LjiS igra istine VI

• Začetnik teme Začetnik teme Red
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
znaci postoje situacije u zivotu koje nemaju kraj ma koliko mislio da si zavrsio sa necim ...
Naravno da to nije tačno, to je najbukvalnije suprotno načinu na koji radi život i nervozna energija u njegovom osnovu, koja želi homeostazu, a ne napetost bez razrešenja

Zato me nerviraju permanentne egzistencijalne krize i iskreno ne mogu ni da pričam o tome, može dalje

Naravno da to nije tačno, to je najbukvalnije suprotno načinu na koji radi život i nervozna energija u njegovom osnovu, koja želi homeostazu, a ne napetost bez razrešenja

Zato me nerviraju permanentne egzistencijalne krize i iskreno ne mogu ni da pričam o tome, može dalje
onda kazes ne volim stil i naraciju koju sprovodi pri kojoj mi se utroba okrece jer sve vrti ukrug i improvizuje da pokaze kako je intelektualno superioran a ustvari je samo mali iskompleksirani jevrejcic?
jel to?

onda kazes ne volim stil i naraciju koju sprovodi pri kojoj mi se utroba okrece jer sve vrti ukrug i improvizuje da pokaze kako je intelektualno superioran a ustvari je samo mali iskompleksirani jevrejcic?
jel to?
Nisam rekla da mrzim i da treba banovati, samo da mi mozak ne radi tako, i izaziva mi nelagodu i nervozu bez mogućnosti otpuštanja nervoze, i hoću da rokam glavom od zid kad moram da presedim išta njegovo

I da po nekom paternu imam problem u komunikaciji sa ljudima kojima radi na taj način

Ništa specijalno problematično u tome, samo PATERN

Kao što mene ne podnose ljudi kojima mozak ne radi na Malik patern

I sve ok

Ako hoćeš da je gledaš u ulozi koja je antitetička Blue Jasmine ulozi, iako u manje kvalitetnom filmu, gledaj je u Where'd you go, Bernadette, tu je iskupila Jasmine

Razrešenje ide u oba pravca

Relate sa iskustvom i traumom
ne mozes porediti umetnicka dela razlicitog stepena koherentnosti....kad si uzela film, napr antiratni, jedno je johhny je krenuo u rat, drogo lovac na jelene, trece kopolina apokalipsa a cetvrti kubikov fulll metal... svaki od njih sublimira isto na razne nacine sa razlicitim tehnikama naracije... ne ulazim u tipologiju junaka jer junak i antijunak su dve stvari bas kao blockbaster i neka b produkcija... mozak precepira psiholosku dubinu na razlicite nacine, ne kako osecas i ne kako si ustrojen vec kako te autor natera da se suprostavis njegovom gledanju a ne da sii u saglasju...jer umetnost je imperativ konflikta...ako ti je nesto konfliktno onda si karakterno takva da ne zelis da nesto sto je antipod tvojoj duhovnoj estetici narusi jedinstvo ukusa... da ne kazem gadljivosti... tarkovskog mozemo mrzeti i smatrati ga dosadnim ali brate sestro ako sednes i malo kanalisises misaonu vrlinu i posvetis se pomno mozes videti nesto sto nijedan reditelj pre njega a ni posle nece nikad dosegnuti...zato je film sublimacija svih umettnosti...

Nisam rekla da mrzim i da treba banovati, samo da mi mozak ne radi tako, i izaziva mi nelagodu i nervozu bez mogućnosti otpuštanja nervoze, i hoću da rokam glavom od zid kad moram da presedim išta njegovo

I da po nekom paternu imam problem u komunikaciji sa ljudima kojima radi na taj način

Ništa specijalno problematično u tome, samo PATERN

I sve ok
lepo si rekla ne zelis taj pattern..obrazac ponasanja konacno...ali treba da znas da obrazac ponasanja intelektualaca nije isti kao pattern primitivca...intelektualac je sizofren po pitanju estetike pa bio on tipoloski prepoznatljiv i onom iz pripizdine...znas kako je dali postao nadrealista?niko ga nije razumeo i 90 posto ljudi ga pljuvalo a onda uzeo i naslikao 10 porteta klasicisticki :lol: i svi se smrzli.. e onda su ga razumeli...mislim kao razumeli jer ako cemo realno ni dadaizam danas kad citam sta o njemu pisu smejem se

