Ljubav vs. mrznja...?!

Зашто дижете теме из 2003. године? :roll:

da, jbt sta vam je danas...

@tema

mozes ti da mrzish nekog na neko vreme i tako mozes i da volish nekog na neko vreme ali ako nekog bash znaci pravo mrzish tj. volish onda to nije ni blizu pravoj ljubavi tj. mrznji...mozes da mrzish i da volish nekog ali to onda nije prava mrznja i ljubav...

Nekoga prvo moras voleti da bi ga onda zamrzeo, jer je taj neko sigurno uradio nesto lose da bi ga ti zamrzeo...

zaboravio sam da ti kazem...ne morash nekog prvo da volish da bi ga zamrzeo...mozes odma da ga zamrzish...

znaci li to dda da bi nekog zavoleo mora da ga mrzis,jer je taj neko sigurno uradio nesto dobro da bi ga zavoleo?

ujbt al si ga iskomplikovala :D

Da li je stvarno mala,da ne kazem neprimetna granica izmedju ova dva osecanja kako neki kazu,ili pak sushta suprotnost od gore napisanog?!Koliko je potrebno da osobu koju mnogo volite...odjednom zamrzite?!Da li je to uopste moguce?! :shock:

Ne !
'Ako mozes da zamrzis koga volis ... nisi ga nikad ni voleo sem sebe samog .
Mrzimo kad neko ne igra po nasoj muzici iz sebicnih egoistickih razloga
Ali ja nikad ne mogu da mrzim ono sto volim - mogu da se naljutim ,da mi nesto ne bude
pravo,da kazem svasta ali da mrzim - Ne.

Naravno da je moguce.Ne mozes istinski da mrzis nekoga ko ti nije nista znacio,ko te nije povredio.A moze da te povredi samo onaj ko ti znaci.Nije isto kada mrzis neku osobu koja je mozda bila nepravedna ili gruba prema tebi,a u sustini ti nikada nije bila bitna,vec te je povredilo njeno ponasanje,kao kada zamrzis recimo dobrog prijatelja koji te je povredio ili voljenu osobu koja te izdala.Ova druga mrznja je mnogo gora i postojanija od od ove prve.A bas joj je prethodila velika ljubav prema toj osobi i izneverena oscekivanja....

Da li je stvarno mala,da ne kazem neprimetna granica izmedju ova dva osecanja kako neki kazu,ili pak sushta suprotnost od gore napisanog?!Koliko je potrebno da osobu koju mnogo volite...odjednom zamrzite?!Da li je to uopste moguce?! :shock:
Ja mislim da je moguce... Znas kako ide kad ne smes nekog da volis, MRZIS sto ga toliko volis, ili ako mrzis nekog, toliko se utapas u tom osecanju da prosto VOLIS da MRZIS... ;)

izmedju tih granica postoji jos milion i jedna sitnica,osjecanja....ne slazem se s tim da je tanka granica ljubavi i mrznje...to su dvije krajnosti...suprotnosti...mislim da ne mozes da zamrzis nekog koga si volio, jer niko ne moze toliko da se promjeni, uvijek je ona osoba koju si poznavao....:heart:

Back