Ljubav je ... najlepše, najsočnije i najmilozvučnije forumaške izjave o ljubavi ...

KPCTAHK

Veoma poznat
Banovan
Poruka
10.606
Na ovom mestu bih želo da svi forumaši, baš svi, izjave svoje srcem napisane diktate duše o ljubavi … Evo, započeću prvi - to mi je u krvi ...

Ljubav je ...

Ljubav je nalepši razlog što postojim,
kojem pripadam celim biće svojim,
koji me uspavljuje i koji me budi ...

Ljubav je ono božansko u nama,
Najmilozvučnija pesma nad pesmama,
neopisivost o kojoj se svakog trena žudi ...

Ljubav je onaj slatki nemir u duši,
ono što nam snove ruši i razum nam buši,
miomilina koja nam blaženstvom razara grudi …

Krstan Đ. Kovjenić

560398

Ljubav je jaka emocija..nije naj jača,ali među emocijama
svakako je ona pokretač života.Zato sam uvek na strani ljubavi..
na strani života.Ako u životu nečijem nema ljubavi,on svakako
ne živi onako kako treba..polumrtav je,bez volje je i bez motiva..
A motiv je pokretač..i mi činimo korake ka cilju,koji je uz ljubav
dostižan.. :heart:

"Kad sam ugasila lampu, u meni je odjeknula misao: Ti želiš da živiš kao u filmu. To su njegove reči, nisu moje. To su reči koje sam toliko puta čula, reči koje mi nisu zvučale istinito, reči koje nisu opisivale pravu mene... Nisam volela te reči, jer ih je on izgovarao kad god je hteo da me uveri da previše želim od života, od sebe i od sopstvenih snova. Ja sam Kija. I ja živim u filmu. Još uvek ne znam koji je žanr, ali i dan-danas verujem u srećan kraj. Rešila sam da stavim tačku na jednu priču u mom životu tako što će moja reč biti poslednja. Moja reč. Moja istina. Moj potpis." - Kristina Kockar - KIJA

561248

Nakon nekog vremena uočiš tanku crtu između držanja za ruke i vezivanja za dušu.
I naučiš da voleti ne znači oslanjati se... a da društvo ne znači sigurnost.
I naučiš da poljupci nisu ugovori a pokloni obećanja.
happy

I počneš prihvatati svoje poraze uzdignute glave i otvorenih očiju, uz čvrstinu odraslog čovjeka a ne tugom deteta.
I naučiš da sve puteve moraš sagraditi danas.... jer je sutrašnje tlo isuviše nesigurno za planiranje.
Poli.. :heart:

VELIKA LJUBAV ne moze da se dogodi sve dok se ne dogode prethodne vrste ljubavi, dok ne prezivite svaku Utehu, Zabludu, Povremenog i Privremenog muskarca. I dok ne shvatite sta je zaista prava ljubav - ona koja, cak i ako se nesretno zavrsi, ima neokrnjenu i zauvek nasmejanu uspomenu. I jedino za nju zena mora biti spremna da bude samo zena...”

Nakon nekog vremena uočiš tanku crtu između držanja za ruke i vezivanja za dušu.
I naučiš da voleti ne znači oslanjati se... a da društvo ne znači sigurnost.
I naučiš da poljupci nisu ugovori a pokloni obećanja.
happy

I počneš prihvatati svoje poraze uzdignute glave i otvorenih očiju, uz čvrstinu odraslog čovjeka a ne tugom deteta.
I naučiš da sve puteve moraš sagraditi danas.... jer je sutrašnje tlo isuviše nesigurno za planiranje.
Poli.. :heart:
561427

Da budemo ljubav tera nas božanska iskra unutar nas...
neko to zove ljubav
happy
, neko blagorodnost,neko saosećanje, neko plemenitost...
to je u stvari sve ono sto pripada ljubavi .
Koliko volimo sebe toliko ćemo biti sposobni da to podarimo i drugima.......
jer kako ćes nesto dati ako to nemaš???
happy
Možda je ipak, to sve samo iluzija..iluzija života.
Poli

duboko udahnite
i dopustite sebi da osetite onu iskonsku životnost koju sadrži svaki trenutak,
koja poput dubinske struje protiče ispod.... površine
happy

svakodnevnih briga, sumnji i strahova i ostaje netaknuta, nepromenjena.
Uvek tu, uvek prisutna...samo
happy
vaša ljubav...​
Poli

Cvetak cveću - za ljubav, radost i sreću … Da zavolim neku drugu nikad moći neću … :heart:

561723

Back