LJIS igra istine IX

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I ja gotivim sela u kojima ima malo ljudi i gde su kuce razmaknute prostorom od nekoliko hektara. Moze da se napravi bucka svirka, a da ti niko ne serre pre svega npr.
Ahaha, prvo pivo koje sam popila je bilo u selu kod drugarice tog tipa. Kuća pa pola kilometra prazno pa kuća. Dođemo mi, da prespavamo, prva srednje, osmi i ja sedmi razred i otvaramo frižider a on pun sa zidarcima, ostavio nam njen ćale. Hahaha I ide kaseta Bore Čorbe:
Komšije će da me biju zbog preglasnog rokenrola, spominju mi familiju, teraju me dođavola :D

Da, pre neki dan mi baba pricala kako je njena mama kad je isla u sumu po drva za potpalu, dozivljavala paranormalne stvari, i to ne paranormalne u smislu pomerio se zbun i culo se nesto u daljini, nego u smislu bigfut ju je nekoliko kilometara
Da, meni je baba pričala da kad ostaje sa dedom preko vikenda u vikendici na jednoj maloj planini pored grada gde ne dopire nikakav signal, viđa patuljke i mlinara preminulog 1905.

Sta mislite sta se stvarno desi kod tih tzv paranormalnih dozivljaja, jeri ih ljudi preuvelicaju u strahu pa ishaluciniraju ili im se svasta prividja, jeri namerno lazu, jeri vremenom prenapumpaju pricu tako da se od misa napravi slon, ili nesto sesto?

A koji je tvoj zakljucak
To je isto pitanje kao juče za subjekta

Povodom toga nisam ni sama načisto

Ako imaju svoje nezavisno duhovno postojanje onda je to samo njihovo pojavljivanje, što objašnjava zašto se pojavljuju u oblastima gde je manja ljudska aktivnost, tj zabiti, planinčuge, sela, tj. slabiji filter kulture i civilizacije, samim tim i razuma

A ako nemaju, onda su stvoreni kroz mitove, narative, itd

Mada ih ni to ne oslobađa autonomnog statusa, i ne objašnjava zašto se pojavljuju nezavisno od naše volje

To je isto pitanje kao juče za subjekta

Povodom toga nisam ni sama načisto

Ako imaju svoje nezavisno duhovno postojanje onda je to samo njihovo pojavljivanje, što objašnjava zašto se pojavljuju u oblastima gde je manja ljudska aktivnost, tj zabiti, planinčuge, sela, tj. slabiji filter kulture i civilizacije, samim tim i razuma

A ako nemaju, onda su stvoreni kroz mitove, narative, itd

Mada ih ni to ne oslobađa autonomnog statusa, i ne objašnjava zašto se pojavljuju nezavisno od naše volje

A mislis da se desavaju ljudima koji su jos i ranije skloni da u takve stvari poveruju ili i onima koji nisu? Tipa, da li je moguce da Dokins vidi tako nesto?

Додо, оћемол стати оним анти-5Г активистима на црту?
Ahahaha oni su mi najjači carevi, ova slika mi se već izlizala
FB_IMG_15974156706764886.jpg

A mislis da se desavaju ljudima koji su jos i ranije skloni da u takve stvari poveruju ili i onima koji nisu? Tipa, da li je moguce da Dokins vidi tako nesto?
I to se isto može sagledati iz dva ugla:

ti kažeš "poveruju", a šta ako se može reći "dopuštaju"

Isto, šta ako se Dokinsov skepticizam i utvrđenost u mat. realnost može opisati kao jak filter

Sve nas vodi do početne nesigurnosti o prirodi stvarnosti

Ta početna nesigurnost je raslojila sve filozofije i sve politike i sve psihologije ikada i tako će biti dok ne utvrdimo nešto sa sigurnošću

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back