LJIS igra istine IX

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A-KATHERINE12233-1.jpg

Ketrin je bila lepa i sa 80

Da, baš interesantno, nikad nisam razmišljala o self helpu van te "toughen up, butter up" perspektive, zato ga nisam ni čitala

Svaka literatura koja je planski pravljena sa ciljem da bude self help je meni u startu odbojna i ima nesto agresivno u sebi, iako shvatam da je nekim ljudima i pomogla.

Vise su mi self help bile neke random knjige kojih sam se dovacao u raznim periodima zivota i koje su me trigerovale na neki pozitivan nacin, iako nisu self help po definiciji.

Svaka literatura koja je planski pravljena sa ciljem da bude self help je meni u startu odbojna i ima nesto agresivno u sebi, iako shvatam da je nekim ljudima i pomogla.

Vise su mi self help bile neke random knjige kojih sam se dovacao u raznim periodima zivota i koje su me trigerovale na neki pozitivan nacin, iako nisu self help po definiciji.
Pa to ti kažem

Ova thread daje baš interesantne preporuke u tom fazonu

Ili nema svest da uopste shvati da ima neki problem, a kamoli da pocne da ga resava i preuzme odgovornost
Da, ali to je zbog Pitersonovog ali i sveopšteg sentimenta konzervativne Amerike povodom ekstremnog individualizma koji nigde osim u apstrakciji (odakle ga i vuku) ne može da postoji

Par puta ga i neko izazove povodom toga (osim Žižeka), ali onda tu osobu ljudi napadnu, kao: haha, mogla bi da smrša, a bogami i da očisti svoju sobu, fuuuuu

I onda... šta reći

Da, ali to je zbog Pitersonovog ali i sveopšteg sentimenta konzervativne Amerike povodom ekstremnog individualizma koji nigde osim u apstrakciji (odakle ga i vuku) ne može da postoji

Par puta ga i neko izazove povodom toga (osim Žižeka), ali onda tu osobu ljudi napadnu, kao: haha, mogla bi da smrša, a bogami i da očisti svoju sobu, fuuuuu

I onda... šta reći

Bas, izvuce tako jednu stvar iz konteksta i onda je forsira kao da je to esencija svega. Ofc da treba da se preuzme odgovornost za svoj zivot, nisi otkrio toplu vodu, ali nije tako jednostavno i ima milion faktora pored toga.

Jeri ste jedan od onih koji veruju da je politicka sudbina danasnjeg sveta predodredjena agendom velikih mocnika i korporacija i da se manje vise nista van njihove kontrole ne moze desiti ili verujete u moc malog coveka da utice i napravi realne promene na duze staze
Vjerujem u čovekovu odlučnost da promijeni stvari.
Naravno, vjerujem i da postoji agenda moćnih, ne kao teorija zavere, nego kao činjenica da moćni ljudi, valjda, planiraju svoju budućnost i, još važnije, budućnost svog kapitala.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back