Ljubav na seoski nacin?

Lollol

Poznat
Poruka
9.450
Na nekoj drugoj temi neko je pomenuo da je na selu sve teze sto se tice LJiS-a, naci devojku, ozeniti se i sve sto ide u paketu.
Zasto je to tako i ima li istine u tome?

Ako niste upoznati sa time licno, mozete iz necijeg tudjeg iskustva da se izjasnite (siguno znate nekog muskarca ili zenu koja zivi na selu) ili da date svoje neko misljenje o tome.

Kod mene u okruženju, iako nije selo, već grad, Pančevo, koje je skoro spojeno sa BG, imamo veliki broj momaka oko 30 godina starosti, neoženjeni, i nemaju nameru da se žene.
Ovde govorim o momcima koji su zgroženi ženskim ponašanjem, situaciji u zemlji, pogotovo ponašanjem žena u BG Pančevo, NS...
Veoma su oprezni i izbirljivi kad se tiče odabira sa kojom će devojkom imati neku vezu...

Stvarnost je užasna! :)

Tezak zivot, nemanje novca i sve zene jedva cekaju da pobegnu iz sela.

Stoji sve to, ali zar u gradu nije teze ako radis za 20 000 da placas i stan i racune ili ako ne radis?
Ovo za bezanje iz sela je skroz tacno, ne mogu da zamislim neku devojku da hoce da kaze "ne bi mi bio problem da se udam na selu".
Ruku na srce, znam jedan primer da je devojka dosla iz manjeg grada u selo i radi tu sve poslove koje ima na selu, kao da je odrasla na selu, tj. nije joj nista ispod casti.

Stoji sve to, ali zar u gradu nije teze ako radis za 20 000 da placas i stan i racune ili ako ne radis?
Ovo za bezanje iz sela je skroz tacno, ne mogu da zamislim neku devojku da hoce da kaze "ne bi mi bio problem da se udam na selu".
Ruku na srce, znam jedan primer da je devojka dosla iz manjeg grada u selo i radi tu sve poslove koje ima na selu, kao da je odrasla na selu, tj. nije joj nista ispod casti.

znam i ja jednu.Iz grada otisla u selo ali seljak pravi domacin Sve masine ima samo kaci i vozi .Ona oko kuce dece i odlicno su.Tu su i njegovi roditelji rade i puni su para.

znam i ja jednu.Iz grada otisla u selo ali seljak pravi domacin Sve masine ima samo kaci i vozi .Ona oko kuce dece i odlicno su.Tu su i njegovi roditelji rade i puni su para.

Tako bi trebalo svuda da bude, ali grad se "izvitoperio",sve je zbrda dola. zenske imaju sva prava, emancipacija,rad, feminizam , poroci, sve dozvoljeno, porodice su u raspadu, zivela sloboda i "partnera" koliko hoces.Umerenosti nigde,jer vlada novi svetski poredak.

Na nekoj drugoj temi neko je pomenuo da je na selu sve teze sto se tice LJiS-a, naci devojku, ozeniti se i sve sto ide u paketu.
Zasto je to tako i ima li istine u tome?

Ako niste upoznati sa time licno, mozete iz necijeg tudjeg iskustva da se izjasnite (siguno znate nekog muskarca ili zenu koja zivi na selu) ili da date svoje neko misljenje o tome.

Za primere koje znam - udaju se vec oko 20 ... a nemaju bas sredstava za zivot.
Dobro, to je samo ono sto ja znam...

Neke devojke iz sele teze za gradom, jer misle da ce lepse ziveti... otarasice se neih fizickih poslova itd....

Devojkama koje nisu odrasle u seoskim sredinama, nikad ne bi preporucila da se udaju na selo,
jer nece moci u toj sredini - najpre zbog toga sto su ljudi dosta grublji i manje fini i kulturni nego u gradu...
A primecujem i da su tako grubi odnosi i u porodicama na selu. :aha:

REALNO, naše seljančic su emncipicpicopicovane

Neke devojke iz sele teze za gradom, jer misle da ce lepse ziveti... otarasice se neih fizickih poslova itd....

