Ljubav bliznjih kao kocnica za samoubistvo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

момоа

Stara legenda
Poruka
78.841
Ono što me je u mnogim trenucima sprecavalo da se ubijem je iskljucivo osecaj grize savesti da bi svojima naneo veliku bol. Bukvalno mi je to jedini razlog na tasu zbog kojeg se jos nisam odlucio na taj korak. Kontam da je ljudima koji nemaju nikog mnogo lakse i da su u tom smislu slobodniji. Sta mjslite?

Ono što me je u mnogim trenucima sprecavalo da se ubijem je iskljucivo osecaj grize savesti da bi svojima naneo veliku bol. Bukvalno mi je to jedini razlog na tasu zbog kojeg se jos nisam odlucio na taj korak. Kontam da je ljudima koji nemaju nikog mnogo lakse i da su u tom smislu slobodniji. Sta mjslite?
I ja mislim da se lakše odlučuju na samoubistvo, kao i oni koji se osjećaju ostavljeni od svojih bliznjih.

Nadam se da razmišljaš o ljudima kojima značis i kojima ne samo što bi nedostajao i dao jedan teret koji će nositi u sa sobom cijelog života, već kao motivaciju da nastaviš dalje, dok te neka nova zivotna volja ponese.
Pričaj, pričaj uvijek podjeli taj trenutak sa nekim.
Samoubistvo, kao rješenje je uvijek na dohvat ruke, strpi se malo. Daj sebi šansu, daj životu šansu, jaka si osoba ne dozvoli da te slabost pobjedi.

-----
One koji razmišljaju i pričaju o samoubistvu uvjek treba ozbiljno shvatiti.

I ja mislim da se lakše odlučuju na samoubistvo, kao i oni koji se osjećaju ostavljeni od svojih bliznjih.

Nadam se da razmišljaš o ljudima kojima značis i kojima ne samo što bi nedostajao i dao jedan teret koji će nositi u sa sobom cijelog života, već kao motivaciju da nastaviš dalje, dok te neka nova zivotna volja ponese.
Pričaj, pričaj uvijek podjeli taj trenutak sa nekim.
Samoubistvo, kao rješenje je uvijek na dohvat ruke, strpi se malo. Daj sebi šansu, daj životu šansu, jaka si osoba ne dozvoli da te slabost pobjedi.

-----
One koji razmišljaju i pričaju o samoubistvu uvjek treba ozbiljno shvatiti.
i sta uraditi?sto se ozbiljno ne shvate sve prijave raznih kacenja familije i komsiluka,prijatelja i rodbine pre hronike?

Ma ne....Oni koji pricaju o samoubistvu zele tudje sazaljenje.

Oni koji su ozbiljni, te samo zateknes negde mrtve.
Voljela bih da si u pravu, na žalost nisi.

Razlika je što oni koji pričaju zapravo signaliraju da žele pomoć i postoji mogućnost da uz pravu pomoć, nekad samo podršku i ljubav bližnjih da se izvuče iz tih crnih misli.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back