ljubav bez sexa

a da li je platonska ljubav stvarno ljubav ili samo opsesija i varka? ima li veze ta tzv. ljubav sa ljubavlju kakva je ona koja se dešava uz konzumaciju? :D

мало ћу да карикирам, али петрарка буквално цео живот чекао лауру, никад је није имао, ако то није љубав ја не знам шта је
ултимативна посвећеност, стрпљење? не знам

значи, можда није иста као љубав уз конзумацију, али је свакако...врста.

ja mislim da sam jednom doživela kao tu neku platonsku ljubav, ali kad me je sve to prošlo, skapirala sam da je sve bila iluzija.. zaljubiš se u nešto što misliš da neko jeste, a ne u ono što zapravo jeste..
mada postoji i varijanta da se dvoje zaista poznaju dobro i da se vole, ali da ne konzumiraju ljubav (kad moram tako glupavo da se izrazim :lol:), ali meni je to onda više drugarski, bratski, kako god..
zar nije prava ljubav romantična ljubav? naravno kada su u pitanju dve osobe koje nisu u srodstvu ili nisu baš bliski drugari.. a kako je moguće ostvariti romantiku bez konzumacije? :lol:

ja mislim da sam jednom doživela kao tu neku platonsku ljubav, ali kad me je sve to prošlo, skapirala sam da je sve bila iluzija.. zaljubiš se u nešto što misliš da neko jeste, a ne u ono što zapravo jeste..
mada postoji i varijanta da se dvoje zaista poznaju dobro i da se vole, ali da ne konzumiraju ljubav (kad moram tako glupavo da se izrazim :lol:), ali meni je to onda više drugarski, bratski, kako god..
zar nije prava ljubav romantična ljubav? naravno kada su u pitanju dve osobe koje nisu u srodstvu ili nisu baš bliski drugari.. a kako je moguće ostvariti romantiku bez konzumacije? :lol:

почела си мало да ме губиш овде лол
мислим некако да је "права љубав" индивидуална ствар, није за све иста.
мени лично када волим, по потреби могу да издржим без "конзумације" (стварно преглупо лол), секс је добродошао и веома пожељан, али не и пресудан.

почела си мало да ме губиш овде лол
мислим некако да је "права љубав" индивидуална ствар, није за све иста.
мени лично када волим, по потреби могу да издржим без "конзумације" (стварно преглупо лол), секс је добродошао и веома пожељан, али не и пресудан.

gubim i samu sebe, za mene je ljubav komplikovana stvar.. :lol:
ok je to što kažeš da po potrebi možeš da izdržiš bez sexa, ali znači da je sexa već bilo ili očekuješ da će ga biti.. a šta je sa situacijom kada sexa nije bilo, niti će ga biti? možeš li tada da voliš?

- - - - - - - - - -

Ljubav bez seksa je sasvim moguca ... strast mora da je tu

zar strast ne vodi u sex?

gubim i samu sebe, za mene je ljubav komplikovana stvar.. :lol:
ok je to što kažeš da po potrebi možeš da izdržiš bez sexa, ali znači da je sexa već bilo ili očekuješ da će ga biti.. a šta je sa situacijom kada sexa nije bilo, niti će ga biti? možeš li tada da voliš?

ја мислим да да
немогуће да никад нисте волели неког кога нисте имали
љубав сигурно може да постоји самостално, а секс је по мом мишљењу продубљује
ако није дошло до њега, не значи да нисте у неком тренутку волели

знаш шта, много сам уозбиљила, не знам ја да овако пишем а да не терам шегу :мистергрин:

- - - - - - - - - -

Ja ne verujem u ljubav u njenom konvencionalnom smislu, ali zar ne bi trebalo da je ona nezavisna od seksa?

е управо о овоме причам.
љубав може да постоји сама за себе.

Pre 7,8 godina sedim sa jednim kolegom taksistom u kolima, 3 u noć, nigde žive duše, sedimo i pričamo tako nešto bezveze. On stariji čovek, pred penzijom. I tako nešto ne znam šta smo pričali i on nešto kaže kao "mi nejebičari". Ja mu kažem "čiča, šta se ti žališ, ti si oženjen" A on će meni onako nekim skoro plačnim glasom "sinko, kako da je iebem kad je volim?"

Back