Ljubav i zivot

sokvisnja

Iskusan
Poruka
5.908
Dragi forumasi, postavimo situaciju da ste nasli ljubav svog zivota, lepo se slazete, super vam je.

Medjutim, vi imate ideju da bi trebalo da zivite na selu, ali on/ona voli grad.
Vi biste otisli u inostranstvo jer ne vidite perspektivu ovde ali on/ona ne zeli.
Vi biste da prodate stan i ulozite u posao, on/ona ne podrzava tu ideju.

Naravno da je idealno da se oboje slazu oko tako bitnih pitanja, ali sta se desava u slucaju kada ljubav ne prati zivot odnosno kada vam se nacin zivota i druge zelje i potrebe kose sa zeljama i potrebama vaseg partnera?

Da li ta ljubav ostaje netaknuta u situacijama kada se mnogo kose zivoti i potrebe dva partnera?
Da li uvek treba dati prednost ljubavi u odnosu na neki licni napredak?
Da li je nuzno dobro da ljubav opstaje po cenu stagnacije na nekim drugim poljima?

I sve drugo sto mislite ili imate da dodate na temu :bye:

na sva tri odgovora bi trebalo da odgovor bude ne

ljubav se krnji
onaj ko te voli, nikada te nece sputavati,narocito ne u tome da napredujes bilo kako
sve sto stagnira na kraju bude udavljeno, a covek kad je dugo pod vodom cim uhvati vazduh gleda kako da izadje iz vode

na sva tri odgovora bi trebalo da odgovor bude ne

ljubav se krnji
onaj ko te voli, nikada te nece sputavati,narocito ne u tome da napredujes bilo kako
sve sto stagnira na kraju bude udavljeno, a covek kad je dugo pod vodom cim uhvati vazduh gleda kako da izadje iz vode

To je sve logicno...ali pitanje je da li covek u svakoj situaciji treba da da prednost porodici, ljubavi onome sto je vec formirao, cak i u momentima kada njegove licne zelje i ideje nisu podrzane od strane te iste porodice ili partnera?

To je sve logicno...ali pitanje je da li covek u svakoj situaciji treba da da prednost porodici, ljubavi onome sto je vec formirao, cak i u momentima kada njegove licne zelje i ideje nisu podrzane od strane te iste porodice ili partnera?

zavisi koliko su mu jake zelje...ako su zelje samo ''na papiru'' to nece remetiti odnos, ako su zelje zaista ogromne i zivotne, to ce kad tad puci...poceces da krivis tu drugu osobu za svoj licni neuspeh i ode sve dodjavola

- - - - - - - - - -

ne razumem najbolje temu, ali vidm da su zabici juce usta bila puna 100%-og davanja u ljubavi a danas bi vec izabrala karijeru umesto nje. Nestabilna licnost.

ti prvo i osnovno ni ne znas sta je ljubav, zato ne trucaj za mnom

Dragi forumasi, postavimo situaciju da ste nasli ljubav svog zivota, lepo se slazete, super vam je.

Medjutim, vi imate ideju da bi trebalo da zivite na selu, ali on/ona voli grad.
Vi biste otisli u inostranstvo jer ne vidite perspektivu ovde ali on/ona ne zeli.
Vi biste da prodate stan i ulozite u posao, on/ona ne podrzava tu ideju.

Naravno da je idealno da se oboje slazu oko tako bitnih pitanja, ali sta se desava u slucaju kada ljubav ne prati zivot odnosno kada vam se nacin zivota i druge zelje i potrebe kose sa zeljama i potrebama vaseg partnera?

Da li ta ljubav ostaje netaknuta u situacijama kada se mnogo kose zivoti i potrebe dva partnera?
Da li uvek treba dati prednost ljubavi u odnosu na neki licni napredak?
Da li je nuzno dobro da ljubav opstaje po cenu stagnacije na nekim drugim poljima?

I sve drugo sto mislite ili imate da dodate na temu :bye:

Nisam imao neku od situacija od ponudjenog.A nisam ni mogao da imam samim tim sto nisam ni sreo ljubav svog zivota.
Elem,recimo da bi kod mene naj realniji slucaj bio
vi imate ideju da bi trebalo da zivite na selu, ali on/ona voli grad.
Ja sam u sustini uvek za kompromis i dogovor.Sve moze i sve cemo uraditi da oboje budemo zadovoljni ali kada se radi o tako nekoj bitnoj stvari kao sto je ova ponudjena,tu nemam nikakvih dilema.Zivim tu gde zivim i ako se njoj to ne svidja...pa...zalim slucaj.Znam da me to poprilicno sputava kod nekih devojaka ali sta da radim.Ja ne izvoljevam i ne zameram nikome odakle dolazi i da li je sa sela ili grada i iz koje je zemlje.A ako neko meni to zamera,onda nismo ravnopravni i onda to nije nikakva ljubav vec glupi interes.