Devojkama koje nisu odrasle u seoskim sredinama, nikad ne bi preporucila da se udaju na selo,
jer nece moci u toj sredini - najpre zbog toga sto su ljudi dosta grublji i manje fini i kulturni nego u gradu...
A primecujem i da su tako grubi odnosi i u porodicama na selu.
:aha:

Lupaš kao prazna kanta niz seoski sokak.
Ništa novo, to radiš i na ostalim temama.
Kao što vidiš, nisam bio grublji nego momci iz grada... Pljas Šamar, Sugenzi , Kiza i Said obrisali bi sad patos forumske klonje sa tobom i razapeli te na vidno mesto da se osušiš.

Lupaš kao prazna kanta niz seoski sokak.
Ništa novo, to radiš i na ostalim temama.
Kao što vidiš, nisam bio grublji nego momci iz grada... Pljas Šamar, Sugenzi , Kiza i Said obrisali bi sad patos forumske klonje sa tobom i razapeli te na vidno mesto da se osušiš.

Uzas.... :sad2:

Nisam mislila da te uvredim .....

Kapiram da si se nasao prozvan, ali to je ono sto sam videla od ljudi sa sela, sorry :zstidljivko:

Srce mi se cepa kad po Beogradu gledam seoske studente kako se muvaju
Tu ebote ima neki proces kada se koji dan nabacuješ, kada pošalješ SMS a kada taguješ fotku na fejsu
Emocije nesredjene, zbunjeno, mučenje izmedju stega šta će reći selo, šta kolege studenti...
Ona sirota ne zna šta je snašlo, dal da se prepusti emocijama ili ovaj samo hteo da se sprda
On jadan uradio sve korake po interet uputstvu za muvanje: javio ortacima da muva nešto, poslao joj SMS, tagovao fotku...
Imaju više od 28 a ponašaju se 20 godina mladje

JADNA DECU OD TAKVIH I ČITAVI NARAŠTAJI

Lepoto, koj ti stao na žulj, ko te povredio? :lol:

Lepoto, koj ti stao na žulj, ko te povredio? :lol:

Nije niko.... pisem cinjenice.
Znam ih nekoliko :aha:

Narocito su grubi prema starijim osobama,
nemaju saosecanje i uvazavanje

(postoje izuzeci,naravno)

P.S.- Pancevo ne drzim za selo... :znamiguje:

- - - - - - - - - -

Pa ne moraš da budeš na selu da bi bio grub.
Evo dodješ u Beograd pa udri po ženi

Kazem u globalu...
seoski nacin zivota te oblikuje da budes malo grublji..inace, ne samo prema zenama.

Da ne pricam da nema kulturnih desavanja itd......

Nije niko.... pisem cinjenice.
Znam ih nekoliko :aha:

Narocito su grubi prema starijim osobama,
nemaju saosecanje i uvazavanje

(postoje izuzeci,naravno)

P.S.- Pancevo ne drzim za selo... :znamiguje:
I Pančevio je sada teška selendra, kao i BG...
Kutura do yaya.
I kao što rekoh, kultura dolazi sa sela, a ne iz grada.

Ako je sa sela, uzdiže se Narod, ako je iz grada, Narod propada... :)

Nadovezao sam se na ovu temu sa svojom temom Kultura i pravila...

PS

Grubost prema starim licima se uočava u gradu, a ne na selu. Neznam gde si ti to videla.

U gradovima stari su zapušteni od porodica, na državnim jaslama, i pod diktaturom.

Na selu se poštovao stariji, otac, deda, neznam sad, dok u gradu od kad ja znam za sebe, nisam to viđao...

Poslednja izmena:

Argumentiraj ovo.

