ljubav

• Začetnik teme Začetnik teme koto
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ti ne znaš zakon raskrsnice
izmedju svjetla
I
Tmice
Jer najmanje znaš da u svome zicu
Najteza rvanja su
I ratovi pravi
U samome
Bicu

:)

Postoje dva rata prema drevnom verovanju koji vodimo kao jedinke:

1.) Spoljašnji
i
2.) Unutrašnji

~~~~
Na zajedničkom frontu se događa kosmička ljubav
;)

Poslednja izmena:

Ti se nikad ne slažeš sa mnom..:mrgreen:

1.) Zamisli kontekst jasnih, preciznih i ciljanih opštih vrednosti makrokosmosa kao društveni infrastrukturni harmonizovani okvir...

Pretpostavljam da je na vrhu tvog spiska svih vrednosti makrokosmosa..moral?..

2.) Zamisli osobu najtvrđeg karaktera (ne duhom ograničenu osobu ), moralnu toliko po ceni sopstvenog ropstva, ustrojstva , do granice samouništenja kao mikrokosmos koji ne odstupa od (1.) pomenute društvene infrastrukture ... svog makrokosmosa...

Moje mišljenje je da karakter postaje stabilna, nepromenljiva veličina samo onda kad duh prestane da raste..

U takvoj konstelaciji sudbina je toliko jasna i precizna da nema mnogo odstupanja ili raspravljanja o slučajnostima ili drugim entropijama. Jer, jak i čvrst sistem usisava jake karakterne osobe..., dok slabi sistemi podržavaju slabe i nekarakterne osobe...

Kako nema..U prirodi su svi procesi ireverzibilni. (1) Pored principa održanja energije u
makrokosmosu, (2) u mikrokosmosu važi princip povećanja entropije...
Prvi princip je neophodan za objašnjenje zbivanja u prirodi, ali nije dovoljan...
..U tu svrhu dopunjuje ga drugi princip... :cool:

~~~~
Još jedno predavanje besplatno :cool:
Ja Mystic

(molim bez aplauza... ;) ... )

Ali gde je tu ljubav...:(..u makrokosmosu ili mikrokosmosu?..

Poslednja izmena:
Odgovor lezi u nama samima. "tabula-raza"
Pisi sopstvenu knjigu da bi je jednom citao na pravi nacin.

;)

Zašto? Ja sam baš uverena da svaki čovek u sebi traži i istinu i snagu da nešto uradi i da sam utiče na svoju energiju i usmerava je.
Ja taj izraz mogu da koristim samo za praznu tablu ili stranicu sveske. Čak ni za nekog malog stvora ne mogu tako da se izrazim.

~~~~~~~
Pišem. A čitanje je relativno ;)

Evo jedne pesmichice koja to tako dobro objashnjava, ljubav je tako divno relativna.

"ljubav sebi ne ugadja
niti se za sebe stara
vetj za drugog radost radja
i u sred pakla nebo stvara"

tako peva busen zemlje
kojeg gazi stoka sva
al kamenchitj s potoka
ove retke ispeva :

"ljubav samo sebe voli
i s drugim je sebe radi
raduje se tudjoj boli
i pakao sred neba gradi'

William Blake

Jao bash mi je zhao shto si imala losha iskustva sa mushkarcima, dodji, ispravitjemo tu nepravdu za jedan vikend na zlatiboru.

Dobro, ali ja ću to ispraviti :rtfm: :zcepanje:
Nego, nema tako sreće, bez sjedinjenja posredstvom ljubavi (pa sve i da si Kubu predložio) opet ne bi ništa uradili!
Isto važi i za tebe i za mene.
Ja na kojoj god temi da se pojavim, pišem o muškom šovinizmu :rotf:, tako da ne obraćaj puno pažnje.

Ne slažem se.

1.) Zamisli kontekst jasnih, preciznih i ciljanih opštih vrednosti makrokosmosa kao društveni infrastrukturni harmonizovani okvir...
2.) Zamisli osobu najtvrđeg karaktera (ne duhom ograničenu osobu ), moralnu toliko po ceni sopstvenog ropstva, ustrojstva , do granice samouništenja kao mikrokosmos koji ne odstupa od (1.) pomenute društvene infrastrukture ... svog makrokosmosa...

U takvoj konstelaciji sudbina je toliko jasna i precizna da nema mnogo odstupanja ili raspravljanja o slučajnostima ili drugim entropijama. Jer, jak i čvrst sistem usisava jake karakterne osobe..., dok slabi sistemi podržavaju slabe i nekarakterne osobe...

~~~~
Još jedno predavanje besplatno :cool:
Ja Mystic

(molim bez aplauza... ;) ... )

Kratko rečeno --> kada ponos vice , ljubav šuti ..

Evo jedne pesmichice koja to tako dobro objashnjava, ljubav je tako divno relativna.

"ljubav sebi ne ugadja
niti se za sebe stara
vetj za drugog radost radja
i u sred pakla nebo stvara"

tako peva busen zemlje
kojeg gazi stoka sva
al kamenchitj s potoka
ove retke ispeva :

"ljubav samo sebe voli
i s drugim je sebe radi
raduje se tudjoj boli
i pakao sred neba gradi'

William Blake

Emo vid ljubavi .. :mrgreen:

"...Kad vas ljubav pozove, pođite za njom, Premda su staze njene tegobne i strme. A kad vas krila njena obgrle, prepustite joj se, Premda vas mač, skriven među perima njenim, može povrediti. A kad vam progovori, verujte joj, Premda vam glas njen može unistiti snove, k'o što severac opustoši vrt. Jer, baš kao sto vas krunise, ljubav će vas i razapeti. Isto kao što vas podstiče da rastete, isto tako će vas i okresati. Kao sto se uspinje do visina vaših i miluje vam grančice najtananije što trepere na suncu, Tako će se spustiti i do vašeg korenja i protresti ga u njegovom prijanjanju za zemlju. Poput snoplja pšeničnog, sakupiće vas u naručje svoje. Omlatiće vas, da bi vas ogolila. Prosejaće vas, da bi vas otrebila od kukolja. Samleće vas, do beline. Umesiće vas, dok ne postanete gipki; A onda će vas izložiti svojoj svetoj vatri, tako da postanete sveti hleb za svetu Božiju svetkovinu.

Sve će vam to ljubav učiniti, ne biste li spoznali tajne svoga srca i u spoznaji toj postali deo srca života.
Budete li, pak, u strahu svome tražili samo ljubavni mir i zadovoljstvo, Bolje vam je onda da pokrijete golotinju svoju, i odete sa gumna ljubavi, U svet koji ne poznaje godišnja doba gde ćete se smejati, al' ne punoćom smeha svog i plakati, al' ne do poslednje suze svoje..."

K. Gibran

.. zdrav vid imaš.:ok:

Da..ona vrlo realno posmatra stvari..:)

Mene je sebe ponekad strah...beznadežno verujem u maglu...:confused:..a to je nezdravo...:(

Hvala. :)
Još kad bi bilo baš tako. :)
Realno posmatranje stvari je jako relativno, i Barb počni jako da veruješ pa ćeš rasterati tu maglu. (To će ti svi reći, samo neće spomenuti da ti za to treba oko 70 godina života i to u velikim naporima, pa ko preživi, pričaće :lol:)

Stiglo je proleće, pa da vratimo temu na vrh, tamo gde i pripada. :heart:

war-p16.jpg

Back