Prava ljubav ne postoji

Bezuslovno volimo mnogo stvari.
Zašto volimo cveće, ptice, neke ljude?
Kakvi uslovi, kakvi bakrači.

Ili ćemo potpuno drugačije sebi pojašnjavati zašto nešto volimo.
Ptice, jer pevaju a mi volimo pesmu. Sunce jer nam pruža svetlost i toplotu...

Šta je onda to bezuslovno?

Од цвећа волимо мирис и облик. Волимо птице јер кад нам се покаке на главу, то је срећа. Волимо неке људе јер су добри према свету и према нама.

А неко ко мрачи и није довољно висок, као неки, зашто би таквог неко волео?

Naravno da uvek iz nekog razloga nekoga zavolimo. Samo te majka voli zbog toga što postojiš.

Nekog zavoliš jer ti je lepo pored, nekog što je lep, neko je dobar, neko je obrazovan, neko se lepo oblači, ima auto, ima pare, neko je jako prijatna osoba, neko pažljiva, duhovit šta je već kome važno. To su sve osobine koje učine da nekog zavoliš. Sa nekim prosto postoji vibracija i sviđa ti se ceo taj paket.

Sad odvojiti i reći volim te zbog tebe samog je glupost. Šta si ti ako ne celina od svih tih osobina koje imaš?

Kakvi uslovi, kakvi bakrači.

Ili ćemo potpuno drugačije sebi pojašnjavati zašto nešto volimo.
Ptice, jer pevaju a mi volimo pesmu. Sunce jer nam pruža svetlost i toplotu...

Šta je onda to bezuslovno?

Pa mislim možda ne voliš ružno žbunje? A možda voliš. Neko ne voli kako izgleda kaktus, a voli kako izgleda lala, pa mu se lala dopada a kaktus ne. Opet na osnovu nekih svojstava. NApisala si "neke" ljude. Njih voliš, ali neke možda ne voliš. Zar to isto nije zbog nekih njihovih osobina?

Pa mislim možda ne voliš ružno žbunje? A možda voliš. Neko ne voli kako izgleda kaktus, a voli kako izgleda lala, pa mu se lala dopada a kaktus ne. Opet na osnovu nekih svojstava. NApisala si "neke" ljude. Njih voliš, ali neke možda ne voliš. Zar to isto nije zbog nekih njihovih osobina?
Nema veze sa osobinama, niti izgledom.
Volim sve biljke. Nema veze kako izgledaju.
Volim ljude. Generalno.
Napisala sam “neke” tu kod ljudi, jer postoje neki zli ljudi koje ne volim iz nekih konkretnih razloga-naneli su mi neko zlo i patnju. Ne mogu reći da ih volim.

Suština je da ljubav imaš u sebi.
Ljubav kao “dobro”.

Majka te voli jer si ti njena genetska kopija i biološki gledano, kao njen potomak, svrha njenog života

Ima i majki koje ne vole, svašta ima. Ali odrastao čovek ne može da sedi i kuka kako ga niko ne voli zbog njega samog.. to je jedna detinja potreba. Odrastao čovek shvata da ima neke obaveze, da mora da savlada neke veštine koje su privlačne drugim ljudima. I to je tako. To ljudi i rade, uče od malih nogu u zajednici prvo u školi šta je privlačno šta ne, koriguju se, menjaju, prilagođavaju, to svi radimo. Znamo šta je popularno šta ne, nekad nešto odbacimo što drugi misle, ali opet se ravnamo prema nečemu što nađemo da je kul, zanimljivo.. po tome se razlikuju i prepoznaju.

Ali zamisli osobu koja nije ništa naučila, nema veštine, socijalne, nije inteligentna, nije duhovita, ne zna da govori, ne razume da se snađe u društvvu, nema posao, nema ništa, ... drastično se smanjila verovatnoća da je neko zavoli a da nije rod.

Ima i majki koje ne vole, svašta ima.
Bolesnici
Ali zamisli osobu koja nije ništa naučila, nema veštine, socijalne, nije inteligentna, nije duhovita, ne zna da govori, ne razume da se snađe u društvvu, nema posao, nema ništa, ... drastično se smanjila verovatnoća da je neko zavoli a da nije rod.
Ukoliko nije lep i visok da ovo igra isto ulogu

Back