P. Coelho: “Lovers need to know how to lose themselves and then how to find themselves again.”
“Ljubavnici trebaju znati kako da izgube sebe a onda kako da opet sebe pronadju.”
– Ljubavnici ne mogu zadržati istu individualnost pošto je proširuju ili ujedinjavaju s individualnošću druge osobe. To zahteva drugačiju adaptaciju. Više se ne misli samo o sebi i vlastitim potrebama, već i o potrebama ljubavnika. Znači, staro JA se gubi pošto se proširuje novim MI. Takva transformacija je uslov sklada i medjusobnog razumevanja.
“Ljubavnici trebaju znati kako da izgube sebe a onda kako da opet sebe pronadju.”
– Ljubavnici ne mogu zadržati istu individualnost pošto je proširuju ili ujedinjavaju s individualnošću druge osobe. To zahteva drugačiju adaptaciju. Više se ne misli samo o sebi i vlastitim potrebama, već i o potrebama ljubavnika. Znači, staro JA se gubi pošto se proširuje novim MI. Takva transformacija je uslov sklada i medjusobnog razumevanja.
Ali, sklad se ne može ostvariti ni u MI u kojem se JA u potpunosti poriče i izgubi ili gde nema slobodnog, autentičnog razvoja. Ljubavnici trebaju podržavati i podsticati jedno drugo da budu najbolja verzija sebe. Odnos izmedju ljudi uvek reflektuje njihov personalni razvoj. Bez funkcionalnog razvoja ljudi, nema ni funkcionalnog razvoja njihovog odnosa.
Poslednja izmena: