Za primere koje znam - udaju se vec oko 20 ... a nemaju bas sredstava za zivot.
Dobro, to je samo ono sto ja znam...
Neke devojke iz sele teze za gradom, jer misle da ce lepse ziveti... otarasice se neih fizickih poslova itd....
Devojkama koje nisu odrasle u seoskim sredinama, nikad ne bi preporucila da se udaju na selo,
jer nece moci u toj sredini - najpre zbog toga sto su ljudi dosta grublji i manje fini i kulturni nego u gradu...
A primecujem i da su tako grubi odnosi i u porodicama na selu.
Devojke teze iz sela ka gradu zato sto su lenstine, zato sto bi svaka radije digla noge u vis, otisla kod frizera, nego izasla na njivu i zasadila luk npr...
A to sto kazes "devojke koje nisu odrasle u seoskim sredinama" itd itd, problem toga je sto je vecina njih upravo sa sela, onda dodje ovde i pocne da glumi primadonu, kao nikad ona ne bi tamo, ja i ne ocekujem od neke koja za selo smatra Zeleznik npr da ode u neko selo, ali kada mi neka dodje iz Prilika a ovamo kao nece u selo, e to mi je presmesno.
Sto se tice finoce i kulture na selu, vidi, kada odem u selo, jave se i stari i mladi, priteknu u pomoc, odnos je krajnje domacinski kad dodjes kod nekoga, ovde u gradu ne treba da te cudi kada klinac od 20 opsuje majku nekome od 60, kada pljuju, lome parkove, pisaju na sred ulice itd itd, ne kazem da su svi sa sela domacini, a ni da je u gradu suva bagra, ali kada prodjes ulicom bice ti jasno o cemu pricam. Nego je ovde sve sminka, dodjes kod nekoga u stan ono kao sve spremljeno, a ono samo potrpano u sobu koja je, eto, igrom slucaja zakljucana i tamo se ne moze...
Inace kada se prica o porodici na selu, tamo postoje poslovi koji se moraju uraditi, zato to deluje tako grubo, kada npr otac kaze sinu "idemo u drva" to se mora, bespogovorno, ili kada cera mora da uradi nesto, i to se MORA, dakle nije to hir vec se mora da bi se opstalo, dok ovde u gradu spavaju do 12, osim skolovanja nemaju skoro nikakve obaveze, pa, i roditelji imaju odnos prema deci kao prema debilima, itd itd...