ne mozes porediti umetnicka dela razlicitog stepena koherentnosti....kad si uzela film, napr antiratni, jedno je johhny je krenuo u rat, drogo lovac na jelene, trece kopolina apokalipsa a cetvrti kubikov fulll metal... svaki od njih sublimira isto na razne nacine sa razlicitim tehnikama naracije... ne ulazim u tipologiju junaka jer junak i antijunak su dve stvari bas kao blockbaster i neka b produkcija... mozak precepira psiholosku dubinu na razlicite nacine, ne kako osecas i ne kako si ustrojen vec kako te autor natera da se suprostavis njegovom gledanju a ne da sii u saglasju...jer umetnost je imperativ konflikta...ako ti je nesto konfliktno onda si karakterno takva da ne zelis da nesto sto je antipod tvojoj duhovnoj estetici narusi jedinstvo ukusa... da ne kazem gadljivosti... tarkovskog mozemo mrzeti i smatrati ga dosadnim ali brate sestro ako sednes i malo kanalisises misaonu vrlinu i posvetis se pomno mozes videti nesto sto nijedan reditelj pre njega a ni posle nece nikad dosegnuti...zato je film sublimacija svih umettnosti...
Umetnost može da ti rasturi mozak čisto radi fitnesa, sasvim je drugo kad i sam želiš da stvaraš i da imaš stil, tu onda ne možeš mnogo da se rasturaš, nego obratno - da sastavljaš, i tu je kompatibilna inspiracija jako važna, važno je da ti nešto neguje patern i ide mu uz dlaku, kad već život uopšteno nema tu osobinu

Ne kažem da ne gledam Vudija, očigledno ga gledam i dopuštam rasturanje, čim trpim nelagodu i isteravam do poslednje scene, samo da ne radi ništa važno za mene

I sve ok
ne bi verovala koliko si laka za razumevanje al na drugu loptu.. na prvu uvek gledam samo ono ispred mene bez velikog upliva i analize necije ekspresije...kada dodje aj kako ti kazes konflikta onda citam izmedju redova i prepoznam kao sto rece neciji pattern... tajne sluzbe to rade, barem ranije, danas je drugacije zbog vl-a... u pattern analizi mozes pogresiti u realu na pitanja i date odgovore ili konacno konverzaciji minimum 10-20 posto...

ne bi verovala koliko si laka za razumevanje al na drugu loptu..
Pa to i želim, čemu trud da se bude precizan i da se ukroti 80% svog misaonog procesa, ako ne iz razloga razumljivosti drugima.

I da dodam samo: ja suštinski ne razumem ljude koji ne padnu na dupe i ne dožive potres mozga od npr Malikovog Drveta života, ali eto, trpim njihov hejt

Ili hajde, sa malo više klasične strukture: Američka lepota

Mada, što manje strukture, to se bolje snalazim

Umetnost može da ti rasturi mozak čisto radi fitnesa, sasvim je drugo kad i sam želiš da stvaraš i da imaš stil, tu onda ne možeš mnogo da se rasturaš, nego obratno - da sastavljaš, i tu je kompatibilna inspiracija jako važna, važno je da ti nešto neguje patern i ide mu uz dlaku, kad već život uopšteno nema tu osobinu

Ne kažem da ne gledam Vudija, očigledno ga gledam i dopuštam rasturanje, čim trpim nelagodu i isteravam do poslednje scene, samo da ne radi ništa važno za mene
vudi je rasterecenje, njegovi filmovi nemaju estetski osecaj koji mi je preko potreban kada uzivam u kadriranju analizi scene planovima odnosu napred nazad i konverziji gvozdene knjige snimanja u varijantu gde se sve svodi na improvizaciju... vudi je mali psiholoski eksperiment i u svakom filmu se sali na racun religije ljudskih slabosti citaj gluposti , banalnosti o kojima dramimo ili ono najcrnje gdeu zivotu idemo u krajnost jer ne razumemo jedni druge... tu je kraj... savremeni covek i humor koji leci sve ono sto nas frustrira...meni je to dovoljno... ako hocu da zaronim dublje, ne moram da glumim kul lika koji gleda trira i nalazi neku mudrost jer je tip bolestan u glavu... to je nepotrebno, jer ima toliko filmova koji ti izazivaju onaj osecaj estetske cistote ili sto je jos lepse prljavstine gde razumes odnos tolstoj dostijevski... nikada ne bi bio tolstoj i da hocu, al dostojevski da... vudi nije ni jedan ni drugi, on je malo tolstoj malo dostojevski malo iljf i petrov a filmovi mu nose poruke kao da ih je pisao bulgakov... zato ti taj pattern ne lezi jer ti stvara od mozga medlej masu...

