Ljubav i seks

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Plutarh

Gost
Poruka
2.359
Smatram da se 90% danasnjih "ljubavi" zasniva na fizickom izgledu, tj. na seksu, da 9% ode na "ljubav" iz finansijskih razloga, a da 1% mozda ode ljubavi bazirane na karakternim i intelektualnim, duhovnim osobinama koje su oni razvili nezavisno jedni od drugih ili institucija.

Postoje tu i romanticne varijante, tj. mjesavine fizickog i intelektualnog, pri cemu je udio intelektualnog minimalan, jer je i njihova sposobnost shvatanja prilicno mala, a opet vjerovatno veca nego u slucaju "ljubavi" iz seksa.

I cisto sumnjam da se na krstarici uopste krecu ljudi kojima je nezavisni intelekt prioritet. Ima tu doduse onih koji i u intelektu nalaze zadovoljenje za svoj stadni instinkt, ali kad kazem intelekt kao prioritet onda se pod tim podrazumijeva nesto rijetko i nesto sto u svakom slucaju obogacuje.

81.gif

odakle ti ovo? pojasni...si ovo sam smislio il si procito negde? ako je od nekud navedi izvor

Mislim da izgled ima velikoga uticaja na ishod prvoga kontakta ili uopste pocetka ljubavne veze.Kako vrijeme odmice uticaj izgleda slabi i jaca uticaj emocionalne inteligencije i emocionalne obrazovanosti te verbalne inteligencije jer za raznovrstan zivot u braku rijecitost je potrebna.U koliko nema inteligentnoga razgovora koji se ne ponavlja nastupa monotonija u braku i vrlo cesto se supruznici traze druge nacine da unesu raznovrsnost u zivot.Emocionalna inteligencija posebno empatija je iznimno vazna u braku i vezi jer omogucava da jedan partner osjeca sta osjeca drugi partner te samim tim nastaje i jedna velika zelja da zadovoljimo partnera jer time zadovoljavamo i sebe.U koliko je to obostrano onda je to ljubav.Tada svaki poklon partneru vidimo kao poklon i sebi jer svaku prijatnu emociju koju osjeca on osjetimo i mi.Takodje svaku neprijatnu emociju koju osjeca on osjetimo i mi pa ga pokusavamo zastititi od toga jer tako stitimo i sebe od neprijatni emocija.Ovo dozivjeti je nesto najbolje sto se osobi moze dogoditi.Malo ljudi uspije razviti empatiju toliko.

ovo je jos jedna tema gde se blati po ljudima uopste ukljucujuci i ljude sa krste, gde postavljac izvodi svoje pametne zakljucke kako smo svi glupi, koristoljubivi, nesposobni da volimo....ja bih mu savetovala da svoju ogorcenost preispita i da se usmeri na sopstveno izlecenje....ogorcenost izjeda dusu i telo, a ruine niko ne voli.....

Poslednja izmena:
Previše generalizuješ...previše...
Čovek nastrada od onog čega se plašio...
Ako ti smatraš da se današnje ljubavi baziraju na svemu što si naveo, svako tvoje iskustvo će da podseća jedno na drugo baš zbog stava koji zauzimaš...
Ono u šta veruješ, postoji...
Mislim da je svaki odnos previše individualan i poseban da bismo o njemu mogli tako govoriti kao što ti pokušavaš...

Smatram da se 90% danasnjih "ljubavi" zasniva na fizickom izgledu, tj. na seksu, da 9% ode na "ljubav" iz finansijskih razloga, a da 1% mozda ode ljubavi bazirane na karakternim i intelektualnim, duhovnim osobinama koje su oni razvili nezavisno jedni od drugih ili institucija.

Postoje tu i romanticne varijante, tj. mjesavine fizickog i intelektualnog, pri cemu je udio intelektualnog minimalan, jer je i njihova sposobnost shvatanja prilicno mala, a opet vjerovatno veca nego u slucaju "ljubavi" iz seksa.

I cisto sumnjam da se na krstarici uopste krecu ljudi kojima je nezavisni intelekt prioritet. Ima tu doduse onih koji i u intelektu nalaze zadovoljenje za svoj stadni instinkt, ali kad kazem intelekt kao prioritet onda se pod tim podrazumijeva nesto rijetko i nesto sto u svakom slucaju obogacuje.

