Ljubav kao sebicno osecanje. Nasa ili samo moja?

MUDRICA:
Gazdarica:
Mudrice, ja se uopste ne salim...
Jesenas su nas pomno pratili i objavljivali dijelove nekih topica u svom feljtonu o sexu... :roll:

Ma, verujem ti ja, Gazdarice.
Meni je pravo da ti kazem bas skroz svejedno da li ce objaviti ili ne, da li je o seksu ili kulinarstvu ili ribolovu... :wink:
...Profesiju PSIHOLOG... :roll:
...vi i treba da "brinete" o svim segmentima socijusa, o KULINARSTVU i RIBOLOVU - NAROCITO!

:wink:

kojote:
MUDRICA:
Gazdarica:
Mudrice, ja se uopste ne salim...
Jesenas su nas pomno pratili i objavljivali dijelove nekih topica u svom feljtonu o sexu... :roll:

Ma, verujem ti ja, Gazdarice.
Meni je pravo da ti kazem bas skroz svejedno da li ce objaviti ili ne, da li je o seksu ili kulinarstvu ili ribolovu... :wink:
...Profesiju PSIHOLOG... :roll:
...vi i treba da "brinete" o svim segmentima socijusa, o KULINARSTVU i RIBOLOVU - NAROCITO!

:wink:

Da dragi! O COVEKU i svim onim sto ide uz njega, ispred i iza... :wink:

Ja licno pravim razliku izmedju ljubavi I zaljubljenosti. Ljubav je trajna, podnosi, ne nadima se I ne zlopamti a opet nosi strogost kako prema drugom tako I prema sebi. Nikad po pravilu ne prestaje jer ako prestane onda nije ni bila prava. Dok zaljubljenost je po meni lazna ljubav, strast koja razara a slatka je sve vreme. U kojoj lezi mnogo sumnje, saplitanja, sebicnosti a ne daje, samo uzima. Ljudi koji vole stalno daju, oni koji su zaljubljeni bi da uzmu. Osim toga takva vrsta vatre neminovno dovodi do sagorevanja, do velikog bola I gubitka. I na kraju, nemoguce je da ljubav nije obostrana. Zaljubljenost je ipak, uvek jednostrana, koliko se god nama to cinilo da nije. Mislim cak, da je zaljubljenost vise ljubav prema sebi nego prema nekom drugom.
A

Ljubav je gomila gov.ana.Koja se desi svakom barem jednom u zivotu.Tako te prozme.Zaludi i napuni glavu glupostima.Gora je od najgoreg vina.Dosadnija od proliva.A boli vise od soli na tazoj rani.I koliko god ta ista ljubav ume da digne u nebesa.Jos vise ume da coveka zakopa u najdublju septicku jamu.
Ne ljubav nije osecanje koje vecno traje.I sigurno da je zapisana u genetskom kodu coveka kao pogresna odluka evolucije.Koju jos nismo uspeli da prevazidjemo kao najgoru bolest.Zivotinje su u mnogo vecoj prednosti od nas.One poklanjaju svoje telo zarad licnog uzivanja partneru samo na cas.A ljubav poklanjaju jedino stvorenjima kojoj je ista i potrebna.Svojoj deci.A mi se rasipamo emocijama.Volimo.Predajemo se i dusom i telom nekom ko nam tu istu ljubav uzvraca.Hm.Uzvraca ljubav u koju nikada nismo sigurni.Drhtimo na poglede.I skacemo sa mostova samo zarad jednog lepog osmeha tog voljenog bica.
Svi muskarci su zavisnici od ljubavi.Ja ponajvise.A najvise mi treba onda kada joj vreme nije.I kada bih znao sta bi moglo iz mene izbaciti sav ovaj gnev,bes i mrznju zato sto ona nije tu.Dao bih sve.Jedino sto nebih dao za tu ljubav je moje dete.
Dete koje sam ionako izgubio.
I u cemu je onda poenta pojma ljubavi.
Isto sto i sva druga opojna sretstva.
Daju ti krila.Sa njima poletis.Onda se na ista navuces.Na krju te provale.Sve ti to uskrate.I tada padnes u najvece sra.nje koje si mogao sa onih visina da potrefis.
Eto droga,alkohol,cigarete,ljubav i kocka su rizici koje treba izbegavati.
I lepo mi jedna stara rece.
Negledaj lepu mladu.Od ljubavi se nezivi.
Uzmi mirnu glupu i bogatu.Sa njom ces sve imati.
Ali ne da meni djavo mira.Hocu ja lepu,mladu obrazovanu i bogatu.Usto jos i pametnu.
Toliko me je zaludela.Toliko me je obrlatila.I toliko mi je slobode dala.Da sada i neznam sta da radim.

Back