Pa to i želim, čemu trud da se bude precizan i da se ukroti 80% svog misaonog procesa, ako ne iz razloga razumljivosti drugima.

I da dodam samo: ja suštinski ne razumem ljude koji ne padnu na dupe i ne dožive potres mozga od npr Malikovog Drveta života, ali eto, trpim njihov hejt

Ili hajde, sa malo više klasične strukture: Američka lepota

terens malik je za mene dobar za san... koja god zena je htela da gleda malika ja sam dremao iako je sve na svom mestu u filmu, zarez, tacka, frejm, likovi...meni nedostaje naboj koji ima napr fasbinder iako je homos ili naboj koji ima u istoj ravni viskonti koji je bio genije, covek van vremena....ne znam dal me razumes...to je princip kakvog si senzibilteta... mozes gledati ali si pomalo hladan...ko milion ljudi koji su gledali poslednji tango u parizu i samo zapamtili scenu sa puterom :lol:

ovo je poenta..za nekih 10 godina ces me razumeti... mala forma je uvek potencijalno jaca od velike po meni...likovi su bolje razradjeniji i komunikacija sa gledaocem je na nivou da sedimo za istim stolom u kaficu... dok malik kad zapali ona polja, ja oma begam iz sale jer znam sta ce biti posle :lol:
nasi filmovi tog tipa...berkovic rondo, krsto papic lisice, babaja breza, sasa petrovic tri... mica popovic delije...ima ih...to je ono sto te udari u glavu...zika pavlovic kad budem mrtav i beo...

terens malik je za mene dobar za san...

Zavisi koji Malik.. Badlands i Days of Heaven su jedno, The Thin Red Line, Knight of Cups i Tree of Life su drugo, sve što je snimao posle toga i što će snimati je treće

Za Tree mi je dovoljan samo ponovo pogledan trejler da to za mene bude to, do kraja života.
To je vrsta pitanja koja generiše naboj kod mene, za razliku od vudijevskih

Ok, stigla mi je vanila Coke

To koristim kao još jedan od načina podmukle diskriminacije
Ako kaže Tolst, wrong
Zvuči smešno, ali govori dosta o stvarima kojih ljudi nisu ni svesni

Avi
ko trece oko sto imitira kundalini zmiju ili raspucin...zna se raspucin...kad mu vidis oci sve ti jasno o religiji nista ne treba da citas... a jos kad cujes da nisu mogli da ga ubiju na 20 nacina i uvek oziveo krene onaj osecaj uz kicmu sto izaziva trnce... tolstoj moze samo da me natera na hard chair iako je da ne serem stvarno bio knjizevnik par excelence

Zavisi koji Malik.. Badlands i Days of Heaven su jedno, The Thin Red Line, Knight of Cups i Tree of Life su drugo, sve što je snimao posle toga i što će snimati je treće

Za Tree mi je dovoljan samo ponovo pogledan trejler da to za mene bude to, do kraja života.
To je vrsta pitanja koja generiše naboj kod mene, za razliku od vudijevskih

Ok, stigla mi je vanila Coke
pa ako ti je malik takav ti si klasican tip zene koju okolina nikako ne razume... al to ima veze zato sto ne dopustas ikome da ti udje u glavu i nagazi onaj najmeksi deo filinga... jasno ko dan...sukob , kao hologramska projekcija i bioskopska... kao noc i dan, kao dr dzeklil i... hajd iz naseg sokaka :lol:

pa ako ti je malik takav ti si klasican tip zene koju okolina nikako ne razume... al to ima veze zato sto ne dopustas ikome da ti udje u glavu i nagazi onaj najmeksi deo filinga... jasno ko dan...sukob , kao hologramska projekcija i bioskopska... kao noc i dan, kao dr dzeklil i... hajd iz naseg sokaka :lol:
Tako je, ali šta da se radi, biće bolje

images

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back