Ako si nasao ljubav svog zivota, valjda se podrazumeva da taj zivot zajednicki i gradite. Dogovorom, zajednickom odlukom da budete zajedno, bez obzira na eventualne prepreke.Price o sputavanju kod mene vise ne piju vodu, niti vidim nacin na mkoji ja mogu nekoga da sputam, ni obrnuto.
Ok, imam ponudu za posao u Zairu, oon u Kanadi, i to u isto vreme. I sta sad? Deca mala ili jos nesamostalna, plate priblizno iste, moja malo veca, ali Kanada je Kanada-bolji uslovi za skolovanje dece, priblizniji mentalitet, saberes, oduzmes, odmahnes rukom i kazes Idemo u Kanadu, iako sam mozda ceo zivot ceznula da vidim Zair i ispitujem sastav zemljista tamo. I sta, sputana sam? Nece biti. Donela sam odluku u skladu sa prioritetima koje sebi postavis kada si odmakao dalje od entuzijazma 20tih godina zivota. Ako je moje odbijanje stvar karijere koja ce uzasno trpeti ako ne odem u Zair, mozemo i da se razdvojimo na neko vreme, podrazumeva se da se opet ljubav ne dovodi pod znak pitanja. Podrska je jedna od znacajnih stvari sto cini vezu kvalitetnom. Nije meni partner tu da mi drzi glavu pod vodom, nego da plivamo zajedno.
Slucaj u kojem oboje razgule svako na svoju stranu, posto ne mogu da se dogovore ili doveka kukaju kako su se zrtvovali zarad onog drugog, ne podrazumeva ljubav iz uvodnog posta.

Ako sam omasila poentu, kao sa Cickovom temom, ne zelim da znam, odmah da kazem. Lakse mi je da zivim u zabludi. :D

Као на филму, јел? :lol:

Nije tema ambicija i karijera ili ljubav. Ne...vise razlicitost u potrebama i zeljama. Moze cak biti i odsustvo ambicije u smislu, da ti mozda zelis da prodate stan i odete na selo da mirnije i skromnije zivite, ali on recimo ne moze sebe da zamisli tamo a tebi je to san.

- - - - - - - - - -

Ako si nasao ljubav svog zivota, valjda se podrazumeva da taj zivot zajednicki i gradite. Dogovorom, zajednickom odlukom da budete zajedno, bez obzira na eventualne prepreke.Price o sputavanju kod mene vise ne piju vodu, niti vidim nacin na mkoji ja mogu nekoga da sputam, ni obrnuto.
Ok, imam ponudu za posao u Zairu, oon u Kanadi, i to u isto vreme. I sta sad? Deca mala ili jos nesamostalna, plate priblizno iste, moja malo veca, ali Kanada je Kanada-bolji uslovi za skolovanje dece, priblizniji mentalitet, saberes, oduzmes, odmahnes rukom i kazes Idemo u Kanadu, iako sam mozda ceo zivot ceznula da vidim Zair i ispitujem sastav zemljista tamo. I sta, sputana sam? Nece biti. Donela sam odluku u skladu sa prioritetima koje sebi postavis kada si odmakao dalje od entuzijazma 20tih godina zivota. Ako je moje odbijanje stvar karijere koja ce uzasno trpeti ako ne odem u Zair, mozemo i da se razdvojimo na neko vreme, podrazumeva se da se opet ljubav ne dovodi pod znak pitanja. Podrska je jedna od znacajnih stvari sto cini vezu kvalitetnom. Nije meni partner tu da mi drzi glavu pod vodom, nego da plivamo zajedno.
Slucaj u kojem oboje razgule svako na svoju stranu, posto ne mogu da se dogovore ili doveka kukaju kako su se zrtvovali zarad onog drugog, ne podrazumeva ljubav iz uvodnog posta.

Ako sam omasila poentu, kao sa Cickovom temom, ne zelim da znam, odmah da kazem. Lakse mi je da zivim u zabludi. :D

Nisi omasila vejo. Lep post, zaista :)

Ali sve ljubavi i budu ljubavi donekle, a odnekle ne budu vise ljubavi, zar ne? Ne znaci da nisu ni bile ljubavi, samo nisu vise. Promenjene zelje, okolnosti, itd...

Nije tema ambicija i karijera ili ljubav. Ne...vise razlicitost u potrebama i zeljama. Moze cak biti i odsustvo ambicije u smislu, da ti mozda zelis da prodate stan i odete na selo da mirnije i skromnije zivite, ali on recimo ne moze sebe da zamisli tamo a tebi je to san.

Не треба преозбиљно схватати разноразне снове. Живот те увек спусти на праву меру.

ali, visnja, takve stvari se znaju unapred..ne mozes da kazes da si ozbiljno sa nekim u vezi, da ga volis, da ste zajedno, a da mu ne znas osnovne principe zivljenja. naravno da ce zivot doneti svakakve neplanirane situacije, ali ovo o cmeu pises su suvise jasno ocrtane razlike izmedju karaktera dvoje ljudi. mozda gresim, ali mi se cini da se to ipak retko desava ili, ako se i desi, pukne pre ili kansije bez obzira na pitanja koja si ti postavila. ne mesaju se voda i ulje, pa ne mogu ni dve osobe potpuno razlicitih zivotnih koncepcija.

Back