SVE ljubavi zasnivaju se na seksu. :)
Neurotičarske veze mogu biti zasnovane na različitim kriterijumima koji nemaju veze sa seksom. Jedan od njihovih kriterijuma može biti i specifičan karakter i specifično iskazivanje inteligencije, no najčešće navodne intelektualne prednosti prisvajaju ljudi kojima niko nikad nije rekao da su lepi, čak ni mama. No, mama im je rekla da su pametni. I samo mama. :D

Dobro, pametnjakovicu, trebao sam reci da je 90% njih ISKLJUCIVO na onoj radnji?

Intelektualne sposobnosti se rezervisu od strane onih koji valjda iz raznih razloga imaju potrebu za selekcijom?

Mozes ti da smatras sta zelis, to nema nikakve veze sa realnoscu.
Ljudi koji imaju kompleks boga..uf kakva zamorna stvorenja :roll:

Oh, izvini sto imam socijalnu svijest. Covjek je po definiciji bice koje primjecuje i misli, a ne samo primjecuje i jede! A ja imam pravo da primjecujem sta hocu... Volim filozofiju vise nego sve primjetozdere na svijetu.

Mislim da izgled ima velikoga uticaja na ishod prvoga kontakta ili uopste pocetka ljubavne veze.Kako vrijeme odmice uticaj izgleda slabi i jaca uticaj emocionalne inteligencije i emocionalne obrazovanosti te verbalne inteligencije jer za raznovrstan zivot u braku rijecitost je potrebna.U koliko nema inteligentnoga razgovora koji se ne ponavlja nastupa monotonija u braku i vrlo cesto se supruznici traze druge nacine da unesu raznovrsnost u zivot.Emocionalna inteligencija posebno empatija je iznimno vazna u braku i vezi jer omogucava da jedan partner osjeca sta osjeca drugi partner te samim tim nastaje i jedna velika zelja da zadovoljimo partnera jer time zadovoljavamo i sebe.U koliko je to obostrano onda je to ljubav.Tada svaki poklon partneru vidimo kao poklon i sebi jer svaku prijatnu emociju koju osjeca on osjetimo i mi.Takodje svaku neprijatnu emociju koju osjeca on osjetimo i mi pa ga pokusavamo zastititi od toga jer tako stitimo i sebe od neprijatni emocija.Ovo dozivjeti je nesto najbolje sto se osobi moze dogoditi.Malo ljudi uspije razviti empatiju toliko.

Sa napisanim se skroz slažem;).

Oh, izvini sto imam socijalnu svijest. Covjek je po definiciji bice koje primjecuje i misli, a ne samo primjecuje i jede! A ja imam pravo da primjecujem sta hocu... Volim filozofiju vise nego sve primjetozdere na svijetu.

Nemas ti nikakvu svest izgleda kad mislis da imas pravo da trpas ljude u koseve na osnovu svojih tuznih primera..no da, imas pravo da kazes sta mislis, pa makar to bio potpuni promasaj. Ja isto tako imam pravo da reagujem na postove osobe koja nije svesna svoje nesvesti..

Za mene je sposobnost vise sexy nego izgled. Sposobnost za duboko razmisljanje, za misli koje se orjentisu prema obilnom zivotu! Naravno kod ljudi. Zamisli sad ogroman sistem misli razgranat na sve strane...

Npr. jedno drvo, je li ono vaznije od mnogo trave ispod drveta? A isto to drvo takoreci nema nikakvu korisnost po svoju okolinu. Ipak ono zadivljuje svojom moci i sposobnosti, snagom ...
Da li je vama draza sitna travica koja se ne samo tiska jedna do druge da naprave mjesta da im bude udobnije, pa jos padne i svakakvog lisca po njima, nego ono drvo?

Ja pricam o moci ... sposobnosti za evoluciju. Sta mislis da li je prvi insekt nastao od drveta ili trave?

Ja sam ubijedjen da je to bila neka vocka koja je pala u vodu i u njoj se odrzala i razvijala... Vjerovatno je padala u mulj i tu razvila dvostruku prirodu - za vodu i korijensku prehranu...

Ja sam vjernik . Stoga znas moje vjerovanje o nastanku svita !
Ako me pamcenje sluzi .. Svojevremeno si pisao da bi sex trebao sluzit samo za stvaranje potomaka , jesam li u pravu ?

dobro...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back