Quantcast
  • Blog je internet dnevnik u kome autor iznosi svoja razmišljanja na neku temu. Molimo vas da se pridržavate Pravilnika Bloga.

Ljubavnici trebaju znati kako da izgube sebe

sofija06

Primećen član
Poruka
794
P. Coelho: “Lovers need to know how to lose themselves and then how to find themselves again.”

“Ljubavnici trebaju znati kako da izgube sebe a onda kako da opet sebe pronadju.”

-Gubljenjem i trazenjem sebe je predstavljen duhovni rast i razvoj ljubavnika. Stupanje u vezu prisiljava ljubavnike da vrse individualne promene. Ljubavnici ne mogu zadrzati istu individualnost posto je prosiruju ili ujedinjavaju s individualnoscu druge osobe. To zahteva drugaciju adaptaciju i drugacije razumevanje. Ne moze se misliti samo o sebi i vlastitim potrebama, vec se misli i o potrebama ljubavnika. Znaci, staro JA se gubi posto se prosiruje sa novim MI. Ako do toga ne dodje, ne moze se ostvariti sklad i uzajamno razumevanje.

Medjutim, sklad se ne moze ostvariti ni u MI u kojem se JA u potpunosti porice i izgubi. Gde nema slobodnog ni autenticnog razvoja. Ljubavnici trebaju podrzavati i podsticati jedno drugo da budu najbolja verzija sebe. Odnos izmedju ljudi uvek reflektuje njihov personalni razvoj. Bez funkcionalnog razvoja ljudi, nema ni funkcionalnog razvoja njihovog odnosa.
 
Top