Ljubav uvijek pobjeđuje?

A sta se podrazumeva pod pobedom? Mozda bi to trebali da definisemo za pocetak.

Jel pobeda, vencali su se i ziveli srecno do kraja zivota?

jok...kad se skinu i postanu samo muskarc i zena i jedno drugom izjave ljubav bez reci, bez racuna, bez prisile, bez nastranosti...

prava ljubav koleginice ne trpi proseravanja, zakone i obaveze.. jer onda to nije ljubav vec samo strast, naklonost, ili nesto trece sto sa ljubavlju nema veze

dok ih smrt ne rastavi:mrgreen:

Dobro, ali u kojoj formi?

Ja znam slucaj coveka koji se zaljubio u udatu zenu koja je imala decu. Ona nije htela da se razvede a vremenom na njega je porodica pocela da vrsi pritisak da nadje sebi zenu, da ima svoju decu. I on to i uradi. Nadje drugu zenu i dobije dete. Medjutim, epilog je da se on i dan danas vidja sa tom udatom, samo sto je i on sada ozenjen i ta prica traje godinama. Bice da je ljubav ipak pobedila :mrgreen:

Ja znam slucaj coveka koji se zaljubio u udatu zenu koja je imala decu. Ona nije htela da se razvede a vremenom na njega je porodica pocela da vrsi pritisak da nadje sebi zenu, da ima svoju decu. I on to i uradi. Nadje drugu zenu i dobije dete. Medjutim, epilog je da se on i dan danas vidja sa tom udatom, samo sto je i on sada ozenjen i ta prica traje godinama. Bice da je ljubav ipak pobedila :mrgreen:

a sta je sas njenog muza i njegovu zenu? :think:

ili oseca obavezu kao svaki otac prema detetu a ne kao majka da to korsiti za emotivnu ucenu

Zato kazem, sta je uopste pobeda?

Nesumljivo je da ta njihova ljubav ili sta god, opstaje uprkos preprekama. A opet nije formalizovana, kroz brak, dete, zvanicnu vezu.

Mozda uvodni post govori o toj vrsti pobede...osecanja nad razumom, recimo.

strast vlada razumom
.a po mom iskustvu kad rezonovanje i razumevanje nije uskladjeno sa osecanjem to uvek void kao ovom ili onom obliku zlopacenja:think:

Pa da...neka mi samo neko kaže šta to ona može da pobijedi. I ja mislim slično kao atavizam, ali neki u okolini me obmanjuju da nisam u pravu. Nek mi neko kaže šta je ljubav u stanju da pobijedi pošto sam ja eto toliko nepovjerljiva. Možda može da opstane i traje uprkos nekim preprekama, poteškoćama, daljinama, ali da sve to pobijedi ne vjerujem.
u stanju je da pobedi pre svega osecaj samoce i besmisla koji je jako cest kod ljudi
nece uciniti da problemi nestanu, ali ce ih mnogo olaksati jer imas saveznika u borbi, ucinice ih manje vaznim jer imas nesto vaznije, ucinice da se osecas drugacije, to nije malo...

- - - - - - - - - -

pričaš napamet
dobro

Back