Ljubav, seks i vlaska magija

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ajde da se vratimo na temu, dosta je pljuvanja manjina na politici :?
nego, ja sam bila jednom kod jedne babe i kad sam izasla pomislila sam: simpaticna baba, potresla se zbog mene, ali nista nije pogodila. :D
mozda joj je bio los dan kad je ovoliko izlupetala :D bas neke lose stvari "videla" i sve se nesto strecala
e posle par meseci, krene meni los period, ali loooos, verovatno najgori u zivotu. setim se babe, i od onda ne znam sta da mislim. :shock:

Cisto etiketiranje. Vlasi su hriscani. Pravoslavci u Srbiji, Makedoniji i Grckoj; u sredisnjoj i zapadnoj evropi katolici i protestanti.

Inace, to o osobinama je samo predrasuda... Govorim ti o mom licnom iskustvu. A u svakom zitu ima kukolja.

hehe... obe strane moje porodice poticu iz krajeva pod jakim verovanjem u magiju.... i na obe strane postoji po neko ko, barem navodno, praktikuje "magiju".... jedna strana je, cini mi se licka (krajina u svakom slucaju), a druga upravo vlaska... sto se vlaske magije tice, mogu vam iz prve ruke potvrditi da uspesno otklanja mladeze i bradavice (ne na sisama vi sa pokvarenom mastom)... naime, uzme se koncic sa odece onoga kojem se skida mladez/bradavica, napravi se kuglica, prodje par puta po kozi oko cuda koje oce da se skine uz neko bajanje, zatim zakopa u zemlju da istruli zajedno sa mladezom/bradavicom... i upalilo je...

a ovoj drugoj sam bio podvrgnut jos kao beba (od strane tetke) zbog neke devojcice sa "urokljivim" ocima na njeno insistiranje.... keva kaze da sam posle prestao da placem...

ko se nadao nekom zakljucku... nema :P

Kod Vlaha pored mnogih "neobicnih" obicaja spada i jedan pod nazivom "strndzanje". Skupe se roditelji sa svojom decom, tek uslom u pubertet i napravi se nesto kao poselo. Jelo pice, igranka. Klinci igraju dok matori stoje sa strane i gledaju. U neko doba, klinci pocinju da odvode klinke u sumu i koja devojcica bude imala najvise momaka to vece biva jako cenjena a njena majka ponosna sledecih godinu dana.
Vlasu su do kraja 19 veka imali obicaj polaganja najstarijeg clana porodice u temelj novogradjene kuce i ta ceremonija se odvijala uz veliko veselje.
Poznati su po kolektivnim halucinacijama. Imaju neko bice koje lici na malog zmaja i kada se pojavi ugledaju ga svi osim popa.
Verovali ili ne.

King 7:
Kod Vlaha pored mnogih "neobicnih" obicaja spada i jedan pod nazivom "strndzanje". Skupe se roditelji sa svojom decom, tek uslom u pubertet i napravi se nesto kao poselo. Jelo pice, igranka. Klinci igraju dok matori stoje sa strane i gledaju. U neko doba, klinci pocinju da odvode klinke u sumu i koja devojcica bude imala najvise momaka to vece biva jako cenjena a njena majka ponosna sledecih godinu dana.
Vlasu su do kraja 19 veka imali obicaj polaganja najstarijeg clana porodice u temelj novogradjene kuce i ta ceremonija se odvijala uz veliko veselje.
Poznati su po kolektivnim halucinacijama. Imaju neko bice koje lici na malog zmaja i kada se pojavi ugledaju ga svi osim popa.
Verovali ili ne.

A odakle ti to? :lol:

iluzionista:
King 7:
Verovali ili ne.

A odakle ti? :lol:
Jedan pisac ih je proucavao i napisao knjigu devedestih. Ne secam se kako se zove.

Ja necu vise da komentarisem nista,jer je tema otisla daleko od LJ&S.Sta sam imao da kazem rekao sam.Svaka dalja rasprava odlazi u diskriminaciju,sto meni ne smeta,jer nismo svi isti,ali to nije tema.
I jos nesto samo...dodatak za ove iz Bosne...bas se pravite naivni,pa kao ne znate sta hodze rade po Bosni,Sandzaku itd.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back