Ljoret de mar 2011

U Ljoretu je sve na dohvat ruke! Ne mogu tacno reci koji su to hoteli al znam sigurno da su dobri jer tamo nema losih i svi su po slicnim kvalitetima. Hrana je odlicna i obilna. Ima marketa dosta a o buticima i prodavnicama da ne govorim. Jednostavno mesto je zaista divno.

Ukoliko idete u Ljoret necete se pokajati. tamo je sve stvarno super. jednom sam bio i odusevio se.Vlasnici su uglavnom Arapi i sa njima se uvek cenkajte, nemojte kupovati na prvu loptu. Snize cene i za 70 %. ja bih opet da idem...

Preporucujem da obavezno posetite Siestu (Flamenko vece) - fenomenalan provod uz njihove vrhunske plesace, takodje obidjite i Barselonu i sve znamenitosti u njoj i ukoliko mozete i neke plaze u blizini Ljoreta. Hrana im je fenomenalna, u radnjama obavezno se cenkajte (nikako da kupujete na prvu loptu - jeftinije i do 50 % popusta). Spanija i Ljoret stvarno ostavljaju bez daha i koliko god da ste tamo nemate dovoljno vremena da sve posetite.

Upravo sam se vratio sa ljetovanja i mogu reći da sam zaista oduševljen, posebno Barselonom...zaista prelijep grad, koji je na samo sat vremena od Ljoreta (18.5 evra povratna karta, bus ide od autobuske u Ljoretu do stanice u neposrednoj blizini Pl. Catalunya, odnosno u ulici St. Pere...dobijate i kartu na samoj stanici, tako da će se svi lako snaći).
Što se tiče same Barselone, ne treba neka naročita pamet pa da se zna šta obavezno treba vidjeti...Sagrada Familia, Park Guell, Parc de la Ciutadella (iznajmljivanje čamca, pola sata za 4 osobe 10 evra), Montjuic, La Pedrera, Casa Battlo, šetnja La Ramblom itd...nešto sam sigurno izostavio (Edit: Magične fontane :eek: Obavezno posjetiti!!!).
U suštini, grad vas osvaja, tako da mu se slobodno prepustite, pa šetnjom pronađite vaš kutak, jer je zaista svaki ćošak prelijep.

Sam Ljoret na mene i nije ostavio neki utisak (bar ovaj dio gdje sam ja bio)...uske prljave ulice, debeli pijani Englezi leže na ulici (ok, to je onaj noćni dio :mrgreen:), ali je zato plaža prelijepa, a voda topla i čista.
Bio sam samo u jednoj diskoteci (Holywood), kokteli po 8.5 evra, i Srpkinja za šankom :mrgreen: Naše gore list nikada nije loše vidjeti.
Ova diskoteka će se posebno svidjeti ženskom polu (valjda) iz prostog razloga što ima jako dobro obezbjeđenje, kako na ulazu tako i unutra, tako da tamnoputi rijetko dobijaju priliku da uđu (ne želim da zvuči rasistički, ali jednostavno svi upozoravaju na njih, tj. da se čuvate lopova), a ako neko unutra pravi probleme, vrlo brzo će biti zamoljen da ''napusti objekat'' :mrgreen: Naravno, atmosfera je opuštena i ima mnogo prostora za ples...ko voli :D

U slučaju da idete preko agencije, pretpostavljam da će vam biti ponuđeni još neki fakultativni izleti...npr. Port Aventura (prevelika gužva, pa mi je samim tim bilo i više nego iritantno da čekam sat i po vožnju koja traje minut), Marinaland (zažalio bih da sam propustio šou sa fokama i delfinima, a zamalo da tako i bude), muzej Salvadora Dalija, veče flamenka...

Za kraj, kao i svi što naglašavaju...cenkajte se sa Arapima...majice sa 15 evra padaju na 5, magneti sa 4 na 1...ma šta da vam pričam, neće vas pustiti iz prodavnice dok nešto ne kupite :mrgreen:

Poslednja izmena:
Da li moze neko da nam da kratak izvestaj sa kruznog putovanja mediteranom koje nude nase agencije (Kan ,Nica,Ljoret,Barcelona).Kakva su iskustva i kako najbolje rasporediti vreme da bi se sto vise posetilo u ovim gradovima?

Back