Ljubav sa robotom

Umri_muski

Legenda
Poruka
70.589
Posle jasnog uvida da su sex botovi buducnost, treba razmotriti i ovu stranu medalje....emotivnu..

Tu je situacija malo slozenija..
Imamo objekat, osobu , robota, koji ne moze da voli sto cemo videti kasnije da li je problem ili nije....
Imamo osobu koja ima dve tri opcije u startu..

-da voli i projekktuje sve svoje emocije na ugodnost koju pruza robot, ali tu postoje dve varijante....
Da ocekuje ljubav nazad i da joj smeta to sto nema poseban status u ponasanju i pogledima robota (ako nije tako preprogramiran, a nije)
Ili da ocekuje ljubav nazad ali da joj ne smeta to sto nema poseban status, ali nema posesivnog faula, tj nema fizicke nevere.

Zatim tu su jos neke kombinacije emocija, npr
-da ne ocekuje ljubav nazad nego se uvodi moderna zenska kreacija koja se zove paznja, a paznju svaki robot moze da generise i falsifikuje jer tu je cesto najvaznija stvar projekcija na nesigurnost zenske osobe i sigurnost partnera koja nadomestava to.
Ili da uopste niti ocekuje ljubav niti paznju veckompomis zajednickog dozivljaja koji je stalno ugodan..kao stalni redovni ugodni izlasci....i zavrseci noci....
Tu se moze definisati rules of service, tj kodeksi ponasanja koji gode korisniku , i sasvim su primenjivi za robota...

Npr, ne misli se to da li ce biti neke fizicke perverzije prisutne ili dozvoljene, jer robotu kao objektu to nece smetati , nego nivo interakcije u podacima koji se razmenjuju jer to moze promeniti emotivni dozivljaj osobe u vezi sa robotom...
Previse malo interakcije, ili previse mnogo interakcije...
Ovde se ne ocekuje adaptacija preko komandi i sugestija jer to nije svrha niti je rules of service kod scenarija girlfriend experience , oblik angazovanja prostitutki iako su zive osobe sa posebnim scenarijom...

Ovde dolazimo do jedne zaboravljene mudrosti , budi otvorenog uma ali samo do nivoa dok um ne pocne da ti ispada iz glave...sto je cesto slucaj kad se mlada osoba baci u promet sa idejom sto vise probam, to cu biti iskusnija u zivotu , sto jeste tacno , ali ne znaci i sretnija prilikom izvodjenja seksa...niti ljubavi...vec prezasicena...

Sve ovo vazi i kod ljubavi izmedju osobe i robota..

Ovo navodim zbog toga sto nece svi ocekivati od robota AI koji glumi sluzavku koja je uvek spremna da se natrci...

Sledece nedelje, kako raskinuti sa roboticom....

Poslednja izmena:
1749638602768.png

Prepoznaj uljeza, ko je bot a koja je prava....?

Eto slucajno pogledah seriju vremenska kapsula, gde se radi ai simulacija na osnovu svih poruka neke devojke koja je zakopala sva ta svoja razmisljanja i slike sa mobilnim u vremensku kapsulu....

Auuuu, zeznuta stvar, jer ai moze da romantizuje pricu a da zadrzi individualnost do zaprepascujucih spinova...

U vezi ove teme otkrio sam kako da se u logiku ubaci emocija, sto nije isto kao ovo sto radi ai , gde samo simulira emocionalne odgovore, ali u sustini nema emocija,...naravno necu otkriti javno koji je to nacin,ali nije parametarski , nije klasicni algoritam slucaja...

Nisam siguran da li uopste treba da se primeni , jer to je veliki skok uvesti emocijuu u masinsko ucenje...
Nisam siguran da li posle toga moze da se kontrolise prelaz ili pojava svesti , niti znam sta bi bila svest, za sada to ne znam...

Posto je neuobicajen nacin i posto nema vidljivih ili lako uocljivih putanja od obicnog pristupa do tog nacina uvodjenja emocija, , to za sad nije opasno da ostane neobjavljeno , niti ce se desiti uskoro da neko ubode bas taj nacin, mozda ubodu nesto slicno...

Ali sad postaje zanimljivo pitanje da li uopste uvoditi emociju , stvarnu emociju , ne privid emocije kroz paznju i ai artikulaciju...
Nisam siguran, a mene interesuje samo u sklopu ove teme da li to uvoditi ili ne, ne interesuju me ostale oblasti primene uvodjenja pravih emocija kod ai, bilo kao osnovno ravnopravnog modula ili samo kao nekog podskupa za simulaciju ishoda neke pretpostavke..

Back