Ljubav- pokretacka snaga :)

tehduduk

Buduća legenda
Poruka
29.570
Ljubav ipak nije emocija

Svi traže ljubav, i većina, kada je nađe – povezuje je sa osećajem sreće, međutim, sreća se može brzo pretvoriti u depresiju, a zaljubljenost često može ima i neugodne posledice.

"Iscrpljeni čovek usred pustinje može se osetiti uzbuđeno kad spazi oazu. Ali ako shvati da je u pitanju optička varka, fatamorgana, osetiće potpuno drugačiji tip emocija" - tvrdi dr Lusi Braun, profesorka neurologije s njujorškog Univerziteta Albert Ajnštajn.

Upravo tako i ljubav može dovesti do osećaja sreće, ali i do celog seta drugačijih emocija – što je još jedan dokaz da je ljubav više pokretački mehanizam, a manje emocija.
http://www.b92.net/zivot/ljubav.php?yyyy=2011&mm=11&dd=03&nav_id=554674

Videh danas clanak o ljubavi, pa se zapitah koliko li smo svesni sta je u stvari ljubav, i sta nama ljubav znaci. Jedan lep text koji nas natera da pogledamo sva ljubavna iskustva iz druge perspektive, bez ikakvih kritickih misli prema objektu ljubavi, sa samo zahvalnoscu sto nas nesto pokrenu.

Da li ste svesne tih mehanizama ljubavi ?
Da li vam je bitna ljubav ljubavi radi, ili nema neki uticaj na vas ?

I ptice na grani znaju:ljubav i zaljubljenost su dva različita pojma i izazivaju različite emocije, hemijske reakcije, nazovimo ih kako god.
Zaljubljenost traje mnogo kraće, eksplozivna je i pokreće adrenalin.
Ljubav je stabilna, mirna, topla i ispunjavajuća.
Zaljubljenost izaziva nemir i histeriju, a ljubav samo mir i spokoj.

Ljubav je pokretač univerzuma. Ljudi koji nemaju ljubavi u sebi su roboti i ne umeju da uživaju u životu.
To je tako jednostavno, a istovremeno se može "filozofirati" beskonačno.
No, sutra se mora raditi.....:zzzz:

ko je video ovde stroge tete :think:
na zenama takvih nema :zplez:

desilo mi se nedavno, kad sam se setila jedinog bivseg sa kojim ne bih progovorila, da sam cak i pomislila da bih sada komunicirala bez problema jer je vreme oduvalo sve negativne emocije i ostao je samo osecaj da se jedan deo moje licnosti probudio u kontaktu sa njegovom.
epilog nije bitan

Ljubav je za mene pokretacka snaga i smisao mog zivota
Prevashodna snaga ljubavi ogleda se u davanju
Volim da pruzam drugima, koliko i da dajem, ali svoju snagu nalazim u pruzanju onima koje volim
Sve sto na njihovom licu izazove osmeh, za mene je blagoslov
Volim da dajem sebe iskreno i celu
To je jedini i skljucivi razlog sto je malo ljudi koji su ti kojima sam poklonila svoje prijateljstvo i ljubav
Jer na zalost jako malo ljudi to zasluzuje

Nisam svjesna mehanizama ljubavi. Tacnije kad mislim da jesam i kad god dumam o onome sto mislim da je ljubav, to def. nije ljubav...
Cini mi se da je u onom svjesnom dijelu u kojem tezimo sreci-samo hedonizam, nagon...
A kad je zaista ljubav, da toga nismo ni svjesni, tek katkad zaiskri neka misao, cesce na minula vremena...da, bila je to ljubav.
I tek sa distance moze da bude "ociscena" od sujete, sebicnosti, ...da djela (pro)govore...i dokazu da...
"Ljubav ne daje nista osim sebe i ne uzima nista osim sebe same."

Back