Zašto su manje fini i kulturni? U čemu se to vidi? Nemaju obrazovanje, nisu pročitali mnogo knjiga jer bdiju nad kravama i svinjama, pa im rječnik siromašniji?
Ne mislim grublji po ponasanju u smislu da maltretiraju nekog nego su nekako sami grublji po svom karakteru. Vise su u stanju da podnesu od razmazenih gradjana. Nekako deluju cvrsce i zivlje.
Dranje zbog koje bi u gradu zvali policiju je za njih normalna i ne gleda se kao nesto lose. :lol:
Ali to je samo moje iskustvo.

Devojke teze iz sela ka gradu zato sto su lenstine, zato sto bi svaka radije digla noge u vis, otisla kod frizera, nego izasla na njivu i zasadila luk npr...

A to sto kazes "devojke koje nisu odrasle u seoskim sredinama" itd itd, problem toga je sto je vecina njih upravo sa sela, onda dodje ovde i pocne da glumi primadonu, kao nikad ona ne bi tamo, ja i ne ocekujem od neke koja za selo smatra Zeleznik npr da ode u neko selo, ali kada mi neka dodje iz Prilika a ovamo kao nece u selo, e to mi je presmesno.

Sto se tice finoce i kulture na selu, vidi, kada odem u selo, jave se i stari i mladi, priteknu u pomoc, odnos je krajnje domacinski kad dodjes kod nekoga, ovde u gradu ne treba da te cudi kada klinac od 20 opsuje majku nekome od 60, kada pljuju, lome parkove, pisaju na sred ulice itd itd, ne kazem da su svi sa sela domacini, a ni da je u gradu suva bagra, ali kada prodjes ulicom bice ti jasno o cemu pricam. Nego je ovde sve sminka, dodjes kod nekoga u stan ono kao sve spremljeno, a ono samo potrpano u sobu koja je, eto, igrom slucaja zakljucana i tamo se ne moze...

Inace kada se prica o porodici na selu, tamo postoje poslovi koji se moraju uraditi, zato to deluje tako grubo, kada npr otac kaze sinu "idemo u drva" to se mora, bespogovorno, ili kada cera mora da uradi nesto, i to se MORA, dakle nije to hir vec se mora da bi se opstalo, dok ovde u gradu spavaju do 12, osim skolovanja nemaju skoro nikakve obaveze, pa, i roditelji imaju odnos prema deci kao prema debilima, itd itd...

Poslednja izmena:
Ne mislim grublji po ponasanju u smislu da maltretiraju nekog nego su nekako sami grublji po svom karakteru. Vise su u stanju da podnesu od razmazenih gradjana. Nekako deluju cvrsce i zivlje.
Dranje zbog koje bi u gradu zvali policiju je za njih normalna i ne gleda se kao nesto lose. :lol:
Ali to je samo moje iskustvo.

Ima tu istine, život ih je stvorio manje razmaženim i znaju realnije da gledaju na neke životne probleme.
Ono što me zasmetalo jest generalizacija, da netko tko živi na selu je odmah i seljačina bez kulture i finoće...a razlika između seljaka i seljačine je ogromna i nema veze s tim gdje tko živi.
Danas na selu žive ljudi različitih profila i obrazovanja, različitih pogleda na svijet. U svakom žitu ima kukolja, tako i u gradu i u selu...ima nas svakakvih.
Problem što djevojke ne žele na selo jest i u nama samima, jer većina današnjih roditelja na selu odgaja svoju žensku djecu da odu sa sela, jer misle da će tako lakše da žive.
Ima tu i istine, jer život na selu zahtijeva cjelodnevni angažman i mnogo fizičkog rada...male mogućnosti za ljetovanja i odmore...ne toliko zbog financijske situacije, već više zbog problema organizacije rada, što naravno ovisi i kojom se vrstom proizvodnje bave na selu.

Back