznost i eleganciju i, specijalno za nju, nežno predenje koje će uvek privlačiti ljude i osigurati joj topao i udoban dom.

Ali joj je ipak uzeo lažnu skromnost."

Rasplakala me prica,...skroz.... :sad: prelepa je....

ja imam sad 3 macke i ova moja je trudna i sve cu zadrzati u inat komsijama....

Dakle, imam dva macora, jednog od dve godine i drugog od 8 meseci i stariji non-stop napada ovog malog, mislim onako.......kao sto bi macku spopadao.....Znam da je mackama sada period parenja, ali sam do sada mislila da u zivotinjskom svetu ne postoje takve stvari...Uopste mi nije jasno.......Zar ne moze po mirisu, ili cemu vec, da shvati da je i Zuki musko?? :?: :confused: :confused:

Imam i ja isti problem sa mačorima, samo što ovaj stariji još i grebe i ujeda mlađeg. Jadničak je često u ranama. Ne znam šta da radim.

... evo,... nesto zanimljivo za ljubitelje macaka, a posebno zanimljivo za mackice...
... cena je astronomska i proizvodjac se trudi da je proda na internet-licitaciji za tri puta manju sumu,...
... interesantna je za nas kao plan gradnje,... vesti i domisljati ce ovo lako napraviti,... i jeftino...

... i sad imam u sobi isto ovakvo macje-drvce, upola nize,... moj macor rado ostri nokte na njemu,...
... a na terasi sam imao nesto sto sam sam pravio i posle par meseci prepravljao,... kao lego-kockice,...
... pa je moja dragana izgubila zivce,... kao,... ja i moj macor smo dva dlakava cudovista,... letecemo iz kuce,...
... za pocetak je pokupila sve ove ,,kockice,, sa terase i odnela, ostavila pored vatrista-rostilja,...
... sad micky-junior ima samo jastucic na terasi,...i mrzimo ,,gazdaricu,,... sredicemo mi nju,...

Koje perverzije:D

Jel zna neko nesto o bolestima macaka?????????

Ja imam sad trenutnu situaciju da moj macor star 3 godine odbija da jede, kada pridje hrani onda onako otvara usta kao da zeli da povrati pri tome sapama kao da brise usne jer strasno balavi pa su mu s'tim i sape mokre?!

Jel zna neko sta je to???????

Mozda si resila problem, mislim tvoja macka, ali evo ! Sa istim tegobama odnela sam macku u Centar za male zivotinje i dijagnoza je bila> oboljenje grla. Dobila je injekciju i na 12 sati antibiotike. Hvala mladoj veterinarki sto je odmah ispravno dijagnosticirala.

Back